28 Nisan 2014 Pazartesi

RUH DETOKSUNDAYIM..

Bir süredir ülke gündeminde, politik dünyada neler olup bittiğinden uzağım. Aslında tam uzak da değilim ama detayları bilmiyorum diyelim. Öyle bir hafifledim ki anlatamam.

Mesela Anayasa Mahkemesi başkanının zehir zemberek açıklamalar yaptığını ve bunun üzerine başbakanın toplantıyı terk ettiğini bir haber başlığı olarak biliyorum, detayları ile hiç ilgilenmiyorum.. Birileri çıkıp basın açıklaması yapıyor, ama gerçekten de ne dinliyorum ne de okuyorum o saçmalıkları, ruhumun detoksa ihtiyacı var çünkü..

huzur


Çok yaraladılar, çok kirlettiler bilinç altımızı son yıllarda. Üst perdeden konuştular, kavga ettiler. Gözümüzün içine baka baka yalanlar söylediler, bizi aşağıladılar. Birileri, gözümüzün önünde koltuk kavgası yaşarken, bunu “halk” adına yaptığını belirtmekten geri durmadı. Hangi halktı bu; ben mi, siz mi, kimdi bu yararı çokça düşünülen insan grubu?

Daha çok kitap okuyorum son günlerde, “Paşa Gönlüm” diye eski zamanlardan kalma güzel duyguları anlatan bir dizi film başladı, onu izliyorum mesela.. Akrabalarıyla yaşadığı evden kaçıp, belki de hiç görmediği annesini İstanbul'da aramaya gelen Türkan, bir Türkan Şoray edasıyla içimi ısıtıyor. Beş parasız bir parkta otururken Paşa Dede rolündeki müthiş oyuncu Sezai Altekin ile karşılaşıyor, Paşa Dede ısrar ediyor ve O'nun konağında yaşamaya başlıyorlar birlikte. Paşa Dede Türkan'ı çevresine “torunum” diye tanıştırıyor. Düşünsenize bu devirde, böyle bir olayın yaşanması gerçek bir masal gibi geliyor kulağa.. Politikacıların nefret kokan acı söylemleri sonrasında eski zamanlardan süzülüp gelen, insan sevgisi dolu masal izlemek, gerçek bir arınma yaratıyor ruhumda..

Çok değil yirmi gün öncesine kadar akşamları tartışma programlarını izleyerek geriliyordum boşu boşuna.. Ne gerek var ki bütün bunlara, neden sinirlerimi bozayım ki dedim sonra birdenbire.. Açıyorum bazen belgesel kanallarını, evrende ne kadar küçük olduğumuzu görerek rahatlıyorum. Onlar da, o bizleri aşağılayan, o kendilerini dev aynasında gören tipler de küçücükler çünkü evrende..

Tavsiye ederim dostlar; bu kirlilikten arınmak, moda deyimle 'ruh detoksu' yapmak cidden iyi geliyor..

Sevgiyle kalın..




12 yorum :

  1. Gergin gergin yaşa nereye kadar öyle değil mi? Bir yerden sonra bırakıyor insan her şeyi doğaya bakıp uyanışın ne kadar güzel, ne kadar görkemli olduğunu görebiliyor ya da bahçede o çiçekten bu çiçeğe uçan kelebekleri görebiliyor asıl kelebek kanatlarındaki renkleri inceleyebiliyor. Birileri yerini koruyacak diye, birileri üzerine basıp çıkacak diye merdiven olduğu yetti bu halkın... İyi yapıyorsunuz ruh detoksunuzu sonuna kadar destekliyorum. Zira gündem girdap gibi yaklaştıkça içine çekip öğütebiliyor insanları... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel söylemişsiniz, içim açıldı gerçekten de.. Dışarıda geçip giden bir bahar, uçuşan kelebekler, tomurcuğa yatmış çiçekler var. Daha kaç baharımızı çalacaklar elimizden, daha kaç bahar buna izin vereceğiz?
      Sevgiler:)

      Sil
  2. Ben de komedi ne varsa onu izliyorum. En iyisi. İnsan da nefret oluşturdular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum, ruhumuzu çok yordular..

      Sil
  3. Al bizden de o kadar... Biz de aynı durumdayız, kabaca konuları biliyoruz ama detay yok... Düşününce, detayı bilsem ne olacak? Saçımı başımı yolsam, tırnaklarımı dibine kadar yesem, uykularımı kaçırsam? Hiçbir şey... Böyle hayat daha güzelmiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü bizi yordular, biraz enerji depolamamız lazım. Bu adamlar aynı Vasfiye Teyze gibiler. İnsanın yaşam enerjisini sömüren vampir soyundan geliyorlar:)

      Sil
  4. Bende son zamanlarda çok yıprandım siyasetten. Ama tabi insan kendisini her şekilde toparlamak durumunda. Bende kitap okuyorum işte ama kafa hep dalgın. Az zararla çıktın en azından bu işten bu duruma seviniyorum sadece .

    YanıtlaSil
  5. O ruh hali gerçekten çok berbattı. Yenilmişlik duygusu, aptal yerine konulmak, dalga geçilmek, ötekileştirilmek, aşağılanmak bir yana; üsluptaki küfüre varan bayağılık, yüzeysel söylemler, derinliksiz konuşmalar, düzeysizlik, çapsızlık, cahilce yorumlar, tektipleştirme, özgürlük kısıtları ...vs vs
    Etkilenmemek mümkün değil elbette, olabildiğince uzak kalamazsak ruh sağlığımızı yitirmemek mümkün değil ..

    YanıtlaSil
  6. Bu siyaset işleri insanı yiyip bitirmek haricinde başka bir işe yaramıyor ki. A şahsı bugün böyle dese sonraki gün tam tersini söylese her ikisine de uygun bir kılıf bulabiliyor. Eğer bir avuç insan güruhunda isek sesimiz sedamız çıkmaz bile boğazımızı yırtsak bile.

    En iyisi mi şu güzelim bahar havasının tadına varmak. Cıvıl cıvıl kuş sesleri, insanın ruhunu okşayan rüzgarın hışırtısı, elimizde bunları resmeden kitaplar olursa bizden daha şanslısı olur mu :)

    YanıtlaSil
  7. Bu bizimkisi duyarsızlık değil elbette, zaten ne oluyor ne bitiyor biliyoruz. Sadece biraz tamir etmek istiyoruz incinen ruhumuzu, hepsi bu..
    Aklıma nedense Bulutsuzluk Özlemi'nden bir cümle geldi:
    "..Bir boyalı kuştum, boyalı kuş, boyalı kuş
    Bir boyalı kuştum ben.."
    :)

    YanıtlaSil
  8. harika bir tavır.. bravo size..
    ben de bunu yapmaya çalışıyorum...
    insan ruhu çok hassas.. kötü konuşmalar tartışmalar haberler insan ruhunu çok olumsuz etkiliyor..
    hiç farkında olmadan mutsuz bir ruh halinde buluyorsun kendini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ruhlarımız çok hassas ve hoyrat insanlar var maalesef.. Kendimizi korumazsak kötü yaralanıyoruz. Dediğim gibi son dönem ben çok yaralandım, azıcık tamir olmaya ihtiyacım var..
      Ama işte ne kadar becerebiliyorum, orası tartışılır..

      Sil