16 Şubat 2014 Pazar

Bir Instagramım bile yok doğru dürüst!



Takip ettiğim hemen hemen her blogda Instagram günlükleri var, Instagram ile pazartesi dosyaları yayınlayanlar var, Instagram'da çekiliş yapanlar var. Bumerang eskiden Twitter üzerinden yaptığı haftanın kitabı çekilişlerini Instagram üzerinden yapmaya başladı mesela. Açıkçası ben de çok istiyorum bir Instagram hesabım olsun diye ama olamıyor maalesef, çünkü bunun için akıllı telefon lazım. Geçenlerde tabletimden açtım bir hesap gerçi, 3 tane de fotoğraf yükledim ama öylece kaldı. Instagram da aynen Twitter gibi telefondan takip edilmesi gereken bir platform bence
Geçen gün de bahsetmiştim bu durumdan ve hatta sizden akıllı telefon seçimi konusunda  bu yazımda yardım istemiştim.. 
Akıllı telefon almaya kesin kararlıyım ama gelen yorumlardan sonra kafam iyice karıştı. Neden derseniz acaba yine Samsung mu alsam diyorum. Şöyle ki evde buzdolabından çamaşır makinesine, elektrik süpürgesine kadar neredeyse bütün elektronik cihazlar Samsung. Çok da memnunum.
Tabletim de Samsung, acaba diyorum almışken biraz da paraya kıyıp  Galaxy S4 Active mi alsam?
samsung galaxy s4 active

 Su altında bile çekim ve kayıt yapabiliyormuş baksanıza.. Hoş ben bırakın dalmayı, doğru dürüst yüzmeyi bile bilmiyorum ama olsun, aman su mu değdi, şimdi bozulacak mı derdim olmaz, dalmayı bilen arkadaşlarıma belgesel çektiririm belki de..
Şaka bir yana da ben aslında bir blog yazarı olarak sosyal medyanın her yerinde yeterince olmak istiyorum. Mesela aktif bir Twitter kullanıcısı değilim, sadece tabletten takip ediyorum Twitter'ı o da evdeysem. Oysa doğru dürüst bir telefonum olsa daha aktif kullanabilirim Twitter'ı. Instagram ise dedim ya açtım güya ama var diyemem henüz, yeni telefon almayı sırf bir an önce Instagram günlükleri yayınlayabilmek için istiyorum. Yeni ve heyecanlı bir deneyim olacak fotoğraf paylaşmak.
Elimi de çabuk tutmam lazım. Zaten uzun taksitlerle telefon satışına yasak gelmesi gibi bir saçmalık söz konusu biliyorsunuz. 
Turkcell'in kampanyalarına takıldım bu aralar.
Mesela bu S4 Active hoş telefon, ne yapsam karar veremedim. Eğer bu telefonu alırsam tablete de gerek kalmayacak, özellikle fotoğraf kalitesi bu kadar iyiyken kaçırmasam mı ne dersiniz? Aslında madem Turkcell'liyim, onların vereceği teklifleri değerlendirmek en mantıklısı sanırım, bir de seçebilsem bir an önce!
Kararsızlık da ne kötü bir şey. Pazar pazar sizi fazla sıkmak istemem; içinizde  Galaxy S4 kullananlarınız varsa ve  yorum alabilirsem mutlu olacağım.  Şimdiden teşekkürler:)

Sevgiyle ve kararsızlıktan uzak kalalım diyorum..
Herkese mutlu pazarlar.

26 yorum :

  1. Daha önce de yorum yapmıştım ama tekrar yapayım madem :) Fotoğraf kalitesi açısından s4 çok güzel bir telefon ben active kullanmıyorum tabi benimki düz s4 ama :D zaten sırf bu yüzden aldım sunumları falan da çekebilmek için ders çalışma açısından rahat oluyor. Tercih senin ama al artık bir tane ya ben sabırsızlandım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu daha başlangıç, kararsızlığa devam:)))
      Şaka şaka bu son, başka model sormayacağım söz:)

      Sil
  2. s4 için de iyi araştır ve iyi bir yerden almanı tavsiye ederim tatlım:) benim arkadaşlarımın bataryaları şişti hep böyle bir sorun var diyorlar. Onun da bilgisini vereyim de sonra bir şey olursa üzülme ;) ama bu bende olmadı ve olan telefonlar s4. yani düz s4 active olanı değil ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tavsiye için, bir karar vereceğim önünde sonunda:)

      Sil
  3. Bana da geçen gün bir arkadaş;" neden instagram da değilsin?" dedi. Fotoğraf makinem de çalındığından; aklım çok karışık, önceden tablet almayı planlıyorum, şimdi fotoğraf makinesi almak istiyorum. İşimizin bir kısmı fotoğraf üzerinden gidiyor, seni okuduğumda da akıllı telefon almayı mı düşünsem? Off çok karışık?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele ki sizin gibi doğayla haşır neşir bir blog için bence en pratik çözüm akıllı telefon, şöyle iyi fotoğraf çekeninden:)

