19 Nisan 2013 Cuma

makale yazarak para kazanma konusunda geldiğim son nokta..

evde çalışmak, sömürüden kurtulmaktır!

Size son beş altı yazımda makale yazarak para kazanma konusunda maceralarımı anlatıyorum ve sonyazımda düzenli bir gelir elde etme noktasına geldiğimi belirttim. Evet doğru, kimsenin derdini çekmeden, müziğinizi açıp istediğiniz kadar çay kahve içerek başkalarının e-ticaret sitelerindeki trafiği artırmak için yazılar yazıp düzenli bir gelir elde edebilirsiniz. Bu gelir seviyesi, sizin çalışma saatlerinizle doğru orantılı olarak artabilir de. Piyasada kelime başına verilen belirli ücretlerin fazlasını veren müşteriler bulursanız, geliriniz daha iyi seviyelere de ulaşabilir. Bu tip müşteriler genelde yurt dışı odaklı çalışanlar oluyor. Örneğin daha önce de belirttiğim gibi benim İspanya'da böyle bir müşterim var. Günlük bir-iki saaatlik bir çalışmayla sadece o müşterim için açıkça söylemek gerekirse ayda 250 Euro civarında kazanabiliyorum. Başka müşterilerim de var ve merak ettiğiniz sorunun karşılığı şu: İki aylık çalışma deneyimimle internette başkalarına makale yazarak üç aşağı beş yukarı bir memur maaşını yakalayabiliyorum.

Seo uyumlu yazılar yazarak para kazandım bu iki aylık süre içinde, hala da kazanmaya devam ediyorum. Ama bu işin sınırını gördüm. Yazılarımı daha önce okuyanlar bilirler; abartmam, dürüstçe ifade etmeye çalışırım deneyimlerimi. Bu işin bir limiti var, çok iyi kazanamazsınız bu şekilde çalışarak, en azından benim deneyimlerim bu yönde. Ancak başka işlere geçiş yapmak için bu yöntemi bilmek gereklidir diyorum. Çünkü internetten para kazanmak için bu tarz yazılar yazarak deneyim kazanmak, alınan paralardan çok daha değerli diye düşünüyorum. Bir işte çalışıyorsanız da hafta sonları veya akşamları bunu ek gelir olarak yapmayı deneyebilirsiniz. "SEO kurallarına göre yazı tarzı nasıl olmalı?" konusunda mutlaka tecrübe kazanmak gerektiğini düşünüyorum.



32 yorum :

  1. Yazı yazmak için bir kaç siteye üye oldum(Proje kurdu ve makalego ).Fakat hiç iş çıkmadı.Ufak da olsa bir başlangıç yapmak istiyordum.Ayrıca seo kurallarına uygun yazmak blog için de faydalı sanırım.Bonanza'da sanal mağaza açmanın maliyeti nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Çiğdem Hanım,
      Makalego'ya iletişim bilgilerinden mail yazarak kısaca kendinizden ve ilgi alanlarınızdan bahsederseniz daha hızlı geri dönüş alabilirsiniz, ben öyle yapmıştım ve işe yaramıştı. Projekurdu'nda sürekli yeni işleri takip etmelisiniz, mutlaka bir şey çıkar. ayrıca elemanonline.com ve kariyernet gibi sitelerde ilanları takip etmenizi öneriyorum. Israrla takip edersiniz mutlaka bir şeyler bulursunuz, gerçekten ben başka yöntem kullanmadım. Evet blog için de SEO kurallarına dikkat etmek gerekiyor, ben pek etmiyorum ama:) Bonanza'da cidden çok güzel fırsatlar var.Gerek ek iş, gerekse benim gibi asıl iş olarak Bonanza'yı değerlendirebilirsiniz. Bonanza.com.tr sitesini inceleyin, bonanzablog'a bakın. Eğer bu iş size de cazip gelirse ve katılmayı düşünürseniz bana evdeyazar@gmail.com adresinden ulaşın. Detaylı bilgi almanız için size yüz yüze bir görüşme ya da Skype ortamında detaylı bir tanıtım sağlayabilirim. Bol şans:)

      Sil
    2. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Ayvalık'ta yaşıyorum yüz yüze görüşmek olmaz sanırım.Blog yazılarınızdan birinde bu SEO KURALLARI anlatır mısınız?
      Bonanza sanal mağaza işinin çok iyi gitmesini dilerim.

