1 Mayıs 2015 Cuma

1 Mayısı kutlasak ne yazar!


1 Mayıs deyince benim aklıma eşitsizlik, adaletsizlik, haksızlık geliyor.

Dünya standartlarına göre bile yüksek olan maaşları ve örtülü ödenekleri ile krallar gibi yaşayanlar, asgari ücret 1500 liraya çıkarsa işsizlik artar, bu kabul edilemez mantıksız bir rakam diyorlar.

Kendileri korunaklı villalarda yaşarken, özel uçaklarla gezerken, 7 yıldızlı otellerde rüya gibi tatiller yaparken, bir işçinin aldığı maaşın 10 katını sadece 1 çantaya veya bir saate, bir kravata öderken, neredeyse sınırsız para harcarken, “işçinin kaderi bu!” demeye getiriyorlar...



ASGARİ ÜCRET 949.07 lira şu anda.
Türkiş'in yayınladığı son verilere göre,

                                                  DÖRT KİŞİLİK AİLENİN AÇLIK SINIRI 1.334 TL,
                                                  YOKSULLUK SINIRI 4.344 TL

İşçi sağlığı ve iş güvenliğinden, işsizlikten, taşeronlaşmadan bahsetmedik henüz, hoş bahsetmeye bile gerek yok ya zaten...

Çünkü sözün bittiği yer çoktan gelmiş!

Şimdi birileri “Taksim'de 1 Mayıs kutlayacağız” diyor, öbürleri de “Taksim 1 Mayıs'a yasak!” diyor ...
İşçinin ise Taksim'i önemsediğini hiç mi hiç sanmıyorum ben!

ADAMIN EVİNE GÖTÜRECEK EKMEĞİ YOK, hangi kutlamadan söz ediyorsunuz ki!

Taksim'e gitseniz ne yazar, gitmeseniz ne yazar bu saatten sonra!

5 yorum :

  1. Yazdıklarınız da haklısınız, katılıyorum(çalışma saatleri, maaşlar). 1 Mayıs'ın taksimde kutlanması lazım, Taksim işçiler için kutsaldır, 1977 1 Mayıs'ı "kanlı mayıs" olarak anılıyor, 34 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Arkasından uzun zaman geçmeden bir darbe yaşandı. Taksim de işçilerin kanı vardır, meydanlar işçilere kapanamaz! Taksim mücadeledir, direniştir.
    1 Mayıs deyince aklıma eşitsizlik, haksızlık, adaletsizlik geliyor demişsiniz evet bu doğru ama her gün eşitsizlik, haksızlık, adaletsizlik var. İlacını alamayan hastalar, Çocuk cezaevlerinde yaşananlar eşitsizlik, adaletsizlik değil mi? Berkin'in katili neden hala bulunamadı? Doğruları söylediğimizde neden susturuluyoruz? Neden ülkeyi yönetenler, insanları ayrıştıran politikalar izliyor? Cama kartopu geldi diye insan öldürülür mü? Yaşanmasını istemediğimiz kadın cinayetlerinin sayısı neden çoğaldı? Daha fazla uzatmayacağım, son soruda herkese buram buram eşitsizlik, adaletsizlik, haksızlık kokan günlerin son bulması için bizler ne yapıyoruz?

    YanıtlaSil
  2. Adı "Bayram" olarak geçilip bu kadar zulm görünen bir başka gün var mı?
    Sen işçisin senin neyine kutlama yapmak der gibi insanlarla taşak geçiyorlar
    kapitalizm dünyayı ele geçirdi azizim, o şemsiye açıldı
    artık gerisi sadece tiyatro

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle katılıyorum. 1 Mayısla ilgili bir hikaye yazdım bugün en azından son kısmını okursanız sevinirim
    http://sondaktilocu.blogspot.com.tr/2015/05/yuregine-saglk-cocuk.html

    YanıtlaSil
  4. Yazdıklarına yürekten katılıyorum. Geçen yıl ki yazını hatırladım.
    Kapitalizmin yarattığı eşitsizlik, sömürü, yoksulluk insanlara anlatılmiyor ne yazık ki. Sömürü ye maruz kalan yoksullar bile kapitalist sağ politikalara destek veriyor.

    YanıtlaSil
  5. Garipsediğim hatta komik bulduğum durum; taşeron işçi çalıştıran belediye başkanlarının,iki tane gariban işçiyi bulup zorla halay çektirmesidir.Arkadaş adamları köle gibi çalıştırıyorsun on dakika adamla yanyana olunca mı işçiyle olunuyor?Ayrıca bir diğer ahmaklıkta bayram ilan edip,alanları kapama bu ahmaklık sadece Türkiye'ya has bence.

    YanıtlaSil