16 Nisan 2017 Pazar

Oy verdim rahatladım...

Günlerdir üzerimde sinsi sinsi çöreklenen gerilim nihayet bugün sona eriyor. Oylar veriliyor ve kurtuluyoruz bu oksijensiz ortamdan!


Son aylarda referandum sözcüğünü duyduğum an kaçar oldum. Seviyesizce birbirlerine iftira atan politikacılardan uzak durmaya gayret ettim. Onların yürek paralayan laflarını duymama çabası, gerçekten de ip üzerinde dans etmeye benziyordu. “Kardeşim bu ne hırs, ölümlüsünüz nihayetinde!” diye haykırmak isterdim suratlarına suratlarına!

Bu sene baharın geldiğini bile fark edemedim bu adamlar yüzünden! Çilek çıkmış hissedemedim... Niye? Ben ve benim gibi milyonlarca insanın ne günahı vardı! Bıraksaydınız da çileklerin büyüsüne kapılsaydık biz de; dünyanın mutlu ülkelerinde yaşayan mutlu insanlardan olsaydık. Eskiden olduğu gibi kardeş kardeş, barış içinde birbirimize nisan 1 şakaları yapsaydık, lades tutuşsaydık, yılbaşı geceleri Zeki Müren dinlemeye devam etseydik olmaz mıydı... Aynı Anadolu'nun çocukları değil miyiz biz? Aynı türküleri dinleyerek, yerli mallarımızla övünerek, fakir ama gururlu bir halk olarak devam etseydik hayatımıza... Sahi neden türkülerimiz çalınmıyor artık, neden tanıdık ezgiler duyamıyoruz, neden masallarımız, destanlarımız dillerden dillere, gönüllerden gönüllere aktarılamaz oldu?

Yahu biz mutlu değil miydik, içimizde insan sevgisi yok muydu... Az önce oy vermeye giderken insanların birbirlerine düşmanca baktıklarını gördüm, içim şişti!

Niye bütün bunlar niye?

Çok karmaşık duygular içindeyim şu an. Bir yanım umut dolu bahar bahçe, öbür yanımda çöreklenmiş korku ve gerilim sinsi sinsi gülümsüyor.

Daha oy verme işlemleri başlayalı 3 saat olmuş; (saat tam 11:03 şu anda) sosyal medyada onlarca haber akmaya başladı sandıklarda hile yapıldığına dair... Nefes alıyorum derin derin, içimden sayıyorum, 10-9-8-....3-2-1....

Oy verme ehliyeti diye bir şey olmalı bence. Yahu adını yazamayan, hayatında bir tane kitap okumamış, karısını her gün döven adam, neden benim nasıl yönetileceğime karar veriyor ki...
Kafam çok karışık.

Bir de dünya kadar okuyan, ama oy vermeyenler var! Dün birisi “Hayatımda ilk kez bir referandumda oy kullandım, ben hayır dedim ama evet çıktı, ben üzerime düşeni yaptım, bir daha asla oy vermem” dedi! Şaşkınlık içindeydim, hızla uzaklaştım ortamdan... Bu adamın oy vermemesi neden benim geleceğimi etkiliyor ki! Nasıl bir cendere bu allahım tanrım...

Yazının başında “gerilim nihayet bugün son buluyor” derken, kendimi kandırıyordum itiraf edeyim.


Ama yürekten diliyorum; bitsin artık bu gerilim!
Kurulsun şenlik halayları, etrafta yankılansın mutluluk şarkıları!

26 yorum :

  1. Şenlik ve mutluluk hayalleri hepimizin içinde, zaten bunu hissedememek ciddi sorgulanması gereken bir durum ya da tekerleğe çomak sokuculuk. Bu işin solu sağı yok, vatanı sevmenin, bir olmanın, ülke koca bir candır onun acısı benim benim sevincim yeri gelir onun diyebilmek. Bence gerçek bir solcu da gerçek bir sağcı da özünde aynı noktaya gelemiyorsa, aynı çekirdeğin etrafına farklılıklar dizilmiyorsa, boş. Oy verme, genel iradeyi temsil anlamında okumak, eğitim, birikimden söz ettiniz ama ben asıl ve birincil ölçünün vicdan olduğunu düşünüyorum. Ne kadar okusa da hammallığını yapmışsa, egosunu fullemişse ne yapayım lisansı doktorayı. Bizi yine biz yapan vicdanımız hepimizde var olan ortak değerler kurtaracak Allah'ın izniyle. Ben bu yazınızla mesela, sizinle ele ele tutuşup bir halaya girdim bile. Birebir aynı mıyız? Gerekmez, farklılıklar kontrol ve empati içinde gerekli. Sağlama yapmayı da birbirimizle yapalım, kol kırılsa da yen içinde kalsın. Uzun oldu ama ben de, hepimiz de doluyuz. Hayallerimiz ortak, en güzel günler gibi, şenlikli, el ele bir ülke sevdası. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bu harika yorumunuz için. Aynı halayda el eleyiz.

