12 Aralık 2015 Cumartesi

Yeni yılda yeni bir iş istiyorum!

11.12.2015 itibari ile işten ayrılmış biri olarak aranıza geri döndüm. Artık daha sık, hatta hergün yazabilirim bu aralar. Üstelik yeni yıl yenilenmek değil midir, aferim bana yeni yılda çok daha güzel, çok daha tatmin edici, çok daha huzurlu, çok daha paralı, çok daha seçkin ve düzgün insanlarla tanışabileceğim yeni bir işim olacak. Buna gönülden inanıyorum, zira bilirsiniz bir kapı kapanır ki diğeri açılabilsin...

Ne oldu da böyle oldu, neredeyse iki senedir gül gibi o işte çalışıyordun diyebilirsiniz. Hiç yakınmadın da diyenleriniz olacaktır. Bu devirde iş bulmak zor ne yaptın, niye yaptın, yoksa tuzun kuru mu diyenleriniz de olabilir. Topluca cevap veriyorum:

Ben de böyle bir insanım işte, hassas noktalarıma dokundukları an, kalbim acırsa yani, gemileri yakıyorum, gözüm hiçbir şeycikleri görmüyor! Evet ben iş dünyasının “profesyonel” diye adlandırdığı katı yürekli, acımasız kişilerden olamadım hiç  ve öyle yaklaşımlar gördüğümde dedim ya kalbim acıyor ve ortamı acilen terkediyorum hep, bu sefer de öyle oldu. Yine doğru insanlar değildi karşılaştıklarım...

photo from classygirlswearpearls.com

Evet yakınmadım, çünkü çalışırken yakınmak benim iş ahlakıma uymazdı. Artık orada çalışmadığıma göre bol bol dedikodu da yapabiliriz... Şaka şaka, dedikodu yapmayacağım, eminim şimdiden eskiyen yeni-eski iş arkadaşlarımın yüzde doksanı zaten yeterince dedikodumu yapmışlardır, zira kulaklarım ateş parçası gibi son iki gündür... Ama ben yapmayacağım, yakışmaz bana, herkes kendi yoluna gider, defter kapanır...

Evet dedikodu yapmayacağım elbette ama, içimi usturuplu bir şekilde dökerim size. Zira gözlemlerim oldu, bolca malzeme biriktirdim bu geçen süreçte... Hatta yazı dizisi şeklinde de anlatırım eğer sıkılmazsanız.

Şimdi gidiyorum; en güzel dostum, yaralarımı sarmak için bana piknik kahvaltısı hazırladı. Soğuk havada içimizi dışımıza atıp, safralarımızı boşaltıp birbirimize merhem olacağız. Biliyor musunuz, hayat çok güzel aslında...

Bugün ve ertesi günler de  gerçekten çok güzel olacak, sevgilerimle...


33 yorum :

  1. yeni yıl inşallah hepimizin yüzüne güler demekten başka yapacak bir şey bulunmuyor bazen. Hayırlısı olsun, herkes için..

    YanıtlaSil
  2. çok cesursunuz, tebrik ediyorum. her gün ayaklarımı sürüyerek işe giden ama geçinememe korkusu yüzünden işten ayrılamayan bir insan olarak hayran kaldım. umarım ben de bir gün istifa etmeyi başarabilirim. üzülmeyin, kendinizle gurur duyun.gönlünüze göre bir iş bulursunuz umarım. bu arada, güzel yazılarınızı daha çok okuyabileceğiz demek :) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hayat stres yaşamak için çok kısa gerçekten de. Umarım siz de daha huzurlu bir iş bulabiirsiniz en kısa zamanda, sevgilerimle..

      Sil
  3. iş konusunda herkesin sıkıntısı var bende aynı senin gibiyim :) Ne yapacağız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mi yapacağız, doğrusunu, en huzurlusunu, en kafamıza yatkınını bulana kadar pes etmeyeceğiz. iş değiştirmek zor bir şey değil, biraz cesaret ve belki de içgüdülere güvenmek lazım..

      Sil
    2. Haklısınız tabi bunun içinde biraz sabır lazım

      Sil
  4. Hakkında hayırlısı, insanlar kendi işinin sahibi olamadığı sürece başka işler onları mutlu edemiyor, çünkü amaç bir kurumu var etmek ya da o kurum iyiliği için çalışmak değil çoğu kez. Temel amaç kendini geçindirmek oluyor. Umarım cidden istediğiniz güzel bir iş bulursunuz. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok doğru söylüyorsunuz, başka işlerde çalışmak demek, başkalarının isteklerine boyun eğmek, ya da benim yaptığım gibi eğmemek arasında geçen bir süreç oluyor. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, sevgiler..

