10 Haziran 2013 Pazartesi

Hayat bayram olsa

bayram


Çoğumuzun eski Türk filmlerinden bildiği o güzel şarkı ve sözlerini paylaşmak istiyorum sizinle.. Bu gün böyle bir ruh halindeyim çünkü.. Neşelenmeye, umutlu olmaya, güzel günler yaşama hayaline o kadar ihtiyacım var ki..

 Kavgalardan, nefret dolu söylemlerden, savaşlardan, hınç almalardan, hesap sormalardan, gövde gösterilerinden, incitici tavırlardan, yaralayan sözlerden, kışkırtmalardan o kadar sıkıldım ki.. 


Yıllar öncesinde yazılan bu basit şarkıdaki özlemi hala içimizde hissetmiyor muyuz? Bu sözlerin coşturmayacağı bir insan olabilir mi?

O halde nedir bu öfke, bu kin, bu sevgisizlik?

Şarkıdaki bu çok sade, ama içimize güzel duygular yansıtan basit   sözlerle baş başa bırakıyorum sizleri.
Biraz nefes alalım hep birlikte..
Şu dünyadaki en mutlu kişi, mutluluk verendir,Şu dünyadaki sevilen kişi, sevmeyi bilendir.Şu dünyadaki en bilge kişi, kendini bilendir.Şu dünyadaki en soylu kişi, insafa gelendir..
           Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa           İnsanlar el ele tutuşsa, birlik olsa           Uzansak sonsuza
Şu dünyadaki en olgun  kişi, acıya gülendir.Şu dünyadaki en zengin kişi, gönül fethedendir.Şu dünyadaki en üstün kişi, insanı sevendir.Şu dünyadaki en soylu kişi, İNSAFA GELENDİR..





4 yorum :

  1. Keşke olsa...Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Zaman denen acımasız kavram değiştiriyor herşeyi ve başta insanları. Ama direnmek ve iyiyi, doğruyu, güzeli seçmek şükür ki hala elimizde. Samimi ve güzel duygularına katılıyorum. Saygıyla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız, her ne kadar olumsuzluklar da olsa iyiyi ve güzeli seçecek bir benliğimiz var..
      Bu gün bu şarkı aniden aklıma geldi, dinleyenlere de iyi geleceğini düşünerek paylaşmak istedim. Umarım bir an bile olsa iyi duygulara sevk etmiş sizleri de..
      Sevgiyle kalın..

      Sil