5 Ocak 2015 Pazartesi

Benim bir hayalim var...



Şimdi sabahın bu saatinde kalkıp da hiç gündemden bahsetmeyeceğim açıkçası. Yüce divana gidilsin mi gidilmesin mi, “eğer ben gidersem bildiklerimi açıklarım” diyen hangi bakanmış, kaza olan Soma madenlerinin sahibi sermayesini nasıl 75'e katlamış, devlete kömür diye kaç bin ton taş satmış, Galatasaray'ın başkan yardımcısı neden “sarayı gören yabancı futbolcuların bazıları Türk vatandaşlığına geçme kararı aldı” diye açıklama yapmış, mış mış da miş miş...!


Bütün bunları bir kenara bırakıp yaklaşmakta olan bembeyaz kardan bahsetmek istiyorum ben. Sibirya'dan geleceği söylenen, etrafı bembeyaza boyayacağını hayal ettiğim kar'dan başka gündemim yok açıkçası. Masum bir kar tabakası ile kaplansın her yer, orda burda yaşayan bütün evsizlere ev bulunsun. Sokak hayvanları koruma altına alınsın. Herkes sıcacık bir çatı ardından kar'ın güzelliğini seyretsin istiyorum.


Evet benim bir hayalim var.

Birkaç günlüğüne hayat dursun. İnsanlar evlerinden dışarıya çıkmasın, sıcacık bir yerden kar'ı izlesinler. İzlesinler de doğanın ne kadar incelikli, ne kadar detaylı planlanmış bir organizma olduğuna bir kez daha hayran olsunlar. Vicdanlarını koysunlar teraziye, hele bir yol düşünsünler azıcık! Gönüllerinin kararmaya yüz tutmuş süzgecinden herkes biraz kar'a baksın. Kimin gözünü grilik bürümüş, kim gerçekten apak görüyor dünyayı, çıksın ortaya...


Sonra herkes kar'a bulansın, arınsın, arınsın, bembeyaz olsun. Reset çekelim kar'la beraber bütün çirkinliklere...

Kıskançlık, haset, kin, nefret, intikam, iktidar hırsı, kendini yüksekte ve ayrıcalıklı görme hastalığı, yönetici olma kafası, saygısızlık, nezaketsizlik, kendini dünyanın merkezinde görme düşkünlüğü, dalkavukluk, öğreten adamlık, yani masumiyet tanımının dışında kalan her şey ama her şey yok olup gitsin bembeyaz karların altında... O kar öyle bir yağsın ki, bütün insanlar yeni doğmuş bebek kadar tertemiz olsun...


Kar'ı izlerken sıcacık bir salep fincanı olsun ellerimizde, dumanı tütsün, odayı tarçın kokusu kaplasın. Televizyonların bütün kanallarında Hulusi Kentmen'li, Adile Naşit'li, Münir Özkul'lu sıcacık sevgi dolu filmler olsun.


Hayalim gerçek olsun...



22 yorum :

  1. sabah sabah insana moral veren bir yazı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vee moral veren bir yorum, teşekkürler :)

      Sil
  2. Okulda sınav stresimi uzerimden atmama yarayan bir yazı. Yüregine saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman sınavınız iyi geçecek demektir, bol şans :)

      Sil
  3. Içimi ısıtan bir yazı oldu…tesekkurler :) hayallerinizin gerceklesmesi dilegiyle, iyi haftalar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de iyi haftalar, bu sıcak yorum için ayrıca teşekkürler :)

      Sil
  4. Burda karı göremeyen de var ama bunu bana yapmayın :( (izmirden bildirdi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben İzmir'de yaşarken hayatında hiç kar görmemiş arkadaşlarım olmuştu. Hatta çok iyi hatırlıyorum, bizim üniversiteden Manisa'ya kartopu turları düzenlenirdi :)
      Sizi çok iyi anlıyorum, bu nedenle de kar yağdığında mümkün mertebe daha çok paylaşım yaparak özleminizi gidermeye çalışacağım:)
      (Böyle heyecanla beklediğime bakmayın, bizim Kadıköy de İstanbul'un İzmir'i sayılır, bakalım biz ne kadar göreceğiz) ☺

      Sil
  5. Bu yazida tek karşı olduğum şey salep. Çünkü ben çayı tercih ederim :))

    YanıtlaSil
  6. hayaller güzeldir... hayal varsa umut da vardır....

    YanıtlaSil
  7. İzmir Aliağa geçen hafta karlar altında idi. İzmir'e ilk defa böyle kar yağdığını gördüm. Yerler tutmadı ama o bile yetti. Çocuk gibi sevindim. Daha doğrusu çocuğum gibi sevindim. Kızımı her yarıyıl tatilde Bolu'ya götürüyorum. Kar topu oynarken yaşadığı sevinci bir görseniz... Sahi Siz hiç karla kaplı Cennet gördünüz mü? Kışın ayrı tadı olan Kasaplar Yaylasına, Abant'a yada Gölcük'te uğrarsanız, hem bu hayalinizi gerçekleştirmiş olursunuz, hemde Allah'ın büyük bir lütuf ile bahşettiği memleketimden bir Cennet parçasında bir kaç saat de olsa nefes almış olursunuz. Hemde tertemiz, içimizi temizleyecek kadar tertemiz... Sevgili Evde Yazar ve kıymetli okuyucuları hepinizi yarıyıl tatilinde Bolu'ya davet ediyorum. Buyurun gelin. Gelmesi sizden, kar topları bizden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler bu güzel davetiniz için, kısmet diyelim.. Çok isterim gerçekten de.
      Dediğiniz gibi o güzelliği mutlaka bir günlüğüne de olsa yaşamak lazım.
      Sevgiler:)

      Sil
  8. Muhteşem hayaliniz için teşekkürler.
    Soğuk kış günlerinde kurulabilecek en güzel hayel neden olmasın diyorum insanlar neden hep olumsuz düşünür filmler diziler bize hep neden en kötüsünü göstermeye çalışıyor ?
    İyi yayınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman sinirlendiğim oluyor elbet, böyle de olmaz ki dediğime tanık olmuşsunuzdur. Bu istisnai durumlar haricinde pozitif olmaya, pozitif düşünmeye özen göstermeye çalışıyorum. Hayat güzel çünkü...
      Teşekkürler yorum için :)

      Sil
  9. Son günlerde takıldığım düşünceleri açığa çıkaran yazı için elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimle aynı frekansta olan insanlar umut veriyor, teşekkürler :)

      Sil
  10. Kar'a bakarken benim gibi düşünen birinin olduğunu bilmek ne güzel. Böyle olmalı gerçekten de... biz insanoğlu da tabiatın bir parçayız değil mi? "Kar" tabiatın yeniden doğuşuna vesile ise bizim ruhlarımız da temizlenerek yeniden doğsun!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söyleyecek fazla söz yok, size katılıyorum, teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  11. çok güzel başarılarınızın devamını sdilerm

    YanıtlaSil