      Sevgilerimle

      Sil
  2. Biliyor musun, oyumuzu kullanmış eve dönerken markete uğradık ve ben ilk defa çileklere dikkat ettim. Bir torbaya doldurup senenin ilk çileğini aldım. Seni okurken yüzümde beliren hüzünlü gülümsemenin sebebi bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk çilekleri kaçırmayalım artık, baharımızı kaçırmasınlar...
      Sevgiler :)

      Sil
  3. Oy verme ehliyeti diye bir şey olsaydı oy verme ehliyetine uygun olan insanlar zaten akıl ve vicdan boyutunda aynı yerde olurlar ve bu uç nokta seçimlerine gerek kalmadan mutlu bir ülkede yaşıyor olurduk diye düşündüm. İşte, hayal bu ya 😊
    Bugün güzel hisler var içimde sanki güzel sonuç çıkacak bu kez gibi hissediyorum.Umarım yanılmayacak hislerim 😊
    (Alakasız başka bir konu; dün İstanbul Kırmızısı'nı izledim.Şaşkın çıktım sinemadan sizin yorumunuzu merak ettim. )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel hayal, yeter ki mutlu ve huzuru bir yaşam olsun, ben uyarım :)
      Ben nötr duygulardayım, bir öyleyim bir böyle, hisleriniz yanılmasın lütfen:)
      (İstanbul Kırmızısı'nı sinemada izlemek ne yazık ki kısmet olmadı, internet versiyonunu bekliyorum)
      Sevgiler

      Sil
  4. Bende yürekten diliyorum; bitsin artık bu gerilim!
    Kurulsun şenlik halayları, etrafta yankılansın mutluluk şarkıları!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep beraber halaya duralım, bayram olsun :)

      Sil
  5. Yazıni çok sevdim ayni duyguları paylaşıyorum seninle.
    Anlamsız bir gerilim yaşatmaya çalışıyorlar bize, oysa bu güzel ülkede güzel günler yasasak, piknik yapsak ip atlasak aksam evde huzur içinde uyusak, emeklilik hayalleri kurmaya devam etsek.
    İnşallah huzurlu günler yeniden yaşanır bu topraklarda. Yoksa durum vahim

    YanıtlaSil
  6. Aynı fikirdeyiz. Her türlü siyaset referandum sözlerinden sıkıldım. En azından artık ikisini de bağıra çağır sokakta propaganda yapılmayacak. İnsanları bölmek çok kötü bir şey keşke dediginiz gibi türküler ve kardeşlik içinde birbirimize güvenerek yaşasaydık.

    YanıtlaSil
  7. Koskocaman Türkiyeye sığamadık ne yazık ki !!! Oysa hepimize insan gibi yaşayacak kadar yer var

    YanıtlaSil
  8. Canım çok sıkkın....bi sürü şey yazabilirim ama yazmak istemiyorum..
    Oyumu verdim.. benim içim rahat.. ama bedeller ...
    :(
    neyse mutlu huzurlu bir hafta diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen biz istesek de istemesek de hayat kendi bildiğini okuyor. Ruh sağlığımızı korumamız lazım...
      Sevgilerimle

      Sil
  9. elbette oyumuzu verdik, ama gün artık karanlık maalesef, çok ama çok üzgünüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de böyle bir çamura batmadan düze çıkamayacaktık...

      Sil
  10. Aynı şekilde bende oyumu verdim rahatladım bu kime verdin kime vereceksin sorularından dışarıda gezen seçim arabalarından bıkmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyumuzu verdik ama rahatlayabildik mi gerçekten, kendimizi mi kandırıyoruz yoksa...

      Sil
  11. "Güneş herkesin üstüne doğar." bugünlerde tek tesellim bu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben henüz teselli aşamasına geçemedim...

      Sil
  12. Ben yazana yazar demek için ruh halini hissetmek isterim ve tuhaf bir şekilde sizin ruhani mevsiminize geçtiğimi hissettim.Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, daha iyi ruh hallerimi yazdığımda da umarım aynı şekilde hissettirebilirim size, sevgiler...

      Sil
  13. Nasıl ki sürücü olmak için bir ehliyet gerekiyor, ülke yönetimini vereceğin kişiyi seçmek için de bir ehliyet gerekmez mi? Önce seçmenlere bakıyorum, sonra seçtiklerine... Midem bulanıyor, gözlerim kararıyor. Bu mu demokrasi? Medya, ülke kaynakları seferber edilmiş iktidar kanadına. Yalan dolan hırsızlıkları örtmüyor, adalet hukuk rafa kaldırılmış. İktidara sırtını dönüp bir çift laf eden kodesi boyluyor Fetöcü yaftasıyla. Oysa asıl Fetöcü kendileri. Yazacak, yazılacak çok şey var daha. Ama nafile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysun Kayacı'ya sevgilerimi gönderiyorum :)

      Sil