      Sil
  5. Yeni yılda gönlünce, ruhuna uygun bir iş bulman dileği ile hayırlısı olsun diyorum. Sonsuz sevgiler...
    Güzin Eyüboğlu

    YanıtlaSil
  6. Hayırlısı olsun. Biz de o süreçleri senin kaleminden okuruz. Doğrusu aynı şeyi ben de yapmak istiyorum. Lakin hiç cesaretim yok.. Yeni yıldan ben çok şey istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, evet bu sefer detaylı bir şekilde paylaşmak niyetindeyim olan biteni, sevgiler...

      Sil
  7. Geçmiş olsun. Ve de hayırlısı olsun. Umarım ve diliyorum yeni yılda gönlüne göre güzel bir işe sahip olursun. Vicdan ve etik duyarlığa sahip sizin gibi güzel insanlara hayat zor.
    Selamlar. .

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsun canım. ben de senin kafandanım. ben de işyerimi aynı nedenlerle 1 ay önce bıraktım. inşallah hepsi layığını bulur diyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım hepimiz mutu olacağımız işler ediniriz en kısa zamanda, teşekkürler :)

      Sil
  9. Ne kadar güzel ve pozitif bir yazı olmuş. Evet, her kapanan kapı yeni açılacak olan içindir. Yaşadığımız her şey bir sonrasında karşılaşacağımız şeyler için hazırlar bizi. İyi ya da kötü yoktur hayatta her şey oluyordur sadece. Ve insan böyle düşündükçe daha güzele daha mutluya mutlaka kavuşacaktır. Hayallerin, dileklerin seni bulsun 2016'da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu şahane, pozitif yorum ve iyi dilekler için. Ben de 2016 için en güzelini diliyorum sizin için, sevgilerimle...

      Sil
  10. Ben de boyun eğmedim, çekip geldim. 6 aydır işsizim :( . Pişman değilim, üzgünüm. Ama umutluyum ve her zaman da umutlu olacağım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ne zaman böyle bir süreç yaşasam, ardından iyi bir fırsat çıktı. Sizin için de mutlaka güzel bir fırsat çıkacaktır, sevgiler...

      Sil
  11. Ah şu iş meseleleri ah! Kimin canı yanmamış ki?

    YanıtlaSil
  12. Hayırlısı olsun, eminim çok daha güzel bir kapı olacaktır yenisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum, öyle olsun diliyorum, sevgilerimle :)

      Sil
  13. yeni şeyleri hep sevmişimdir. yeni yıl yeni iş yeni yeni yeni.... umarım sizin içinde yeni umutlar olur... bu arada e mail atmıştım dönmediniz:( bu yoğunluğun arasında normal tabi bana bakmayın... ama fatih5054@hotmail.com adresimden ulaşırsanız sizin de aşina olduğunuz bir iş ile uğraşmaya başladım, paylaşmak isterim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, maillerime ne zamandır bakacak konsantrasyonum yoktu evet, kimbilir ne kadar biriktiler kusura bakmayın, bugün yarın ilgileneceğim..
      Mutlaka size de dönerim, teşekkürler...

      Sil
  14. Hayırlı olsun...bir kapı kapanır biri açılır derler ya.. gönlünce bir iş bulursun dilerim.
    Ben de yeni yıldan milli piyango biletime 100.000 liracık çıkarmasını talep ediyorum :) böylece ev borcumuzu kapatırsaaam belki de 1-2 sene sonra bende özgürleşebilirim :) iş anlamında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hepimizin için hayırlısı olsun, ben de bir bilet alsam hiç fena olmaz aslında :)
      Sevgiler...

      Sil
  15. Hakkında hayırlısı olsun. Senin doğru bir karar verdiğine inanıyorum.
    Yazdıkların beni iki sene önceki çalıştığım iş hayatıma götürdü resmen.
    Şu cümleyi sık sık söylerdim.
    Beni olmadığım biri haline getirdiniz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, evet tam da benim yaşayacaklarıma tercüman olan bir cümle o : "Eğer biraz daha kalsaydım, ben de benlikten çıkardım.."
      Sevgiler..

      Sil
  16. Şimdi okudum yazını , hayırlısı olsun. İstemediği bi şeye "hayır " diyebilmek de bence cesaret ve bu cesaretle yola çıkmak da büyük avantaj .Hayırlısı olsun ,ne istiyorsan gönlünce olsun!

    YanıtlaSil