26 Nisan 2013 Cuma

Nereden başladım, nerelere geldim, neyi hedefliyorum?

Yeni iş, yeni umutlar, özgürlüğe atılan adım..
Blog serüvenine başlayalı bugün itibariyle 3 ay 2 gün geçti.İlk zamanlarda iş hayatına olan küskünlüklerimi paylaştım sizinle. "İş hayatından dost çıkmaz" dedim;   Sonra makale yazarak para kazanma maceralarımı anlattım bütün samimiyetimle. Aradan geçen zaman içinde geldiğim noktada artık girişimci kimliğimle yazıya döküyorum yaşadığım halleri.. Bilenleriniz biliyor,
e-ticaret sitesi açıyorum pek yakında. Aslında her şey hazır, detaylarla ilgileniyorum bu aralar..Nasıl bir heyecan var bende bilseniz.. Gerçekten de artık kariyer sitelerindeki iş ilanlarına bakmıyorum, başkalarına yazı yazarak para kazanma maceralarım da neredeyse bitecek bu yakınlarda..Patronsuz hayatlara başlamanın mutluluğu var içimde."İyi patron, iyi insan" dediğim; değiştirdiğim onca işten sonra ilk kez içtenlikle "abi" sınıfına soktuğum, yanında 7 sene çalıştığım son patronumun işten ayrılırken bana olan borcu,kaliteli bir araba parasıydı neredeyse... Sizce de haklı değil miyim patronlardan kurtulmanın coşkusunu yaşamakta?
  Sanmayın ki büyük sermayeler yatırdım bu işe..Bir bilseniz ne kadar az maliyetle girişimci olduğumu, eminim sizler de çok heyecanlanacaksınız..
Değişim ve  dolayısıyla dönüşüm o kadar hızlı yaşanıyor ki insan ruhunda, bazen aradaki aşamaların hızına yetişemeyebiliyorsunuz. Aslında biraz da ön yargıları atıp önünüze gelen fırsatları değerlendirmekle ilgili bir durum bu. Bazen bir fırsat çıkar, içinizdeki korkak kişilik "Ama, aslında,zaten...vb." gibi sözcüklerle başlayan; sizi vazgeçirmeye yönelik itirazlarla önünüze set çeker..Bu sefer o korkak kişiliğin sesini dinlemedim, atılım yapmaktan korkmadım.. İyi ki dinlememişim; şu yaşadığım coşku olduğu sürece başarısız olmam imkansız çünkü.. Başarısızlık  heyecansızlıkla ilintilidir bence. Yaptığı işe sevinçle ve umutla sarılmayan insan başarılı olabilir mi? Ben hiç sanmıyorum..
  Hani derler ya başarmanın yarısı başlamaktır, başlangıçlar da hayallerdir diye.. Büyük hayallerim var; içimdeki coşku sayesinde yaratıcılığım kendiliğinden tetikleniyor. Böylesi bir heyecan sizce hüsranla biter mi? Bitmeyecek, biliyorum..
E-ticaret, günümüz sisteminde kıran kırana bir rekabetle yürüyor. En büyük holdingler, benimkine benzeyen sitelerde yüz binlerce liralık reklam giderleriyle olaya giriyorlar. Ama ben bu soğuk rekabetten uzak olacağım.. Sevenlerim gelip alış veriş yapacak benden,sevgi ve güven temelinde olacak ticaret hayatım. Büyük indirimlerle ucuz ürünler sunacağım insanlara.. 
  Bu giriştiğim yeni olayın  diğer güzel tarafı da kendime ait zincir mağazalardan gelir elde edebilme fırsatı.. Güleceksiniz ama gerçek bu.. Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? E-ticaret siten var, sana bağlı başka e-ticaret siteleri de var. Bir havuz var kazançların ortak biriktiği ve herkes bu havuzdan ekstra gelirler elde edebiliyor..
  Demem o ki, bir süre sonra ruhu patronlar kadar kararmış ve bencil olmayan, ama geliri onlarınkine yaklaşan birisi olabileceğim.. Bu gelişmeleri de sizlerle paylaşacağım günler gelecek elbette, göreceğiz birlikte..
  Eğer çok merak ediyorsanız bu iş nasıl oluyor diye, yorum yazarken mail adresinizi de bildirin, size detaylı bilgi vermekten zevk duyarım..
Herkese bol şans diliyorum, 
Sevgiyle kalın..








