13 Nisan 2013 Cumartesi

Evde çalışıyorum, evde kazanıyorum; patronlar yok artık...

internetten kazanmak
evde çalış, evde başar!
Bloğumu 23 Ocak'ta açtığımda aslında pek de ne yapacağımı bilmez hallerdeydim. İş arıyordum bir taraftan, bir taraftan da geri dönmek istemiyordum fabrika ortamlarına. "Evde çalışarak kazanan bunca insan varken, ben de yapabilirim aslında" diyordum zaman zaman; ama umutsuzluğa kapıldığım  anlar da oluyordu. Bilmediğim bir dünya vardı önümde, kapılarının sonuna kadar açık olduğunu hissettiğim; labirenti andıran yollarında bir türlü bu kapılara ulaşamadığım... Pes etmedim, mütevazi bloğumda her gün bir şeyler yazarken, sürekli evde çalışmak konusunda araştırmalar yapmaya da devam ettim. Yeteneklerimi düşündüm; "borsadan anlamam, dolayısıyla foreks dünyası bana göre değil" dedim, bu seçeneğin üzerini çizdim. Web sayfası tasarlanabilirdi evden, kursa gitmeyi düşündüm; kursları araştırdım hatta, sonra vaz geçtim. Bu işi yıllardır yapan, bütün detaylarını bilen insanların arasında acemi kalmak istemedim açıkçası. Hem bir an önce üretime geçmeliydim, kursa gidecek enerjim yoktu. Sonrasında "ben sadece yazabilirim" dedim kendi kendime. Peki ama nasıl olacaktı bu iş? Pes etmedim, ilanlara baş vurdum, forum sitelerine girdim, evden çalışarak kazanan insanların deneyimlerini okudum bloglardan. Sonrasında her şey kendiliğinden gelişti, ben bile takip edemedim gelişmelerin hızını. Yazarak kazanacağım doğru adresleri buldum, bu süreçte başımdan geçenleri de hiç abartıya kaçmadan sizlerle paylaştım. Amacım, benim gibi iş hayatından sıkılmış, evde iş yapmak isteyenlere deneyimlerimi aktararak yardımcı olmaktı. Sonuçtan çok memnunum. Henüz 3 aylık bile olmayan acemi bloğuma geldiniz, üye oldunuz. Çok değerli yorumlar bıraktınız.
"Pusulamın yönünü değiştirdin" 
"Tam da benim istediğim hayatı yaşıyorsun" 
"Seninle tanışmak sanki bir işaretti" 
"Aynı duyguları paylaşıyoruz" 
gibi yorumlarınızla bana her geçen gün amacıma daha sıkı sarılmak için, kendimi motive etmem için inanılmaz güç verdiniz. Birilerine yardımcı olabilmek, hem de hiç tanımadığım birilerine sadece yazılarımla yardımcı olabildiğimi görmek, nasıl bir manevi tatmin, anlatamam size bu duyguyu.. Geldiğim noktada inanın çok mutluyum. Anladım ki blog yazarlığı, yalnızca kendi içini dökmek değilmiş; insanın tanımadığı bir çok kişiyle aynı duyguları paylaşabilmesi, hatta yardımlaşabilmesiymiş de.. Belki çok duygusallaştım şu anda ama inanın mutluluktan..
Evimde yaptığım düzenli bir işim var, asla boş kalmıyorum artık. Düzenli bir gelir seviyesine de ulaştım. Hatta gelen iş tekliflerinin çoğunu geri çevirmeye bile başladım bu aralar.. Sadece 3 ayda oldu bütün bunlar. Bu süre içinde yaşadıklarımı paylaşarak sizler gibi yüzlerini hiç görmediğim iyi insanlarla karşılaştım üstelik. Bir insan daha nasıl mutlu olabilir ki?
Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim ve artık yazarak kazanabiliyorum. Bununla da yetinmiyor, yakında açılacak olan kendi e-ticaret sitemde çalışmaya başlıyorum üstelik. Üç ay öncesinde, savrulan sonbahar yaprakları gibi ne yaptığını bilmeyen ben, artık kendi işime kavuşuyorum, üstelik büyük sermayeler yatırmadan..

