12 Şubat 2014 Çarşamba

Telefondan anlayanlardan yardım istiyorum



Hala akıllı telefon kategorisine geçemedim.

Aslında teknolojiye uzak duranlardan değilim, aksine yenilikleri deneyimlemek hoşuma gider. Benim derdim sadece tüketim canavarı olmamak.

Yani elimdeki telefon arıza yaptıysa önce tamirciye götürürüm, tamirden sonra bir süre daha çalışıyorsa sorun yoktur. Artık kullanılmayacak hale geldiyse de mecburen değiştiririm. Öyle yenisi çıktı, elimdeki demode oldu diye hiç telefon değiştirmedim anlayacağınız.

2000 yılından bu yana cep telefonu kullanıyorum, sadece 3 tane telefonum oldu. Resimlerini görüyorsunuz. Bayağı bir tutumluymuşum, bravo bana..


simdiye kadaraldigim telefonlar


Son kullandığım Samsung'dan memnundum aslında. İki senesi yani garanti süresi bittikten bir ay sonra pat diye dokunmatik ekranı bozuldu. Sanki garanti süresini bilinçli vermişler diye düşünüyor insan. Şimdi takoz dediğimiz eski telefonlar taş gibiydi oysa, beş sene bozulmadı benim Ericson mesela..
Neyse işte yetkili servise götürdüm, 6 ay daha idare eder tamirden sonra dedi, ömrü bitmiş bu telefonun dedi. Hatta bu telefonu kullandığım için beni biraz küçümsedi gibi.

Dediği gibi olmadı maalesef, aradan iki ay geçti yine teklemeye başladı benim telefon. En çok ihtiyacım olan zamanlarda pat diye ekranı gidiyor, aradan bir kaç saat geçince kendi kendine geri geliyor..

Hazır bozulmuşken ben de Android teknolojisine geçsem artık diyorum. Hoş Samsung Galaxy Tablet ile bazı ihtiyaçlarımı gidersem de o da sadece Wifi ile çalışabiliyor, 3G'si yok. Yani internet bağlantısı yoksa ortamda, olmuyor yine..
Görüleceği üzere cidden ihtiyacım var yeni bir telefona. Ama baştan da belirttiğim gibi tüketim canavarı olmadan, gereksiz fazla ödeme yapmadan halletmek istiyorum bu işi.
 1 şubattan itibaren uygulanmaya başlanan  yeni yasaya göre cep telefonlarını taksitli alamayacağımız için, www.turkcell.com.tr adresinden 24 ay taksitle, faturaya yansıtılarak satın almak çok avantajlı olacak dedim.  Bu nedenle Turkcell kampanyalarına baktım, bir tanesi bana cazip geldi, sizin de fikrinizi almak istiyorum yine de. 


Zira bu akıllı telefon olayına epey bir yabancıyım.
Şöyle bir yakından bakalım gelin.
turkcell telefon


Özelliklerini Turkcell'in şu sayfasından  okuyabilirsiniz. 
4 inch geniş ekranı var, 5 MP kamerası var, HD ses kalitesi var, etraftaki gürültüyü engelleyerek konuşabilme özelliği var, içinde bir sürü yararlı Turkcell uygulaması var. Özellikle acil durumlar için 112, 155'i aradığınızda karşı tarafa lokasyon bilgisi gitmesi çok değişik ve güzel..

Yani sözün özü bir android telefonda olması gereken özellikler var bence. En güzel özelliği bana kalırsa Türk mühendislerin geliştirdiği bir telefon olması. Bir de fiyatı tabii ki.

Turkcell tekliflerini incelediğimde 250 MB internet+ telefon için fiyat 33.99 x24 ay, yani 815 TL'ye geliyor.

Telefonun çıplak fiyatı ise 499 TL, çok mantıklı bir fiyat bence.. Ne dersiniz, alsam mı acaba bu telefonu Turkcell'den, benim emektar gitti gidecek yakında; elimi çabuk tutmam lazım.

Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum efendim, sevgiyle kalın..




27 yorum :

  1. ehehe Iphone al Iphone. Anladın sen :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anladım anladım:)
      Iphone hediye olarak kabul ederim bak:))

      Sil
  2. bu telefon konusunda bir bilgim yok. Kendim şu an samsung galaxy s4 kullanıyorum. Çok çok da memnunum benim için gerçekten büyük kolaylık sağlayan bir telefon oldu. Özellikle de dersler konusunda... Söylediğiniz özellikler güzel gerçekten ama 250 MB internet su gibi tükenir diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1000dk ve 1 GB için 59 TL teklifleri de var, dedim ya kararsızım:)

      Sil
  3. o da düşünülebilir :) ama öncelikle bu telefonu kullanan birileri ile konuşun kesinlikle memnunlar mı öğrenin. Şimdiden hayırlı olsun yeni telefonunuz;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, bakalım benim gibi bu konularda karar veremeyen biri ne yapacak:)

      Sil
  4. Ben de Samsung galaxy s4 kullanıyorum ve çok memnunum. Tavsiye ederim. Turkcell T40 özellikleri ile güzel ancak kamera (fotoğraf çekim ve video çekim) özellikleri biraz düşük. Kalınlığı fazla olduğu için biraz ağır 135gr. Kullanıcılar daha yardımcı olur sanırım. Eğer ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa şık görünümlü bir telefon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhtiyaçlar göreceli, aslında neye ihtiyacım olduğunu da tam bilmiyorum, bloğum için de kullanabileceğim bir model olmalı almışken, teşekkür ederim yorum için:)

