2 Temmuz 2013 Salı

Blog yazarınızdan kısa bir tatil molası..

.
vacation

Hani ünlü köşe yazarları vardır, tatile giderken kısacık bir not yazarlar gazetedeki köşelerine.. Mesela derler ki:
"Soluk almadan aylardır çalışıyorum, izin verirseniz bir kaç gün kafamı dinlemeye gidiyorum, gelince görüşürüz.." Sanki okuyuculardan bir kaç tanesi "Hayır, gidemezsin!" dese vazgeçecekmiş gibi.. Çoktan tatil planını yapmıştır oysa ki!..
Ya da bazıları bu notu yazmaya bile gerek duymaz,
 editör kendileri yerine şöyle bir not düşer: 
"Yazarımız, yıllık izninin bir bölümünü kullandığı için yazılarına bir hafta ara vermiştir.."
Bu tip notları gördüğümde hissettiğim -hasetimsi- duygudan yola çıkarak, köşe yazarlığına öykündüğümü bir kez daha fark ettim ben de.. Zaten bloğun adını koyarken de "Madem gazetede köşem yok, o zaman ben de evde yazarım, diye düşünmemiş miydim? 
"Neden olmasın?" dedim kendi kendime... Köşe yazarları gibi milyonlarca okura hitap edemesem de, mütevazi bloğumda insanların yokluğumu hissedeceklerini düşünerek bir "tatile gidiyorum" yazısı yazabilirdim pekala..
 Gerçekten de çok zevkliymiş, kaç kişi bu blogda yazı göremeyince hayal kırıklığına uğrar bilmiyorum ama, birilerinin yazılarımı takip ediyor olduğunu bilmekten inanılmaz bir keyif aldığım kesin..
 O halde bir köşe yazarı edasıyla diyorum ki:
" Bir hafta olacağını tahmin ettiğim kısa Karadeniz ve Ege seyahatimden dolayı, bloğa uğradığınızda yeni yazı göremeyeceksiniz.. Gittiğim yerlerde yediğim içtiğim bende kalacak ama, sizler adına sıkı gözlemler yapacağımdan ve dönüşte paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.. Şu anda bu yazıyı Karadeniz'in sevimli bir kasabasında, kötü bir bilgisayarda yazıyorum size.. Sonrasında bu kötü bilgisayarı bile bulamayacağımı bildiğim için fırsat bu fırsat dedim.. Bu notu yazamasaydım gerçekten de üzülecektim..
O zaman sevgiyle kalın, görüşmek üzere diyorum..

12 yorum :

  1. İYİ TATİLLER O ZAMAN, KEYİFLE DÖNÜN...

    YanıtlaSil
  2. Size iyi tatiller diliyorum! Daha önce Karadeniz'i gezmiştim, muhteşem yerlerdir. Tatil dönüşü paylaşımlarınızı bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  3. Eğlenceli bir yazı olmuş.İyi tatiller size :))

    YanıtlaSil
  4. Ne zaman sona ereceğini bilmediğim bir tatilsizlik sezonuna girmiş bulunmaktayım... Taatiiil taatiiil diye inlediğim bir zamanda okumak güzel oldu bu haberi. :) Huzur ve sağlık adına kazançlı olması ümidiyle. İyi tatiller dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir paylaşım olmuş.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir paylaşım olmuş.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. @Petek Uluğ, @Başak Kırmacı,@Tubişçe İşler, @eratasarim, @Burak Özden, @büro mobilyaları hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.. Kısa tatillerden hep keyif almışımdır, hani tadı insanın damağında kalır.. Rutine girip sıkılmazsınız.. Bu kaçışım da öyle bir şeydi, en kısa zamanda gözlemlerimi paylaşacağım..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Aynen öyle, mesela ben şimdi blogumda "arkadaşlar tatile gidiyorum" falan yazsam kim sallar sanki beni, "hocam senin yazılar çizimler olmadan ne yaparız 1 hafta" mı diyecekler ? :D Napalım be işte bloglarımızı okuyan birkaç kişiyle idare ediyoruz =) İyi tatiller diycem ama tatilin belkide çoktan bitti ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkisi biraz hayalcilik işte, gelen yorumlar ise insanı acayip mutlu ediyor..
      Benimkisi kısa bir kaçamaktı, tahmininiz üzere bitti bile.. On gün sonrasında çıkacağım gerçek tatili iple çekmekteyim netekim:)

      Sil
  9. Geldiğine sevindim:) Bende mail atmıştım, yazıyı görünce, "ah tatile gitmiş" diyordum ki dönmüşsün:)

    YanıtlaSil