Elveda, fabrikaya gitme zorunluluğu..
Elveda, iş hayatının kıskanç, entrikacı insanları..
Elveda, iş hayatında uğradığım haksızlıklar..
Elveda, emeğimin karşılığını vermeyen cimri, bencil patronlar..
Elveda, iş hayatının sömürü düzeni..
Hoşgeldin, evde çalışmanın özgürlüğü.
Hoşgeldin, adil kazanç sistemi.

Özgürleşme yolunda emin adımlarla ilerlediğimi görmekten nasıl mutluyum, anlatmak için inanın sözcükler yetersiz kalıyor. Sınırlarını kendimin çizdiği işlerde çalışmak nasıl da keyifli..

Nasıl oluyor bütün bunlar biliyor musunuz? Biraz cesaretle, biraz inançla ve elbette ki yılmadan çalışmakla..

"Yes, you can!" dedi, Amerika'da iki dönemdir başkanlık yapıyor şimdi. Ben de "Evet, yapabiliriz" diyorum ve kendim de dahil herkesi motive etmeyi amaç biliyorum bu saatten sonra.

Para kazanmak için bir yerlere gidip günde 9-10 saat köle gibi çalışmak zorunda değiliz.
Yaşamdan zevk almak, biraz da yaptığı işten zevk almasıyla ilgili kişinin.. Ayaklarımızın geri geri gittiği bir işe neden katlanalım? Para için mi, para kazanmanın yolu sadece birilerinin  verdiği görevleri yapmak değil ki.. Hele ki "Bilgi Çağı" denilen günümüzde buna ne gerek var?

Artık Bonanza'lıyım, özgürce çalışacağım kendime ait bir e-ticaret sitem olacak çok yakında. Evde çalışacağım, internet gibi  bir dünyanın sunduğu fırsatları değerlendireceğim. Yine yazılar yazacağım elbet, başarılarımı ve sevinçlerimi paylaşacağım sizlerle.. 
Eğer sizin de düşünceleriniz benim gibiyse, sonrasında "keşke.." dememek için bana mail adresinizi bırakın, Bonanza'nın müthiş fırsatlarından hep birlikte yararlanalım, yaratacağımız sinerjiyle hep birlikte özgürleşelim.



21 yorum :

  1. Yazılarına bir şekilde ulaşmış olduğum için mutluyum. Bizim gibi düşünen herkesin hak ettiğine ulaşmasını diliyorum. Günümüz dünyasında, haklı olduğunu kanıtlamak malesef sadece başarmaktan geçiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Neye göre, kime göre başarmak?" soruları geldi şimdi aklıma. Genel kabul görmüş başarılar, ne kadar haklılık payı içerir? Ya da kendince haklı olanlar, genel kurallar çerçevesinde davranmadıklarında başarısız mı olurlar? Başarı nedir, neden birilerine kanıtlanması gerekir? Kendi içimizde mutluysak eğer, her şeye rağmen yaşamayı başarmış da olmuyor muyuz? Hatta en büyük başarı da mutluluğu yakalayabilmek değil midir?

      Sil
  2. Doğru sözlere katılıyor, sükunetle yanıtlıyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Merak ediyorum, evde çalışan biri olarak sağlık sigortası olayını ne yaptınız? Bir sağlık güvenceniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet var Serdar Bey. Zaten o da olunca hiç bir sorun kalmıyor geriye.

      Sil
  4. Tebrikler ve başarılar...ast üst ilişkisi olmadan çalışmak çok güzel...

