5 Haziran 2013 Çarşamba

Çok mu şey istiyorum?

esitlik

"Ben ne istiyorum?"  diye düşündüm bu gün. Aslında çok şey istemiyorum, sizler de çok şey istemiyorsunuzdur mutlaka.. 
Benim önceliğim sanırım huzur, evet her şeyden önce huzur istiyorum. Yani kafamı kurcalayan ve benim dışımda gelişen sorunların hepten bitmese de biraz  da olsa azalmasını istiyorum. İnsanlar asık suratla dolaşsınlar istemiyorum mesela.. 
 Birisi diğerine yanlışlıkla çarptıysa özür dilesin, diğeri de gülümseyerek “önemli değil” desin istiyorum. Futbol takımlarının taraftarları birbirlerine düşmanmış gibi davranmasınlar istiyorum. Aralarındaki rekabet tatlı olsun, küfür edeceklerine zekice esprilerle birbirlerine zararsızca sataşsınlar istiyorum. Önündeki arabaya biraz yavaş binen yaşlı teyzeyi gördüğü halde arkadaki arabanın kornaya basmamasını, biraz sabırla beklemesini istiyorum. Otobüste, metrobüste yaşlılara, ayakta duramayacak kadar yorgun olanlara yer verilsin istiyorum.

barış

Elimin altında sadece tıklayarak kapıları açılan koskocaman internet dünyası varken, haber alma özgürlüğümün başka kanalları kısıtlanmasın istiyorum. Gerçek olmayan şeylere beni inandırmaya çalışmasınlar istiyorum. Kendim gibi düşünmek istiyorum, beni etkilemeye çalışmaları hoşuma gitmiyor..
Sahi ben ne istiyorum?



barış
Bir çay bahçesinde otururken el ele tutuşan sevgililerle, baş örtüsü takmış bir genç kızın birbirlerine düşmanca bakmamalarını, aynı masayı paylaşmalarını istiyorum.
 Sahi ben çok şey mi istiyorum? 
İnsanlar tanıştıklarında önce birbirlerine "nereli" olduklarını sormasınlar, etnik kökenlerinden bağımsız olarak birbirlerini sevmeye çalışsınlar istiyorum. Kimse bir diğerini zenci, beyaz, engelli, eşcinsel, Hıristiyan, Musevi, Müslüman, Budist, Alevi, Sünni, Laz, Kürt, Türk, Afrikalı, Yunanlı, zengin, fakir, aşağı mahalleden, yukarı mahalleden, Fener'li, Galatasaray'lı, solcu, sağcı  diye hor görmesin istiyorum. Bunların yerine insanlık değerleri  tek kriter olsun istiyorum.. Lütfen söyleyin, çok şey mi istiyorum?



Mahallemde ucuz çay içebileceğim, gölgesinde kitap okuyabileceğim ağaçlarla kaplanmış bir park olsun istiyorum. İnsanlar yerlere çöp atmasınlar istiyorum. Yaşadığım kentte devasa taş yığınları yerine yeşile bezenmiş ağaçlar, çiçekler görmek istiyorum.  Sokak şenlikleri olsun istiyorum. İnsanlar meydanlarda kimseyi rahatsız etmeden şarkı söyleyebilsinler istiyorum.  Umutlu olmak istiyorum geleceğe dair. Çocuklara kirlenmemiş, doğası yok olmamış bir dünya kalsın istiyorum.. Çok mu bu istediklerim?





İnsanlar, işsiz kalmasınlar istiyorum..  Birileri binlerce dolar verip sadece  bir kez giyeceği  ayakkabı alırken, diğerleri sokakta dilenmesin istiyorum. Bu istediğim şey çok mu fazla, lütfen söyleyin bana? 




Sahi ben ne istiyorum sevgiden, kardeşlikten, hoş görüden, eşitlikten, doğayı korumaktan, hep birlikte mutlu ve huzurlu yaşamaktan başka?

Peki ama ben kimim?
Sakıncalı biri miyim, çapulcu muyum, terörist miyim?

Sahi benim kim olduğumu kim belirleyecek?...

8 yorum :

  1. isteklerimiz hep aynı, aslında hepimiz bunu istiyoruz ve asla biz çok şey istemiyoruz, sadece bizi bize düşüren, bize bizi unutturan şeyleri reddetmek istiyoruz...Artık biz varız, ve biz bu dirilişin herkese çok iyi geleceğine inanmak istiyoruz, biz savaşmıyoruz aslında barışıyoruz..Artık hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir yorum yazmışsınız, teşekkür ederim.. Evet tam da sizin söylediğiniz gibi: "barışıyoruz"..

      Sil
  2. aslında herkesin istekleri aynı..herkes konuşmaya başladığında aynı cümleler dökülüyor bende dahil.ama bu ülkede öyle korkular öyle yasaklar yaşadıkki maalesef hafızalarımızdan silemiyoruz.mesela ben;28 şubat olaylarında imam hatip öğrencisiydim,dini eğitim verilen bir eğitim kurumuna başörtülü girmemiz yasaklandı,üniversiteye girmemiz yasaklandı yani başörtüm hep bir siyasi araç olarak görüldü.ama değildi, birtürlü anlatamadık anlamadılar!üstüne birde yobaz,örümcek kafalı gibi bi dolu iğrenç yakıştırmalar yapıldı.şuan ekranlarda bağıra çağıra insanları sokaklara çağıran gazeteci,medya patronları,sanat camiası,iş adamları marjinaller hiçbirzaman bizim yanımızda olmadılar ve üstelik bize yapılan yasakları hep desteklediler.çok uzattım yayınlamayabilirsiniz!demek istediğim herkes sadece kendisi gibi yaşayan,bakan ve görenlere özgürlük istiyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkür ederim yorumunuz için.. Geçmişte yapılan hatalar geçmişte kaldı bence.. Önemli olan, insan olarak birbirimize karşı empati kurabilmek, birbirimizi hoş görüyle karşılayabilmek olmalı.. Hepimiz bu dünyanın insanı isek, kardeş değil miyiz?

      Sil
  3. sen harika bir insansın..
    bu istediklerini bende çok istiyorum..
    harika dilekler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemiz harika insanlarla dolu aslında.. Bir dönebilsek özümüze, bir çıkarsak maskeleri yüzümüzden o kadar güzel olacak ki her şey..

      Sil
  4. mutsuz insanlar oldugu sürece huzur zor bulunur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutsuzluğun kaynağı da huzursuzluk değil mi zaten?

      Sil