22 Mart 2017 Çarşamba

Adrenalinine sağlık Ayedaş Gardaş!

Biliyor musunuz size harika bir haberim var!

Bugün neredeyse tüm gün bakım çalışması nedeniyle elektriklerimiz kesilecekmiş! Bakılan elektriklerimiz olduğu için ne kadar şanslıyız! Ya bakılmasalardı, ne yapardık!
Sanki Candan Erçetin uzaklardan kulağıma fısıldıyor!

“Ya gelmeseydin yetişemeseydin
Beni bulamasaydın ne yapardım,
Yarım kalırdım melek...”

Bir melek gibi yetişiyor bakım perileri. Yoksa ne yapardık; yarım kalırdık, elektriklerimiz bakımsızlıktan solar giderdi...

İnsanın gerçekten de gözleri sulanıyor. Bakımsız dolaşmayan, manikürü pedikürü eksik olunca kendisini kötü hatta yarım hisseden elektriklerimiz kuaföre gidecek diye, AYEDAŞ'ın bize haber vermesi ne mükemmel bir incelik...

“Ya haber vermeseydin,
Ya aniden gitseydin
Ne yapardım meleek..
Mum yakardım melek, fener yakardım melek, Beynim yanardı melek...”

Ve biliyor musunuz, şu anda Ayedaş'ın verdiği kesinti saatine sadece 42 dakika 36 saniye kaldı! Heyecandan elim ayağıma dolaşarak yazıyorum bu yazıyı. Adeta bir hız yarışının ortasında gibiyim. Bir taraftan çamaşır makinesi çalışıyor, öte yandan telefonlar şarjda. Bu adrenalini yaşamak için millet bangi jamping yapıp kendini dağlardan aşağıya salarken, bense evimin konforunda missler gibi adrenalin dozumu yükseltiyorum! Yani içimden “Ayedaş sen bizim her şeyimizsin!“ diye slogan atasım falan geliyor.

Hem biliyor musunuz, bedava nostalji de yapıyoruz. Çocuklar neşeli bir sesle “elektrikler kesildi örtmenim, internetten ödev indiremedim!” diyecekler. Televizyon bağımlısı kadınlar, evlilik programındaki entrikaları görmek için elektrikleri olan akrabalarına gidecekler. Memurlar gerçekten tezgahta örgü örecekler ve vatandaşa “bugün git yarın gel!” diyebilecekler. Hem belki bir yerlerden Mahmut Hoca ile yakışıklı Ferit de çıkar belli mi olur...


Neden sevindiğimi daha uzun uzun anlatmak isterdim ama malumunuz, elektrikler gitmek üzere!

Ha bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim. NASA geçtiğimiz şubat ayında dünyadan 40 ışık yılı uzakta 7 yeni gezegen keşfettiğini ve bunlardan 3'ünün yaşanabilir olduğunu açıkladı. Neyse bunlar derin mevzular, elektrikler gelince tekrar konuşuruz.

Haydi kaçtım ben; adrenalinine sağlık Ayedaş Gardaş...





8 yorum :

  1. Siz bir de Mersin' i görün. Bitmeyen elektrik bakımı yapmışlar burda:) Sürekli kesinti yapıyorlar bakım için. Allahtan evde ve iş yerinde jeneratör var. Yoksa her şey elektriğe bağlıyken çıldırmamak mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan gerçekten hayret ediyor, gülsek mi ağlasak mı...

      Sil
  2. Elektriksiz susuz yaşam zorrrr... Bir de o kadar yüksek faturalar ödüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaka gibiyiz, Ayedaş mesaj atıyor elektrikler gelmeyecek sabahtan diye, sonra stresle bekliyoruz elektrik gitsin diye, programlarımızı ona göre yapıp müşterilere falan bilgi veriyoruz. Sonra ne oluyor dersiniz...Gitmiyor iyi mi, yani dedikleri gibi sabah gitmiyor, akşam gidiyor!
      Yani yapacakları arızayı bile arızalı yapıyorlar! Şaşkınım ve hatta şaşkın ötesiyim...

      Sil
  3. Elektrik dağıtım şirketleri özelleştikten sonra kısa bir süre düzgün yaptılar işlerini, acemilikten olsa gerek:) Gel gelelim daha sonra TEDAŞ'ı arar olduk. Şimdi tek gayeleri para toplamak... Siz de ustalıkla güzel hicvetmişsiniz meseleyi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben programlı insanım. Bugün elektrik kesilecek diye tek tek iş yaptığım insanlara e-posta attım. Söz verdiğim işleri yapamayacağımı belirttim Ayedaş adına ezik ezik... Sonra ne oldu bilin bakalım, akşam saat 6'ya kadar elektrikler kesilmedi! Yani adamlar kesemediler! Elim sürekli kaydet tuşuna giderken nasıl gerim gerildiğimi Ayedaş bilmez elbette. Nasıl trajikomik ülkeyiz akıllara zarar. Gülüyorum ama içimde bir yerlerde hala stres var, ya tarihi yanlış yazdılarsa? Ya yarın giderse elektrik :)

      Özelleştirme hikayesine ise hiç girmiyorum, girsem çıkamam :)

      Sil
  4. sigarayı bıraktık naber :)voraya yazdık ama siz orayı boşlamışsınız sakın sigaraya başlamış olmayın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrikler, benim hayatımda artık sigaraya yer yok :)

      Sil