      Sil
    3. Teşekkür ederim Çiğdem Hanım:)
      Maille geri dönüş yaptım size..

      Sil
  2. Hocam blogunuz içerik olarak çok güzel. Fakat tasarımı gerçekten berbat en kısa sürede tasarımınızı değiştirmenizi umuyorum. Eğer yardımcı ola bileceğim bir konu olursa Google Plus üzerindne beni eklemeniz yeterli olacaktır. Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Haklısınız, içeriklere odaklanmaktan tasarımla pek ilgilenemedim, farkındayım ben de.. Aslında pek de bilmiyorum bu işleri, sizden yardım isteyebilirim, teşekkürler yorum için:)

      Sil
  3. ilginç ama bir o kadar bilgi ve tecbrübe kokan bir blog olmuş . Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  4. ilginç , bigi ve tecrübe kokan bir blog'a sahipsiniz . Her ne kadar yazdıklarınız hakkında en ufak bir fikrim olmasa da bunu anlamak zor değil .Başarılanızın devamını dilerim...

    YanıtlaSil
  5. bu konuda sizden yardım istiyorum. nasıl bir yol izlediniz merak ettim ve heyecanlandım açıkçası iletişime geçerseniz sevinirim daha önce de size mail göndermiştim paylaşımlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, aslında izlediğim yolları yazılarımda bütün detayıyla anlattım Hülya Hanım. Keşke daha fazla yardımcı olabilseydim..

      Sil
  6. Bu akşam ilk defa bloğunuzu gördüm nerdeyse ağlıyacaktım yemin ediyorum, bende 10 yıldır özel sektörde çalışıyorum,izin vermeyeni maaş vermeyeni,çocukların performans ödevlerini,ilaçlarını eczaneden almayı, taşınmalarına yardım etmeyi,haklı olduğunda bile yutkunmayı herbirşeyi farklı işlerde gördüm yaşadım ve artık bir karar vermiştim ama bir türlü cesaret edemiyordum harekete geçmeye.Ama bu akşam sizin samimi yazılarınızı okuyarak artık harekete geçiyorum sayenizde.Başarılarınız daim olsun. Yasemin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yasemin Hanım,
      Cesur kararınız için sizi tebrik ediyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur. Size bol şans ve bundan sonraki hayatınızda başarı ve mutluluklar diliyorum.
      Sevgiyle Kalın:)

      Sil
  7. yazarlık için ne yapmak lazım yardım cı olabilirmisiniz nerden başlmalı yada bir kaynak varmı bu şekilde yazmak için?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piyasada kaynak olarak satılan e-kitaplardan ben yararlanmadım açıkçası. Kendi yeteneklerime ve yazma merakıma güvenerek bu yola çıktım. Nereden başlamalı konusuna gelince.. "Yazmaya nereden başlamalı?" diyorsanız, kendi kendinize bir şeyler yazıp yakınlarınıza okutarak başlayabilirsiniz mesela. "Eğer yazarak para kazanmaya nereden başlamalı?" diyorsanız da blog yazılarımda kendi yaşadığım deneyimleri zaten aktarmıştım. O yazılardan yararlanabilirsiniz. Kolay gelsin diyorum..

      Sil
  8. Ben de makalesepeti.com a üye oldum fakat orda da bir iş çıkmadı henüz :/ Yazarlar var ama işveren yok gibi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında işverenler de var elbette, ama doğru kişilere ulaşmak sizin de söylediğiniz gibi pek kolay değil.. Sabırla araştırmalara devam etmek gerekiyor..