    YanıtlaSil
  5. Aslında yine olay sevdiğin işi yapmaya gelmiş...Siz bulmuşsunuz ve yapmaya başlamıssınız küçük engeller olsada kesinlikle basarılı olacaksınız...Bu arada devamlı takip ediyorum blogunuzu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Teşekkür ederim yorumunuz ve takip ettiğiniz için:) Çok keyifli işlere girdim evet, heyecanlıyım da:)
      Bonanza'nın çok gelecek vaat eden bir iş olduğunu düşünüyorum ve başarılı olmak için elimden geleni yapacağım. Böylesi keyifli bir işi sizler de bilin diye yazıyorum ara sıra bu konuda da. Gelişmeleri hep birlikte göreceğiz:)

      Sil
  6. Merhabalar bol şans ve kolaylıklar dileğimle yazıyorum.
    İnsanın sevdiği işi yapması kadar güzel bir şey yok elbette. Ben de sevdiğim işi yapmak istediğim için epey süredir uğraşıyorum. Hatta bir blog da açtım ama bir kere bile ticaret yapamadım. Başarılarınızı okudukça bir gün belki ben de diyorum... İyi çalışmalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Açıkçası ben biraz hayalperest bir tipim, daha çaba sarf ederken bir şeyler için hep olumlu sonuçlarını hayal ederim.. Bilinçli değil bu yaklaşımım, yapım böyle.. Sonuçta mucizeler kendiliğinden geliyor birer birer.. Bunun mistik bir açıklaması vardır mutlaka. Sonuçlarından ise o kadar memnumun ki..Pozitif olmayı sakın ihmal etmeyin, çabalarınız sonuçsuz kalmayacaktır göreceksiniz..

      Sil
    2. Umarım. Ben işimi çok seviyorum olumlu düşünüyorum hep onun için nasipse olur diyelim. Başarılar dileğimle.

      Sil
    3. Başarı öykülerinizi paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyor olacağım, en iyi dileklerimle.

      Sil
    4. Başarı öyküm değil şu an için ama bazı gezilerimi ve ygs ye giren kızımla olan diyaloglarımızın yazılı olduğu bloguma beklerim efendim ne zaman müsaitseniz buyrun.
      http://erayazifikiredebiyat.blogspot.com/2013/01/habibi.html

      http://erayazifikiredebiyat.blogspot.com/2013/04/ygs-den-once.html

      Sil
    5. Teşekkür ederim paylaştığınız için, en kısa zamanda ziyarete geleceğim:)

      Sil
  7. İnanılmaz bir enerjiyle karşılaştım yazınızı okurken ve sizinle tanışmamı sağlayan Serdar Kara'ya teşekkür ederim. Ve benim gibi birilerinin olduğunu bilmek müthiş bir duygu :) O zaman diyorum ki; iyi ki varsınız.. :)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Ceylan,
    Çok teşekkür ederim yorumunuz için, kendim gibi biriyle karşılaşmaktan ben de çok mutlu oldum ve ben de severek ve ilgiyle takip ettiğim @Serdar Kara'ya sizi buraya getirdiği için teşekkür ediyorum.
    Siz de iyi ki varsınız:)

    YanıtlaSil
  9. Yazınızı büyük bir keyifle okudum. Yazdıklarınız evden çalışmak, isteyen daha özgürce ve üretken olmayı arzu eden arkadaşlar için yol gösterici olacaktır. Hiçbir şey imkansız değil. İstemek ve kararlılık çok önemli. Bundan sonraki hayatınızda da başarılar diliyorum. Umarım dilediğiniz noktaya erişirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Engin Bey yorumlarınız için. Benimle aynı doğrultuda arayışlara giren birilerine yardımcı olabiliyorsam, benden keyiflisi olmayacak inanın.

      Sil
    2. Bilgi, paylaştıkça çoğalır. Birbirimize yardımcı olmak kadar güzel bir şey var mı şu hayatta? Bilgi dolu bir paylaşım sistemi kurmak hepimizin hedefi olmalı.

      Sil
    3. Blogların bu anlamdaki gücünü yeni keşfedenlerdenim ve size katılıyorum.

      Sil