20 Eylül 2016 Salı

Vagon Dergi Eylül Sayısıyla Raflarda


Mayıs 2016'da yayın hayatına başlayan Vagon Dergi, üç aylık yoğun çalışma molasının ardından ikinci sayısıyla raflarda yerini aldı.

Mustafa Gülşen'in Genel Yayın Yönetmenliği'ndeki Vagon; edebiyattan sinemaya, müzikten geziye, bilimden felsefeye ve spora uzanan geniş yelpazesiyle okurlarını keyifli bir yolculuğa çağırırken, onlara ''Rayları takip et!'' diye sesleniyor.



Hakan Bıçakcı; ''Manzara''nın her zaman iç açıcı olmadığını hatırlatan hikâyesiyle vagonun penceresinden göz kırpıyor. Fatma Burçak; Nihan Kaya'nın yolculuk yaptığı vagona misafir olup kapıyı aralık bırakıyor ki o eşsiz muhabbetlerine kulak misafiri olabilelim... Jan Paçal; ''Mikro Girdap''la bizi klanlar savaşına sürüklerken, Burak Bayülgen'in çevirisiyle ''Sun Ra'nın Şiirleri''nde soluklanıyoruz. Murat Ceylan’la yeni kitabı üzerine laflıyoruz. Taies Farzan; genç ve güzel görünme kaygısını irdelediği denemesi ''Estetik Ameliyat mı Beyin Ameliyatı mı?'' ile yine bizimle. Akın Demiral; tam da tünelin içine girip karanlığa kapıldığımız bir anda ''Niye Sevemedik Sanatı Mualla'' diye haykırınca, içimizde acı bir tat bırakıyor. Göktuğ Canbaba ile rotayı Nepal'e çevirip eşsiz bir hikâye daha okuyoruz; ''Ünlü Yazarların Kesilmiş Elleri, Kaynayan Hayvan Yağı Kokusu ve Nepalli Photoshop Üstadı''.  Murat S. Dural; toplumun bir türlü netleşemeyen fotoğrafını çekerken tüm bu bulanıklıktan nasibini almış futbol camiasına çeviriyor gözlerini ''Tribüne Oynamak'' yazısıyla. Klasikleşmiş "Konuk Fanzin" sayfasında ise Marşandiz kendini anlatıyor.

Vagon'un ikinci sayısına katkı sağlayan diğer yazarlar ise; Batuhan Bilgiç, Berfu Bayçelebi, Burak Arslan, Buse Batyar, Çağdaş Özkan, Devrim Ekinci, Görkem Türeyen, Gözde Çakır, Gülru Öztunç, Güney Güneyan, Melek Yanık, Melis Elçi, Niyazi Murat Avni, Oğuz Çığtekin, Selin Bahçelioğlu,  Vildan Kalkanlı, Zeynep Geçgin.

Vagon Dergi’yi online olarak satın almak için: İmge Kitabevi (https://www.imge.com.tr/product_info.php?products_id=161191)
Diğer satış kanalları için:www.vagondergi.com/satis-noktalari/


7 yorum :

  1. Vagon Dergi içeriği bakımından oldukça ilgimi çeken bir dergi oldu. Umarım yayın hayatı başarılı ve uzun olur. Edebiyat dergileri arasındaki bitmek bilmeyen rekabetin arasında kaybolmaz umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de öyle umuyorum. Açıkçası edebiyat dergilerine olan ilginin son dönemlerde artmış olması oldukça sevindirici bir durum.
      Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  2. Güzel bir dergi. Haberdar ettiğiniz için teşekkürler. Ahh bir de zaman bulabilsem okumaya. Elimdeki kitap bile elime yapıştı bu aralar. Ama işler biraz düzene girsin. Bu tür dergileri misafirlerin istifadesine sunmak aklımın bir köşesinde :) Şarabını yudumlarken elinde vagon dergisi mesela. Gözleri yorulunca kafasını kaldırıp manzarayı seyredebilecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım da yazıyor dergide, son dönemlerde edebiyat dergilerine olan ilgi beni çok mutlu ediyor. İnternete rağmen dergiler hala okunabiliyor, dolayısıyla Vagon'un tanıtımını seve seve yaptım. Bence de Taş Ev'e çok yakışır böyle dergiler. Betimlediğiniz tabloda, o güzelim manzarada şarap içip dergi okumak için bir gün mutlaka geleceğim Taş Ev'e :) Elbette Aşkın Usta'nın lezzetli yemeklerini yemeden olmaz :)

      Selamlar.

      Sil
  3. Çok çeşitli ve çok sayıda edebiyat dergilerinden biri daha. Kendilerini tebrik ediyorum, sanat ve kültüre yapılan her katkı takdiri hakeder. Acaba kendileri konuk yazar kabul eder mi? Bir katkı da ben Sağlamak isterim kendilerine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edebiyat dergileri arttıkça ben de çok mutlu oluyorum. Konuk yazar olmak için ise sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz dergiye, belki de kabul ederler, şansınızı deneyin derim.

      Sil
  4. Güzel bir konuya deyinmişsiniz, paylaşımınız için teşekkürler.. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil