14 Mayıs 2015 Perşembe

Yazdım, oynandı, hissettim...


Önce çok heyecanlandım, oyun başlayınca bu heyecanım coşkuya dönüştü. Sahnedeki sanatçılarla benim aramda sanki bir sır vardı ve bu sır yavaş yavaş açığa çıkıyor gibiydi. Tam da öyleydi. Ben biliyordum ne söyleyeceklerini, onlar da biliyorlardı ve söyledikleri anda sırrımızı artık herkes öğrenmeye başlamıştı. Neydi bu sır, çok mu önemliydi, hayır değildi diyemeyeceğim, önemliydi elbette. İnsanların, kameraların, kayıt cihazlarının önünde açığa çıkıyordu, sadece bir kişinin kafasından geçenler, ne müthiş bir duygu!

Düş gücümle canlandırdığım karakterler ete kemiğe bürünüyor, sözcükler imgesel düzlemden adeta havalanırcasına uzaklaşıyor ve gerçek bir sese dönüşüyordu, kolay değildi elbette.. Televizyonlarda, sahnelerde bir hayal gibi gördüğümüz, sanki başka dünyalardan bizlere seslendiğini varsaydığımız sanatçılar aracı oluyordu bu dönüşüme... Ne müthiş bir duygu!

Oyun ilerledikçe şaşkınlığım biraz azaldı ve ben, daha da keyif almaya başladım. Çünkü oyunun yaratıcı süreci ikinci evresindeydi artık. Oyuncular, yazdığım metne kendi duygularını, kendi yorumlarını ilave ederken, sanatın ne kadar muhteşem bir olgu olduğunu bir kez daha anladım... Bu sürece kim elini uzatsa, kendinden bir iz bırakıyordu çünkü. Sonrası Edip Cansever'in dediği gibi:

...Derken karanfil elden ele...”

Hepimizin bir misyonu var bu hayatta; kimileri oynuyor, kimileri de anlatıyor. Ben anlatan tarafta görüyorum kendimi. Hele bu oyun sahnelendi ya, daha da yazasım geliyor artık! Hep yazayım, oyun olsun, film olsun, roman olsun istiyorum. İnsan kendisinin yöneticisi olarak hayal gücünü seçerse böyle oluyormuş demek ki, bir kere dizginleri ele alınca hiç bırakmıyor şakacı şey!

 Şaşkınlığım ve elimi kolumu nereye koyacağımı bilmezliğim giderek artıyor bu yüzden...

Sahi bundan sonra ne olacak?

...
Meraklısı için kitap burada:


kitap
Bu süreç nasıl gelişti yazısı da burada:
Sevgilerimle...

10 yorum :

  1. Tebrikler... ne güzel bir mutluluk.. mutluluğun, başarın bizi de çok sevindirdi..
    başarılarının devamını dilerim. sanat, edebiyat muhteşem bir şey..
    kitap d&r larda satılıyor mu? en yakın zamanda edinip okuyacağım.
    Selamlar.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, gerçekten de çok büyük bir mutluluk, henüz etkisinden kurtulduğum söylenemez:)
      Kitap d&r da satışa çıkmış gördüm şimdi. "Görmesen de olur kitap" yazınca Google'da çıkıyor.
      http://www.dr.com.tr/Kitap/Gormesen-de-Olur/Kolektif/Sanat-Tasarim/Tiyatro-/Turk-Oyunlari/urunno=0000000645781

      Sil
  2. Ne kadar güzel. Umarım devamı artarak ve büyük başarılarla gelir...

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir olay.Kalemine sağlık devamını dilerim.Keyifle yazılarını takip ediyorum.İyi akşamlar..:-))

    YanıtlaSil
  4. Tebrik ederim :) nicelerine..
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  5. aa tebrik ederim ne kadar güzel çevremde yazarların sayısı artıyor. Böyle anlamlı bir projede senin de oyununun sergilenmesi gurur verici;)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, bu yazınızı en az sizin kadar heyecanla okudum. Poadcastimde seslendirmek isterim, sizin de bloğunuzun linkini vererek eğer müsaade ederseniz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevgili Momentos
      Öncelikle çok teşekkür ederim bu güzel düşünceniz için. Yazıyı okudum da, sanki blogdaki "SOSYALHALLERİMİZ" etiketindeki yazılar daha keyifle dinlenir gibi geldi. Bu sanki çok bireysel yazı gibi, bilemedim, sanki çekindim biraz.
      https://evdeyazar.blogspot.com/search/label/SOSYAL%20HALLER%C4%B0M%C4%B0Z

      Sil
  7. Sizin görüş ve isteğiniz çok önemli. Hemen gönderdiğiniz linke yöneldim ve sırayla bakıyorum yazılara. Ama sanırım Rakı Abi ile göz kırpıştık :)))

    YanıtlaSil