      Sil
  9. Sayın evde yazar tebrik ediyorum.Bu kadar azimli olmanız çok güzel,bende internette bir sitede 62 yazı yazdım,fakat artık ücretli yazmak istedim ve bıraktım.Oldukça da tecrübe kazandım.Sizinde dediğiniz gibi bende araştırma yapmıştım daha önce bir çok siteye üye oldum.Lakin hiç ciddiyet göremedim.REKLAMOLA diye bir siteye günlerce reklam okudum,izledim ama hepsi boşa gitti.Neyse sizi fazla meşgul etmeyim,size ayrıca mail atacağım teşekkürler bilgileriniz için....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malinize henüz yanıt veremedim kusura bakmayın, bir hafifleyeyim hemen döneceğim size,sevgiler:)

      Sil
  10. Merhabalar.Öncelikle yazılarınızı büyük bir keyifle okuyup takip ettiğimi belirteyim.''SEO kurallarına uygun yazı yazmak'' hakkında sizden bilgi istesem acaba bana geri dönüş yapabilirmisiniz? evet çeşitli sitelerde bazı bilgiler var ama sizinde bi yazınızda belirttiğiniz gibi ortalık çöp bilgiyle dolu.her kafadan ayrı ses çıkıyor.siz hedeflerinize ulaşmış (yada çok yaklaşmış)birisiniz.bu konuda size danışmayı uygun gördüm.umarım benden nacizane bilgilerinizi esirgemezsiniz.sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Seo kurallarına göre yazı yazma deyince anahtar kelime kullanımı, gramer kurallarına uymak, h1-h2-h3 başlıklarını kullanmak gibi teknik detayları bir çok yerde bulabilirsiniz. Benim bunlara ilave edeceğim şey şudur: Google için değil, ziyaretçiler için yazdığınızda emin olun ki Google da sizi sevecektir. Önemli olan, anahtar kelimelerle doldurulmuş, okunmayacak kadar kötü, kopya yazı yazarak Google''ı kandırmak olmamalıdır.
      Umarım faydalı olabilmişimdir..

      Sil
  11. Biz Özgür Makale olarak buradaki adreste yazarların makalelerini yayınlıyor ve makale talebi olduğunda direk yazarlara yönlendiriyoruz. http://www.ozgurmakale.com/makale-yaz/

    YanıtlaSil
  12. merhaba öncelikle şunu söyliyeyim kitap çıkartıcaktım hazırda yazılarım var şu an ancak bazı sorunlar çıktı paraya da ihtiyacım var adım merve bu arada 27 yaşındayım ve makale yazmaya daha doğrusu yazı yazmaya çok yeteneği olan biriyim bana acilen yardımcı olabilir misiniz mrv_trz@hotmail.com bu mail adresim lütfen bu mesajımı okudugumda bana dönüş yapın çünkü en önemlisi nereden başlayacağımı bilmiyorum görüşmek üzere....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Merve Hanım,
      Yorumların içinde birtakım adre bırakanlar var, onlarla iletişim kurabilirsiniz. Öncelikle "seo uyumlu içerik yazmak" konusunda bilgi edinip, sonrasında "içerik yazarı" iş ilanlarını takip ederek iş bulabilirsiniz. Başarılar dilerim.

      Sil
  13. Sayin evde yazar bende sizin gibi evde yazar olmak istedim ancak dolandırıldım. Yazkazan.net adlı site ücret yatacağı zaman limit artırıp benim ücretimi ödemedi. Halbuki sizi etkilemeyecek demişlerdi. Ne kadar izah ettiysem bir sonuç alamadım. Arkadaşlar da dikkat etsin. Güvenilir sitelere baksınlar diye naçizane tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun, maalesef insan emeğini sömürenler, her sektörde olduğu gibi bizim işlerimizde de akıllarınca kurnazlık yapmaya çalışıyorlar. İşte bu nedenle ben adı güven vermeyen, içeriği amatör olan siteler yerine kurumsal yapılar ve reklam ajansları ile çalışmayı tercih ediyorum.

      Sil
  14. Yazılarınızı çok güzel,samimi.Başarılar....

    YanıtlaSil
  15. gayet güzel yazmışsınız ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Merhaba bilgiler için teşekkürler..site ismi konusunda tavsiyede bulunabilir misiniz acaba

    YanıtlaSil
  17. hangi reklam ajansları güvenilirdir ya da hangi siteler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu benim söylemem doğru olmaz. Deneyerek kendiniz bulmalısınız.

      Sil