3 Nisan 2014 Perşembe

LINE Ayarlar Menüsü Kılavuzu

Son dönemin önemli konularından biri olan kullanıcı gizliliği konusunda sahip olduğu standartlar ve iç denetim yönetimi alanındaki üç uluslararası sertifikasıyla (SOC2, SOC3 ve SysTrust) öne çıkan LINE uygulaması, ayarlarıyla da kolaylıkla kişiye özel hale getirilebilen bir mobil deneyim sunuyor.
LINE’ın tüm ayarlarına “Diğer/Daha Fazlası > Ayarlar” menüsünden ulaşabilirsiniz.
LINE’da “Profil” düzenleme
Description: C:\Users\sbayram\Desktop\BOOGORSEL\LINE_Profil_Ayarlari.jpg Profil Fotoğrafı: Bu menüyü kullanarak profilinize fotoğraf yükleyebilir, yaptığınız değişikliklerin       Timeline’ınızda paylaşılıp paylaşılmayacağını ayarlayabilirsiniz.
 İsim & Not: Görünen adınızı belirleyebilir ve profilinizde görünmesi için sizi ifade eden kısa bir not oluşturabilirsiniz.
 Peki LINE’da telefon numaranız ve ID’niz diğer kullanıcılar tarafından görüntülenmeden konuşabildiğinizi biliyor muydunuz?
 Kullanıcı ID’si: Kendinize özel bir LINE ID’si belirleyerek arkadaşlarınızın sizi kolayca eklemesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca samimi olmadığınız kişilere de bu LINE ID’sini vererek telefon numaranızı vermeden iletişim kurabilirsiniz.
 Not: LINE ID’si sadece size özel ve asla değiştirilemeyen bir kimlik numarası gibiyken, görünen adınızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz ve aynı profil adını farklı kişiler kullanabilir.     
QR Kodu:Telefonunuzun menü tuşuna tıklayarak size özel oluşturulan QR kodunuzu mobil cihazınızın fotoğraf galerisine kaydedebilir,  e-posta ya da sosyal medya araçlarını kullanarak paylaşabilirsiniz.
LINE’da “Temalar” ayarlarının düzenlenmesi
Description: C:\Users\sbayram\Desktop\BOOGORSEL\LINE_Tema_Ayari.jpg
 “Temalar”a tıklayarak ücretli ya da ücretsiz temalardan size hitap eden eğlenceli bir tema seçerek, sohbetlerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.
Satın aldığınız ya da size hediye edilen temalarla ilgili detaylı bilgilere “Satın Alma Geçmişi” ve “Hediye Kutusu”ndan ulaşabilirsiniz.
LINE’da “Bildirimler” ayarlarının düzenlenmesi
Description: C:\Users\sbayram\Desktop\BOOGORSEL\LINE_Bildirim_Ayarlari.jpg
Tüm bildirim ayarlarınızı tek tıkla buradan kolayca düzenleyebilirsiniz.Bildirimlerinizin sesini ve tonunu ayarlayabilir, 
beliren bildirimleri (Pop-up) kapatabilir ve sadece almak istediğiniz bildirimleri açık bırakabilirsiniz.





LINE’da  “Sohbet Odası” ayarlarının düzenlenmesi
Description: C:\Users\sbayram\Desktop\BOOGORSEL\LINE_Sohbet_Odasi_Ayarlari_Duvar_Kagidi_Ekleme.jpg
 Sohbet Duvar Kağıdı: Sohbetlerinizde sıradan bir duvar kağıdı yerine size özel, keyifli bir ekran görmek  istiyorsanız, bu menüyü kullanarak sohbet odalarının arka planını değiştirebiliyorsunuz.
LINE’ın sunduğu birçok renkli ve sevimli duvar kâğıdının yanı sıra, ister galerinizden sevgilinizle çekindiğiniz bir resmi, ister arkadaşlarınızla sevdiğiniz bir fotoğrafı duvar kağıdı olarak kullanabilirsiniz.
Duvar kağıdınızı sohbet ekranınızdan sadece o kişiye özel ayarlayabilir ya da buradan “Şimdiki temanın arka planını uygula” seçeneği ile bütün sohbet odalarına aynı duvar kağıdını uygulatabilirsiniz.
LINE sohbetlerinizi tamamen silmek için “Sohbet Geçmişini Sil” seçeneğini kullanabilir ya da sadece sohbetlerinizdeki dosyaları silmek için “Sohbet Odası Dosyalarını Sil” seçeneğini tercih edebilirsiniz.
“Fotoğraf kalitesi (gönderilen)” seçeneğinden gönderdiğiniz fotoğrafların sıkıştırılıp sıkıştırılmayacağını ayarlayabilirsiniz.
LINE’da “Gizlilik” ayarları
Description: C:\Users\sbayram\Desktop\BOOGORSEL\LINE_Gizlilik_Ayarlari_Sifre_Kilidi_Olusturma.jpg LINE uygulaması size platformun her alanına özel “gizlilik” seçenekleri sunuyor. Bu nedenle istemediğiniz herhangi bir mesaj almıyorsunuz ve istemediğiniz kişiler sizinle iletişim kuramıyor.
 Kullanıcı ID’si: Bu seçeneği kapatarak diğer LINE kullanıcılarının ID araması seçeneğiyle sizi bulmalarını engelleyebilirsiniz.
Şifre Kilidi: Bu seçenek ile sadece mesajlarınızı için değil tamamen LINE uygulamanızı şifreleyerek meraklı gözlerden uzak tutabilirsiniz. Şifrenizi unutursanız LINE’ı silip tekrar kurmanız gerekiyor. Tekrar kurduğunuzda ise LINE bilgilerinizi saklı tutmadığı için sohbet geçmişini göremiyorsunuz.
Ve son olarak; arkadaş olmadığınız kişilerin size mesaj atmasını istemiyorsanız “Mesajları Reddet” seçeneğini açmanız yeterli!

Bir boomads advertorial içeriğidir.

16 yorum :

  1. Güzel haberlerim var :)
    http://whiteglaze.blogspot.com.tr/2014/04/roc-cekilisi-sonuclar.html

    YanıtlaSil
  2. Isparta 2 aylık acemilik bitti. 7 günlük izinin ardından dağıtım; Hakkari/Çukurca.

    Selamlar..... .... ... .. . .. ... .... .....EvdeYazar. (Abdullah Yüksel)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 ay nasıl da çabuk geçmiş, tabii ki bir de size sormak lazım:)
      Umarım kalan zaman da göz açıp geçinceye kadar geçer, hayırlı teskereler şimdiden:)

      Sil
  3. Çok yararlı bilgi oldu arkadaşımla konuşcam şimdi :)

    YanıtlaSil
  4. Ben lineyi indirmediğim halde profilim gözüküyor bunun acıklaması varmı

    YanıtlaSil
  5. line de çevrim içi olanları nasıl görebiliriz.

    YanıtlaSil
  6. Listemdeki online olan kullanicilar görünmüyor ayarlarda byle bı seçenek yok neden ve ne yapabilirim?????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda inanın ben de çözümü bilmiyorum, üzgünüm.

      Sil
  7. Line sohbet bölümdeki fotoları silemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bu konuda size yardımcı olamayacağım :(

      Sil
  8. Neden online olanlari goremiyoz

    YanıtlaSil
  9. İki kişiyle mesajlaştım, ikisinede mesajlarım gitmiyor. Onlardan bana geldiği halde. Arama da yaptık konuştuk ama mesajlarda sıkıntı var.

    YanıtlaSil
  10. Telefon numaranı onaylamiyorum hata diyor

    YanıtlaSil