14 Şubat 2014 Cuma

14 Şubat Sevgililer Günü'ne herkes değişik bakıyor..

Sevgililer Günü'nü yok saysak olmuyor, var saysak yine olmuyor. Biz istesek de istemesek de o gün maalesef geliyor bir şekilde, neredeyse sendrom kıvamında hem de.

Üstelik herkesin frekansı ayrı oluyor bu günü anlamlandırma konusunda.

sevgililer gunu


Yalnızlar, sanki 13 şubattan daha çok yalnız kalmışlar gibi o gün bunalıma giriyorlar.

Sevgilisi olanların bir kısmı ne hediye alsam derdine düşüyor günler öncesinde. Bir çoğu da gaza gelip aldıkları tek taş yüzüğe 12 ay taksit öderken içlerinden saydırıyor sevgililer gününe. Böyle olunca günün pek de anlamı kalmıyor ama, âdet yerini buluyor, kavga çıkmıyor vesaire.

Normalde korkulup kaçılan ayılar, kalpli oyuncak halleriyle bu günün adeta simgesi oluyor, ayıcık üreticileri pek bir seviyor sevgililer gününü.

Sevgilisi olanların diğer kısmı da “bu ne ya, bir güle 50 lira verecek kadar salak mıyız?” deyip kendi aralarında hediyeleşmeme kararı alarak ucuz atlatıyorlar bu sendromu.

Bazıları ise “tüketim toplumunun oyununa gelmeyeceğiz, bize her gün sevgililer günü” diyor ve asla takmıyor bu günü ne pozitif ne de negatif anlamda.

Bazıları var ki -ben de o gruba dahilim- , aslolan doğum günleridir, yıl dönümleridir diye düşünüyor. Herkes kutluyor diye 14 şubatı daha romantik geçirmiyor bu güruh, sevgi ve özen her zaman var zaten diyor, en güzel sürprizi doğum günlerinde yaşıyor.

Evliler var bir de sevgililer gününde boğaza yemeğe giden, ama yemekte günlük dertlerden söz eden, ne demekse bu da! Kırmızı şarap kadehini kaldırıyorsun ve “ya şu bizim çocuğun okulunu ne yapacağız” diye söyleniyorsun. Ne bilelim belki bu da değişik bir romantizmdir.

Son yıllarda sevgilisi olmayanlara da el attı piyasa sağolsun. Yalnızlar partisi biletleri, sevgilisiz olanlar için yapılacaklar listeleri havalarda uçuşuyor.

Hiç kimseye söylenecek söz yok aslında. Birileri milyonlarca kişiyle birlikte aşkını yaşamak istiyorsa, sahte de olsa sevgi sözcüklerini ille de o gün duymak istiyorsa, zoraki hediyeleşmeler insanların hoşuna gidiyorsa veya tüm bunların tersine içtenlikle ve sevgiyle birileri bu günü kutluyorsa ne diyebiliriz ki?
Ne diyebiliriz bu gün bunalıma girenler varsa, yalnızlıklarına ve kaderlerine ağlayanlar varsa, onlara da bir şey diyemeyiz elbette.

Aslında söylenecek tek söz var, sevmek ve sevilmek güzel şey..

Kimse sevgisiz, sevgilisiz kalmasın diyorum.

Peki ya siz, bu söylediklerimin hangisinde yer alıyorsunuz?


28 yorum :

  1. Bizim burdaki kuyumcu da 99 TLye tektaş veriyolar naaaberrr :D

    YanıtlaSil
  2. Bizim için her gün sevgililer günü ve birbirimize hediye almak için bir güne ihtiyacımız yok ama bugünü de kutlayıverelim canım ne kaybederiz ki modundayız biz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasınız ne diyeyim, mutluluğunuz daim olsun, sevgiler:)

      Sil
  3. Herkesin isteklerine, zevklerine, fikirlerine saygım sonsuz. Ancak... Bir arkadaşım (yaşı 33) Facebook'ta eşinin aldığı kocaman ve kıpkırmızı bir peluş ayı fotoğrafı paylaşmış... Bu paylaşımı da övünç ve sevinç dolu. Arkadaşları da pek beğenmiş, yorumlar, yorumlar... Eşim bana peluş ayı alsa değil övünmek, vallahi kolundan çekeleyip psikoloğa götürürüm. Doktor bey bu kocamın bir çocukluğuna inin, ne olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Ya işte diyorum ya bazılarının içindeki çocuğu canlandırıyor böylesi günler. Ayıcıklar, balonlar..