27 yorum :

  1. Heyecanınız yazınızın her kelimesine, her harfine yansımış. Bunu hissedebiliyorum. Şimdi e-ticaretteki rekabetten, zorluklardan, dikey e-ticaretten vs. bahsedip canınızı sıkmak istemiyorum :) Bol şans dilerim bu yeni maceranızda. Gelişmeleri merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Serdar Bey, evet çok heyecanlıyım ve cidden içim içime sığmıyor desem yeridir:)
      ilk günden bu yana sizin manevi desteğinizi çok önemsiyorum; zaten blog maceramda çok da emeğiniz var..
      İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim:)

      Sil
  2. evet merak ettim :)
    para kazanma konusunda bende patrona karşıyım ve yazınızı okurken heyecanlandım, detaylı bilgi verirseniz çok çok sevinirim.
    sizin içinde hayırlı olur inşallah. bol bol kazançlar diliyorum.

    hgkgunlukleri@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gamze Hanım,
      Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için:) Size gün içinde mutlaka bir açıklama maili ileteceğim, sevgiyle kalın..

      Sil
  3. Emin olun sizin kadar heyecanlandım şu an. Zaten neredeyse başından beri takip ediyorum sizi ve başarılarınızı =) Kim bilir belki ben de bir gün o içimdeki adamı dinlemeden hayallerime kavuşma fırsatı bulur ve buradan size "teşekkür" yorumu yazarım =) Kim bilir =)

    Mail adresim eddamailadress@gmail.com
    Heyecanla bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Eda Hanım,
      Bu samimi yorumunuz için çok teşekkür ederim:) Size gün içinde mutlaka bir maille dönüş yapacağım.
      Sevgiyle kalın:)

      Sil
  4. çok heyecanlısınız.İnşallah her şey gönlünüzce olur.ben bir de hangi kaynaklardan yazar olabilmek için başvuru ve kabulünüz oldu desem?ve linkleri istesem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Teşekkürler iyi dilekleriniz için:)
      "yazarak kazanmak" başlıklı bir yazıda da bahsettiğim gibi, öncelikle www.elemanonline.com, www.kariyernet.com gibi sitelerdeki ilanları takip etmelisiniz. Bunların haricinde www.uzmankirala.com, www.projekurdu.com sitelerini takibe almanız çok işinize yarar. Makalego'yu da önerebilirim,bol şans:)

      Sil
  5. Kolay gelsin diyorum, internetten satış yapmak o kadar da basit değil, maalesef. Bahsettiğiniz sistemi, daha önceki yazılarınızda okuyup incelemiştim. Benim birçok sitede sanal mağazam var, o yüzden kendi mağazamı açma fikri, ilgimi çekmişti. Açıkçası; ben cesaret edemedim ama size başarılar diliyorum. Yazılarınızdan yola çıkarak, birkaç affiliate sitesi ile de kısa sürede ortaklığa giriştim, teşekkür ederim şimdiden, bakalım ilerleyen günler, nasıl bir gelir grafiği gösterecek. Bu arada yazılarınız, çok başarılı bence; blogunuzun tıklanma ve üye sayısı ise; bu başarıyla ters orantılı görünüyor, şu ana kadar. Umarım daha fazla kişiye ulaşırsınız, ileride. Verdiğiniz bilgiler, çok yararlı, maceralarınız ilham verici. :) Yazmaya devam edin lütfen, keyifle okuyorum, sevgiler..

    Beril Öke Gülen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Beril Hanım,
      Henüz 3 aylık bir blog burası, o yüzden kendime "acemi blog yazarı" diyorum. Umarım sizin de dediğiniz gibi ilerleyen günlerde daha çok insana ulaşma şansım olur, iyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum.
      Hiç bir işin sanıldığı kadar kolay olmadığını biliyorum ben de, ama insan azmedince bir şeyler yapabilir inancındayım.. Bu sefer de "e-ticaret maceralarım" olacak konu başlığı:) Yazarak kazanma konusunda da zorluklar yaşadım örneğin ama başardım, e-ticarette de öyle olacağını sanıyorum. Dediğim gibi göreceğiz hep birlikte:) Size de affiliate işlerinizde bol şans dilerim bu arada. Sevgiyle kalın:)