      Sil
  5. Ben HTC kullanıcısıyım çokta memnunum ayrıca, bu şekil taksitli telefon alımı çok pahalıya geliyor. İkincisi, 250 mb internet android tlf için çok az kalıyor extra oaket almak zorunda kalıyorsun. Paranın yettiği kadarıyla farklı bir telefon al derim, faturalarda sonra uçurum fiyatlarla karşılaşma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yorumlardan sonra kararımı vereceğim bakalım, benim takoz bu aralar düzeldi:)

      Sil
  6. Ben samsungun modelini bilmediğim bir kapalı telefonunu kullanıyorum : Hiç bir özelliği yok. Sadece şarjı çok iyi. İşimi görüyor. :D Şİmdiki telefonlar tamamen dert yaw virüsüydü, şarjıydı başa bela.. Eski telefonlar forever. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimde göreceğiniz gibi benimkisi de onlardan, günlerce şarja gerek kalmıyor. Her şey iyi hoş da bir blog yazarı Twitter, Instagram gibi yerlerde olmak zorunda. E oralar da maalesef masa üstü bilgisayardan veya wifi ile çalışan tabletten idare edilemiyor:)
      ,

      Sil
  7. Ben akıllı telefonları çok seviyorum , ama bazen akılları gidiyor insanı hasta ediyorlar kullanırken. Acil telefon açacaksınız , saniyelerce bekliyorsunuz rehbere ulaşabilmek için. Normal bir durum , bir sürü uygulama , e-mailler, yüklü foto video derken minicik telefonun aklı kısa devre yapıyor.
    250 MB internet bana yetmedi ve ben sürekli aştım kotayı sonunda 1GB olana transfer oldum.İnan o bile yetmiyor bazen :)
    Samsungdan ben de menunum .Akıllı telefon, sıkıntı yaratsa da , gerçekten kolaylık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kolaylık, ve Samsung'a meyilliyim sanırım:)

      Sil
  8. Iphone alın derim, blog um için bende kullanıyorum. Hemde 5 senedir aynı telefonu.
    Ipad ile senkronize kullanıyorum. Pc ihtiyacı tamamen kalkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iphone fiyatlarına bakmam lazım, hiç düşünmemiştim açıkçası:)

      Sil
  9. Sanırım Türkcell T40'ın piyasaya çıkmasından sonra ilk alanlardanım.Telefon gayet güzel ve kullanışlı.Şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım.Fiyatına göre uygun alınabilecek bir telefon.Sadece kamerası pek hoşuma gitmedi.Onun dışında olumsuz yönü yok bana göre.Gönül rahatlığı ile fiyatına göre tercih edilebilecek bir telefon.Yalnız belirtmiş olduğunuz kampanya dışında uygun bir kampanya varsa onu tercih etmeniz daha iyi olur sanırım. Çünkü 250 mb lık internetin nasıl bittiğini anlayamazsınız bile. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, bu telefonu kullanıp yorum yazan ilk siz oldunuz:) Şu kamera konusu biraz kafamı karıştırıyor acaba almışken biraz daha iyisini mi seçsem, kararsızlık diz boyu:)

      Sil
  10. Samsung'dan şaşmamak lazım artık, pisyasananın en iyi telefonlarını yapar oldular... Ben Samgung Note 2 kullanıyorum. Herkes çok büyük olduğunu düşünüyor ama ben bu sayede blogları okuyorum, rahat rahat internette geziyorum, mis gibi kocaman ekran... Fiyatı da emsallerine göre idare eder bence.. Aklında olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samsung benim de kafamı karıştırıyor, fiyatlarına da bakayım, teşekkürler fikir için:)

      Sil
  11. Merhaba, sitenizi 1 hafta once kesfettim fakat yazilariniz dolayisi ile deneyimlerinizi paylasiminiz cok hosuma gitti:) Telefon konusunda burada hic deginilmemis fakat ne kadar bir Samsung hayrani ve eski bir Galaxy S2 kullanicisi olsamda:) Fiyat performans ve ozellik inceledigimde ve 3 aylik kullanimimda cok memnun kaldigim LG2 model telefonu tavsiye ediyorum.. Ozellik bakimindan su an piyasada olan iphone S4 gibi cihazlarin ustunde bence ve en guzel ozelliklerinden biride sarj omru 1 gunu rahat cikariyorum:) Eski Samsungum 4 saatte bitiyordu maalesef ve ilk arizasinda bir daha yapilmaz denilince bu cihazi aldim mecburen.. Yoksa benimde bu 2001 yilindan beri 4.telefonum.. Sanirim cok uzattim:) uzun lafin kisasi ben LG2 tavsiye ederim, hazir almisken sizde uzun sure kullanacaksaniz bence iyi bir secim olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için, iyice kafam karıştı. Bakalım ne olacak kararım:)

      Sil
  12. Hem blogları takip etmen, hemde e postaların için en iyisi samsung. iyi bir samsungla, tablet taşımaktan da kurtulabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  13. Samsung alırsaniiz, tabletten de kurtulursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de en mantıklısı odur, teşekkürler:)

      Sil
  14. Merhaba,
    Blogunuzu çok beğendim ve sizi takibe aldım.
    Sevgiler,
    Bende bloguma beklerim http://hayatimakyajla.blogspot.com/
    hediye çekilişime beklerim

    YanıtlaSil