8 Mayıs 2024 Çarşamba

Hayat Kişi'yi Durdurursa...

Hayat   : “Hop, hele dur biraz geride bakalım! Şimdi söz sırası da eylem sırası da bende!”

Kişi        : “Sana karşı gelince neler olacağını kestirecek kadar senin hakkında tecrübem var; ama yine de merak ediyorum. Ne oldu da olağan akışı kesip araya girme ihtiyacı duydun? 

Hayat   : “Ne oldu merak ediyorsun ha? Yuh sana! Daha anlayamadın mı ne olduğunu? Aklın sıra benden rol çalmaya kalktın! Aklın sıra ona buna benden dert yandın. Bunu yapmayacaktın! Şimdi pelerinimi rüzgâra karşı savurup şöyle bir arkama dönsem ve

 ‘Nöbetçiler! Getirin katran dolu kazanı!’ desem, kurtulmak için elinden ne gelir?


Kişi        : “Tabii ki bir şey gelmez. Ama gerçekten merak ediyorum. İyi kötü akıp giden hayatımı kumandanın ‘pause” tuşuna basar gibi durdurdun! Ve lütfen söyle, neden yaptın bunu?

Hayat   : “Çünkü beni buna mecbur ettin. Akışı sen durdurdun! O kadar çok şey yaptın ki, hangi birini anlatsam. Her şeye takıldın sen! Yapmadığın, yapamadığın ya da yapılmayan her şeye hem de! Mesela çamaşırları neden yıkamadığın için kendi kendini yedin, ama yıkamak için de çaba göstermedin. Diksiyonu bozuk kişilere bile takıldın. Adam ‘travma” yerine “tramva” diyormuş, sana ne?

 Gerçekten S A N A   N E ?

 Yok efendim orda insanlar yoksulmuş da öbür yerde zenginlik sınırsızmış. Tekrar ediyorum;  

S A N A   N E Y D İ?

Müdahale etmeseydim kendi yoluna taş koyma ustası gibiydin adeta!


Benim de sabrım bir yere kadar, var mı diyeceğin?

Kişi        :“ Yok tabii, ben ne diyebilirim ki sana?”

Hayat   :“Sen demeyeceksin, ‘efendim’ diyeceksin.

Kişi        :” Peki efendim, cezam uzun sürecek mi?”

Hayat   :”Cezan bitecek elbette; ama bana söz vereceksin. Bu saatten sonra hiçbir insana, - bak altını çiziyorum- hiçbir insana benden yana dert yanmayacaksın! Arkadaş, dost falan anlamam. Anlaşıldı mı?

Kişi        :”Ama efendim, derdimi anlatmazsam içimde patlar sonra, nasıl baş ederim?”

Hayat   :” Ah be Kişi! Ne diyeyim ben sana! Bunca yıllık hukukumuz var aramızda, çok da üzerine gelmek istemiyorum. Anlamıyor musun? Bütün bu yaptıklarım hep seni sevdiğim için! Ben iyiyim, sen de iyisin, aslında insanlar da iyi ama içlerinde kendilerinin bile farkında olmadığı kötücül duygular var. Seni onlardan koruyabilmek için böyle yapmaya mecburdum. Daha doğrusu dikkatini başka şeylere çekmem gerekiyordu.

Kişi        :”Ben de senin beni sevdiğini biliyorum. ‘Bu kadarını da hak etmedim’ demeyeceğim elbette; dersem başıma neler geleceğini az çok gördüm anladım. Ama n’olur bir daha böyle cezalandırma beni olur mu! Artık bütün dikkatim senin üzerinde olacak efendim, söz veriyorum. İsterse bütün insanlar ‘travma” yerine ‘tramva’ desin; hiç umurumda olmayacak. Hatta bunu ‘travmatik bir hata olarak değil’ bilakis komik bir unsur olarak değerlendireceğim, söz veriyorum.


Hayat   :”Peki ya insanlara karşı nasıl davranacaksın?”

Kişi        :” Onlara yüreğimi açmayacağım efendim. İsterse yapayalnız kalayım! Sadece, ama sadece iç sesim ne derse onu dinleyeceğim. Yüreğim seninle benim aramda kalacak.”

Hayat   :” Söz mü?”

Kişi        :”Sen yeter ki bir daha beni böyle durdurma, sen ne dersen yaparım efendim. Akmak istiyorum, suya akmak ve de özgürce yoluma devam etmek...

Hayat   :”Dersini aldığına sevindim. Hadi ağlama artık, al sözünü ve git istediğin yere…

5 yorum :

  1. Kendinizi ve yazılarınızı özletmeyiniz efenim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, haklısınız. İtiraf edeyim, ben de kendimi özledim 🥰

      Sil
  2. bişilere üzüldüün için yoktun yani buralardaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz öyle oldu, çok özür dilerim dönemedim mesajlara, elim gitmedi, iyi ki varsınız, merak edilmek çok değerli sevgili Deep

      Sil