7 Ekim 2014 Salı

Yazmadım bayram yazısı!

Evet yazmadım, bayramla ilgili özel bir yazı yazmadım, yazasım gelmedi ne yalan söyleyeyim!

Ne yazacaktım ki, çocukluğumun bayramlarının coşkusunu mu, gittikçe bu coşkunun hayatımdan çıkmasını mı, cep telefonuma gelen kopyala-yapıştır olduğu belli, samimiyetsiz bayram mesajlarını mı, bayramda gezdiklerini, yediklerini, içtiklerini sosyal medyadan -hayatları çok mutluymuşcasına- paylaşıp, resimlere baktıkça kendilerini de kandıran modern insanların sanal zavallılıklarını mı, toplum olarak hiçbir ilerleme kaydedemediğimizin kanıtı olan sokaklardan hayvan kesme manzaralarını mı, hamburger yerken bir şey demeyip de konu kurban kesmek olunca hayvan hakları sözcüsü geçinen, kendileriyle çelişkili insancıkları mı, sahi neyi yazacaktım ki!




Yazmadım, bayramla ilgili bir şey yazmadım, bu yazı bayram yazısı sayılmaz hem..

Bayramlarını kutlamam gerektiğini düşündüğüm aile büyüklerine telefon etmek için bile kendimi çok zorladım itiraf edeyim. Ben böyle zoraki şeyler yapmayı zaten hiç sevmiyorum. Mesela ayıp olur diye bir düğüne katılmak zorunda olmak, orada zoraki eğleniyormuş gibi bulunmak, uzun süre aramadığım insanlara bayram diye telefon etmek zorunda kalmak, “bayramınız kutlu olsun” dedikten sonra ortaya çıkan, “konuşacak bir şey bulamamanın” getirdiği, insana çok uzunmuş gibi gelen o boşluk, o kısa boşlukta aslında ne kadar çok mesafenin varlığını hissetmek...

Yazmadım bayram yazısı, evet belki de gülmek, eğlenmek için geldiniz bugün buraya, ama dedim ya işte, yazmadım bayram yazısı, dağılabilirsiniz istiyorsanız...

Bayram yazısı da neymiş ki zaten!



20 yorum :

  1. Evet evet. Toplu toplu gönderiliyor bi de. Aynı mesajı yanlışıkla 3 kere ardarda gonderene ne diyelim? -.- :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O mesajları sonuna kadar okumadan silelim :)

      Sil
  2. Çocukluğumuzda mı her şey daha renkli, daha güzel geliyordu bilmiyorum ama o eski bayramlar ben de özlüyorum. O bayram coşkusu kalmadı pek şimdilerde. İnsanlar sadece tatil yapma aracı olarak görüyorlar bayramları artık. Sahi nerde o eski bayramlar?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O güzel bayramlar, o güzel atlara binip gitmiş olabilirler mi?

      Sil
  3. Bu arada az önce yorum yaptım ama çok güzel bir yazı olmuş bunu dile getirmeyi unuttum. Mesajı iyi vermişsin bence. (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, çalakalem yazıldı, aslında iç döküş gibi bir şey ..

      Sil
  4. Hazır mesajlardan oldum olası nefret etmişimdir. Bu yüzden hiçbir bayram mesajına cevap yazmadım. Öte yandan bayramlar aslında güzel. Yani bir arada olmak. Hayata hep şunu düşünmüşümdür aile bağları zayıf olan insanlar yaptıkları hiçbir işte başarılı olamazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bayramlar bence de güzel olabilir, işte sanki az biraz samimiyet azalmış gibi geliyor bana...

      Sil
  5. bu bayram 10 yıl önce aldığım hazır mesajlardan birini tekrar aldım ve çok güldüm. hazır mesaj sektörü kendini geliştiremiyor olmalı...:)

    YanıtlaSil
  6. Daha 18imde bile çocukluğumun bayramlarını özlüyorsam gelecek için endişe edebilirim. Bu bayram olmamış zaten o yüzden varsın bayram yazısıda olmasın senin bu yazın gayet net olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ne olursa olsun endişe yerine umut beslemeliyiz, hele ki 18 de isek ...
      Sevgiler :)

      Sil
  7. Tamam bu yazdığın bayram yazısı değildi. Bunu kabul ettik. Eee hani yeni yazı. Bayramda bitti. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yazıyı yazmaya başladım, bitiremedim, özür :)

      Sil
  8. vejetaryen değilim ama bende bu kurban bayramı manzaralarından iğreniyorum.. binlerce hayvanın bir kaç gün içinde törensel bir havada, bir bayram havasında kesilmesi bana da iğrenç geliyor. eğer bu çelişki ise ben de bu çelişkinin içindeyim.
    hayvan haklarını savunan insanlar, insanlık ailesinin en yüce insanları bana göre.. küçümsenmeyi hak etmiyorlar. savunmasız, kendilerine hiç bir faydası olmayacak hayvanlara eziyet edilmemesi için uğraş veriyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı sizin gibiyim, ve ben de aynı sizin gibi o manzaralardan iğreniyorum. Hayvanlara eziyet edilerek kesilmesi, ortalığın kan revan içinde kalması gerçekten de korkunç geliyor. Hatta vejeteryan olma yolunda ilerliyorum da diyebilirim.
      Sanırım yanlış anlaşıldım, evet hayvanlara karşı özel bir ilgim yok fakat hayvan hakları savunucularını da küçümsemiyorum. Benim burada kastettiğim şey sadece yüksek perdeden kurban bayramı hakkında konuşanlar, zaten kamplaşıyoruz, zaten birileri dini sembolleri yeterince kullanıyor, tersini olsun yapmayalım diyorum. Yani kurban kesmek isteyenler hayvanlara eziyet etmeden, belirtilen yerlerde usulüne uygun kessinler, kesmeyenler de kesenlere laf etmesin, özellikle de hamburger yiyorlarsa sussunlar diyorum.

      Sil
    2. Umarım sizi kirmadim. Böyle bir şey beni üzer. Biliyorsun yazılarını her zaman zevkle ilgiyle okuyorum. Yazılarının pek çoğu kalbimize gönlümüze tercüman oluyor.

      Sil
    3. Yok yok kesinlikle kırmadınız, sadece hayvanlara yaklaşamıyorum diye hayvan düşmanı olarak yanlış anlaşılmak istemem:)

      Sil
  9. Yazını henüz okudum ve gülümsedim bayaca bi. :) Neden mi? Kopyala yapıştır mesajlar ve mutluymuşcasına çekilen ve paylaşılan fotoğraflara değinmenden mütevellit. Birkaç ay önce ve daha dün bu iki konuyla ilgili duygularımı paylaşmıştım netekim. Sakıncası yoksa buyrunuz efenim, okumak isterseniz :):
    http://mimiklibocek.blogspot.com.tr/2014/07/bayram-kutlamalar-icin-fix-bi-metin.html
    http://mimiklibocek.blogspot.com.tr/2014/10/fotografn-mutlu-mu.html

    Bu arada, bayram mesajı olmamış belki evet, ama çok duygularıma tercüman, okkalı bi yazı olmuş bana göre, eline sağlık... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, sizin yazınızı da merak ettim şimdi, bakıyorum hemen, sevgiler :)

      Sil