      İşte Facebook bozuyor her şeyi, paylaşma değil mi ama, sana özel kalsın. Yok paylaşmazsa o ayıcığın ne anlamı kalır, hava atacak ille de... Sosyal medya çıktı herkes teşhirci oldu:)

      Sil
  4. Hayatımda bir defa sevgililer günü kutladım gerçek anlamda, diğerleri yukarıda yazılı olanların hepsini içermekte.

    Üniversite döneminde, çiçekçi çiçeği yetiştiremediği için verememiştim. Dolmuşa bindi ve çiçekçi geldi, dolmuşu durdurup bir buket çiçeği vermiştim. Dolmuşta ki herkes gülmüş tü... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo sizinki de pek bir romantik olmuş, bence çiçekçi iyi ki de geç kalmış:)

      Sil
  5. Vatan Sevgisi diyorum gerisi traş diyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın ama sizinki de kötü bir teselli olmuş:))
      Vatan sevgisi çok özel tamam da, sevgili başka o başka:))

      Sil
  6. ''Bu söylediklerim teselli edici sözler olmayıp bizzat yaşadığım gerçeklerdir.'' işte bu söz buraya cuk diye oturdu :) zaten olay da bu ya sevgili başka o bambaşka ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şimdi anlamadım, askerde olsanız bu saatte bu yorumu yazamazsınız :)
      Biraz daha ipucu, yoksa hayal gücüm çalışır. Mesela derim ki yabancı sevgiliniz vardı, "ya ben ya ülken " dedi siz vatanınızı seçtiniz ama aşkınız yarım kaldı ya da.. Uzar gider böyle:))

      Sil
  7. Heheh aslında dediğin gibi 14 Şubat Sevgililer Günü'ne herkes değişik bakıyor işte ;) ben de söylediklerinin hiçbirinde yer almadığımı belirtmek için yazdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ben de onu merak ettim, bilmediğim diğer bakış açısı nedir acaba:) Ondan böyle ısrar ettim:))

      Sil
  8. Hayatta sevmek ve sevilmek gerçekten çok güzel birşey. Tüm sevgililerin sevgilier gününüde kutluyorum . Tutupta 5 tlilk şeye gerçekten 50 tl vermem :D Şemşiye gibi değil mi yağmur yağmadığında fiyatı 5 tl . Yağdığında ise fiyatı 30 tl :D Islandığım zamanalar oldu benim bu sebep yüzünden. Sanırım cebimde akrep var benim :D Umutsuz vakayım ben beni bırakın siz devam edin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) hayır bu sizinki bence mantıksal yaklaşım, hiç de kötü değil.
      Ama anladığım kadarıyla sevgililer gününe biraz kırgınsınız, o da kendi çapında eğleniyor işte, takılmayın derim:))

      Sil
  9. Evet fazla ısrar ediyorsun :) Aşktı, Sevgiydi bunlar dizilerde, filmlerde çok güzel ama gel gör ki gerçek hayatta beş para etmez. İstisnalar elbette kaideyi bozmaz ama devir değişti ee tabi Çelik'te değişti :)

    YanıtlaSil
  10. sadece kapitalizmin dayatması işte bu günler:)
    çekilişime beklerim:)
    http://belgin-ce.blogspot.com.tr/2014/02/hchaircareurunleriylekadinlargunucekilisi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çoğu kişi de böyle düşünüyor, çekilişe gelirim elbette, teşekkürler:)

      Sil
  11. eveeet ben esi ve cocuguyla birlikte kutlamis biri olarak ve her sene kutlayan biri olarak, ufak hediyelerle ve evde pasta keserek, seviyorum ben bugunleri yaaa:) rituel gibi her sene bu ozel gunler bana eglence, ugrasi,caba vs ile katkida bulunuyor. oyun gibi . ben coskunum belki de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika, hep böyle kalın bence de, sevginiz daim olsun:)

      Sil
  12. Lisede flört ederken 14 şubata 1 hafta kala ayrılmıştık. Ayrılık çok acı... Şimdi mi? O zaman ayrıldığım sevgilimle şimdi 11 yıllık evliyim. Sevgili olmak vazgeçmemeyi gerektirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahane bir hikaye sizinkisi, nice 11 senelere:)

      Sil
  13. Insan sevdigi ve sevildigi surece varolur, her gun sevelim birbirimizi ve lutfen her gun sevsinler bizi. Her canli sevgiyi hakediyor. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel söylemişsiniz; her gün sevelim birbirimizi:)

      Sil
  14. Ölmez sağ kalırsak, 14 Şubat 2015 de blog da yayınlayacağım hikayemin tamamını. Yeni blog olduğu için hikayeye ihanet etmek istemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah ben de keyifle okuyacağım o gün hikayenin devamını:)

      Sil