      Sil
  4. Galaxy s4 kullanıyorum ve çok memnunum. Harika fotoğraf ve video kalitesi var. Ayrıca sosyal medyada gönlümce dolaşıyorum. İnternet hızı da çok iyi. Evin dışında da olsam sosyal medya hesaplarimi ve blogumu takip edebiliyorum. Sorun yasamadim. Tercih yapmak zor kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika, işte ben de böyle bir pratiklik istiyorum. Bu arada bloğumu geziyorum derken, bloğa yazı yazabildiğiniz güzel bir uygulama var mı:)

      Sil
    2. Bloga yazı hazırlamayı denemedim cepten ama yorumları kontrol etmek cevap yazmak oldukça basit. Explorer üzerinden rahatlıkla yapilabiliyor. Telefonunuza yüklü resimleri de face ve twitter üzerinden ekleyebiliyorsunuz. Bloga da eklenebiliyor sanırım. Size şu anda cepten yazıyorum :) başka uygulama var mı bilmiyorum...

      Sil
    3. Süpermiş, daha ne olsun:)
      Teşekkürler yine:)

      Sil
    4. Galaxy s4 den blogumda bahsetmistim. Bu linkten bakabilirsiniz. http://kalemimden-yazilar.blogspot.com.tr/2014/02/akll-ve-eglenceli-samsung-galaxy-s4.html?m=1

      Sil
    5. Bakıyorum hemen, sevgiler:)

      Sil
  5. Benimde yok yahu instagram hesabım. :S Ama almaya niyetliyim efendim :D Telefonda güzelmiş hani .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir blog yazarı Instagram'dan uzak olmamalı:)

      Sil
  6. Blog yazmak için program tavsiyesinde bulunmuşsunuz. Ben bu konuda bir blog yazmıştım. Hatta blogu cep telefonumdan yazıp yayınlamıştım. Cep telefonundan blog yazmanın artısı ve eksisi var. Okumanızı tavsiye ederim. Bu arada Blogaway adlı program işinize yarar. Ben cep telefonundan blog yazacaksam bu porgramı kullanıyorum. Bu arada niyetlendiğin telefonu alırsanız pişman olmazsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, akıllı telefonum olmadığı için şimdilik Blogaway'i tabletime indirip deneyeceğim.

      Sil
  7. Gerçekten almanıza değecek bir telefon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte fiyatı biraz pahalı gibi, hala karar veremedim

      Sil
  8. instagram icin akilli tlf sart. ben epey bir uzagim instagrama. ve twittera ve pintereste..bir tek face kullaniyorum .akilli telefonumdan blogger panelimi kontrol edebiliyorum yorumlars cvp verebiliyorum hatta su anda sana minicik akilli tlf dan yaziyorum vs.. resim cekiyorum aninda face e koyuyorum bloga yukleyebiliyorum.bence artik hic dusunme. iyi bir bloggersin ve yenilikcisin. cok takipcin var ve biraz da artik bu yolda ilerlemenin cilvesi fedakarlik yapip akilli tlf alman gerekecek sanki :) alinca rahatligini anlayacaksi. bir sonraki postunda aldigin telefonu ve yeni telefonunla ilk neler yaptigini paylasman dilegiyle.. kolay geksin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylüyorsunuz, söz en kısa zamanda halledeceğim o işi, sevgiler:)

      Sil
  9. akıllı telefon (internet icin zorunlu oldu) ama o kadar cok cesit cıktı ki artık insan neyi alacagını sasırır oldu. Oysa benim telefonum Iphone 3 ve halen işimi goruyor. Demek ki abartmaya gerek yok. (Sadece ciddi bir pil sorunu var hemen bitiyor)

    bence abartmadıgınız surece sadece internete girip twitter facebook instagram yapacaksanız tüm akıllı telefonlar iş görür.. tek sorun ekran buyudukce pil sorunu artacaktır!!! pil tüm akıllı telefonların sorunu bunu bilerek hepsini RAHATLIKLA alabilirsiniz cunku milyon tane uygulamayı her gun ındırıp oyun oynayacagınızı sanmıyorum..

    mesela ben kendi blogum için
    twitter, pinterest kullanıyorum ama akılllı telefonda sadece facebook en aktif oldugum uygulama
    www.omactivities.com

    umarım faideli olmustur yazdıklarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, zira pil süresi-ekran ilişkisini bilmiyordum. Seçerken buna dikkat etmek lazım.
      Dediğiniz gibi milyon tane uygulama kullanmayacağıma göre ekonomik bir model seçebilirim:)

      Sil
  10. Herkes gereken herşeyi söylemiş zaten. 1,5 yıldır S3 kullanıcısyım gayet memnunum. S4 almanızı da öneririm. Yeni güncellemeler sonrasında S4 de ki bazı özellikler S3 e de geldi. Pek çok arkadaşımda da S4 var şikayet edeni görmedim. Pil hariç...:)) Bu konuda bir yazım olacak belki onunda size bir faydası olur...Şimdiden iyi günlerde kullanın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için, pil konusundaki yazınızı da mutlaka okuyacağım, sevgiler:)

      Sil