      Sil
  6. Sizdeki heyecanın birazı bende olsa...Bu arada merak ettim ucuz ürünler demişsiniz kendi yaptıgınız şeylerimi satmayı düşünüyosunuz...Arkadaşta bahsetmiş bencede tema ve seo ayarlarıyla ugrassanız cok daha iyi yerlere gelebilir blogunuz...Takibe devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Hedeflediğiniz yolda dışarıdan gelecek olan olumsuz tepkilere kulağınızı tıkarsanız ve yapacağınız işe odaklanırsanız, emin olun o heyecan kendiliğinden oluşuyor:) Maalesef bende ürün yapacak bir yetenek yok, kendi ürünüm de bu nedenle yok:) Katıldığım sistemde çok geniş ürün ağı olan güçlü bir tedarikçiyle anlaşıldı, bu nedenle ürünlerin fiyatları cidden rekabetçi olacak. Bu aralar tema konusunda benzer eleştiriler duymaya başladım, galiba yeni bir tema yapmanın zamanı geldi:) en kısa zamanda @Serdar Kara'dan bu konuda yardım alacağım söz:) Size heyecanlı ve bol şanslı günler dilerim:)

      Sil
    2. Teşekkürler :) http://www.deluxetemplates.net/ buradanda bakabilirsin kolay gelsin...

      Sil
  7. Yeni kuracağımız internet sitemizle ilgili makale yazılması gerekiyor.Size ulaşabileceğimiz mail adresiniz mevcut mu?

    gunhan.ozmen@gmail.com adresine yazabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      evdeyazar@gmail.com adresinden bana istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

      Sil
  8. İnşallah hakkınızda en hayırlısı olur. Umarım yaşadığınız bu heyacanın karşılığını misliyle geri alabilirsiniz. Bol kazançlar dilerim girdiğiniz bu yeni macerada. Saygıyla...

    YanıtlaSil
  9. Tebrik ederim. Almış olduğunuz kararlar ve heyecanla birlikte istediğiniz yönde hareketin başlamış olması ne kadar gurur verici bir durum.Umarım bu güzel gelişmeler amaçlarınız doğrultusunda büyür ve başarılı bir kazanç modeline dönüşür.Başarılarınız daim olsun.Tebrik ediyor ve destekliyoruz... sentubis@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Herkesin istediği gibi bir işe kavuşabilmesini diliyorum ben de.

      Sil
  10. İlk defablogunuzu okuyorum bi samimiyet var.umarım işleriniz yolunda giderde burdan güzel yazıları okuruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çabalarım bu yönde olacak:)

      Sil
  11. Zaman zaman e-ticaretin zorluğu konusunda yazılar yazılır. Doğrudur da. Ancak bu moralinizi bozmasın. Başlangıç kısmı biraz zorludur. Ürün tedariki, uzun mesafe gönderme sözleşmesi, vergi mevzuatı v.s. Herşeyden önemlisi web sayfasının hazırlanması ve güvenli alışveriş sisteminin kurulması. Fakat inanın sonrası çok kolay ve keyiflidir. Sanıyorum ki sizdeki bu azim ve istek sizi çok iyi yerlere getirecektir. Belki de bir süre sonra tek başınıza yeterli olamayıp bir yardımcı ihtiyacı hissedeceksiniz. Bütün bunlar sizin bir noktadan çok daha ileri bir noktaya geldiğinizin belirtisi olacak. Bunu da başaracağınız inancı içinde şimdiden tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim. Not: Bu arada yazmayı bırakmazsınız umarım zira zevkle okuyoruz / okuyoruz yazdıklarınızı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bütün o dediğiniz zorlukları ben değil Bonanza aşıyor aslında. Bana da işin en güzel kısmı yani web sayfasından satış yapmak, web sayfasını tanıtmak kalıyor. Düzgün bir sisteme dahil olduğumu düşünüyorum. Eğer daha çok bilgi almak isterseniz www.bonanza.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz ve sistemle ilgili yorumlarınızı çok merak ederim doğrusu. Bu arada yazmayı çok keyifli buluyorum, her zaman vakit ayırmaya öncelik vermeye de gayret ediyorum. Hele böyle güzel yorumları okudukça daha da hevesleniyorum. Çok teşekkür ederim tekrar:)

      Sil
  12. Sanırım ben de tam işin içindeyim:)) Yardımcı olabileceğim birşey varsa, mail adresimi biliyorsunuzdur sanırım:) Bol şans...

    YanıtlaSil
  13. bir zamanlar bende düşünmüştüm. bilgi verirseniz sevinirim, Teşekkürler

    recaisorna@gmail.com

    YanıtlaSil
  14. bilgi verirseniz sevinirim. emeginize saglık . teşekkür ederim

    YanıtlaSil