17 Nisan 2014 Perşembe

Sosyal medyada nasıl var olunur?


Dün yeni işim gereği en az 5-6 saat Facebook'da takıldım. Şimdi içinizden “hahaha ne diyor 
yine bu cins kişi?” şeklinde söyleniyor, hatta gülüyor olabilirsiniz. Amacım saatlerce kalmak değildi gerçekten, rakip firmaların Facebook paylaşımlarına bakıp çıkacaktım, çıkamadım takıldım resmen.
Oradan oraya, o paylaşımdan bu paylaşıma derken kendimi sosyal medya ajanslarının Facebook sayfalarında buldum.

Ayinesi iştir kişinin” demiş atalarımız ya, vardır bir bildikleri dedim, en doğru paylaşımları sosyal medya ajanslarında görürüm diye düşündüm. Belki doğru adresleri bulamadım bilmiyorum ama resmen hayal kırıklığı yaşadım. Web sitelerinde “şöyle harika ekibiz, şöyle ROI hesaplarız, firmanızın Swot analizini şak diye çıkarırız, sizi uçururuz..vs” şeklinde kendilerini lanse eden sosyal medya ajanslarının çoğu (hepsi değil elbette, baktıklarımın çoğu diyeyim, durduk yerde sosyal medyacıları kendime düşman etmek istemem) öncelikle güncellemede benim gözümde sınıfta kaldılar. Günde bir kere bile paylaşım yapmamış olanlar bir yana, Facebook sayfalarında en son yeni yıl mesajı yazanlar bile vardı!

social media


Ben mi tuhafım, beklentilerim mi yüksek? Bir şirket kendini sosyal medya ajansı olarak tanıtıyorsa, kendi hesaplarını mükemmel şekilde yönetmesi gerekmez mi?

 Söylemesem içimde kalacak, her başarısızlığa kulp takmada üstümüze yoktur ya, belki de en yaratıcı yanımız burasıdır bile diyebiliriz milletçe.. Hemen sizin de aklınıza gelen o cümleyle cevap verilir değil mi, efendim neymiş “terzi kendi söküğünü dikemezmiş”!

Kabul etmiyorum ben, dikecek kardeşim, o terzi kendi söküğünü dikecek, nokta ☺

Dedim ya kıvırtma uzmanıyız hepimiz, “terzi o kadar başarılı ki, işler kuyrukta bekliyor, o nedenle kendi söküğünü dikemiyor” diyenleriniz olacaktır. Yine yemiyorum, çırak alsın kendine diyorum, başarısızlığa kulp çok, maksat katıksız başarı oysa ki.. En azından benim gözümde böyle.

O halde işini iyi yapan sosyal medya uzmanı arkadaşlaradır sorum:


Nedir sosyal medya işlerinde optimum paylaşım sıklığı? Mesela Facebook'ta günde 2'dir de Twitter'da 5'dir gibi net bir şey söyleyebilir miyiz?

"Kedi videosu/ fotoğrafı olmadan bu işin altından kalkılmıyor  mu?" gibi ikinci sorum var bir de; laf aramızda kedilerle aram pek iyi değildir de☺

Hadi o zaman, kesiyorum lafı yine balla, kalın sağlıcakla..





10 yorum :

  1. kesinlikle günde 2 tane yemeklerden önce gibi bi kavram yok bence :) en önemlisi hesaplarını yönettiğin firma ne kadar teknik yada lafın gelişi "sıkıcı" bile olsa eğlenceli paylaşımlar da işin sırrı. Bunu kesinlikle denedik ve tuttu. Daha önceden alanıyla ilgili teknik paylaşımlar yapıp tıklanma oranı çok az olan bir firma yine teknik konularda konuyla uyumlu eğlenceli görseller paylaştığında tıklanma oranı %100 arttı. Kedi köpek videosu değil ama bahsettiğim görseller. Yaratıcı zeka işi görseller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Esra'cım, deneyimlerini kesinlikle dikkate alacağım, bence de sıkıcı paylaşımlar olmamalı, sevgiler:)

      Sil
  2. :D Ya geçende sahte hafız videosu paylaştım. Baya tıklandı. Komik şeyleri bizim halkımız çok sever:D Hatırlayın yetenek sizsiniz Türkiye de hep eğlenceli gösteri yapan kişiler birinci olmadı mı ? Bence komiklik ve eğlenceli paylaşımlar dikkate alınmalı. Teknik konular bizi biraz sıkıyor sanırım .:D Sosyal medyacı değilim bu arada. Sadece tahmin .Emeğine sağlık. Bu arada"hahaha Ne diyor bu cins kişi." Demedim . :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esprili olmadan sosyal medyada var olabilmek neredeyse imkansız, aslında yaşam da böyle değil mi? Espriyle tanıştığınız kişilerle daha kolay iletişim kurmaz mısınız:)

      Sil
  3. Makarna seven halka patates yedirme yeter. Her şeyi bir kurala bağlarsan çekilmez bir hal alır bu yaşam.

    YanıtlaSil
  4. Evet, senin önerilerini de bekliyoruz. Sevgili evde- ofiste yazar :) Ona göre planlamaları yapacağım. Sevgilerimle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde-ofiste yazar oldum değil mi, hedefim Bodrum'da bahçede yazar olmak:)
      Bu konudaki tecrübelerimi yaşadıkça paylaşacağım merak etmeyin, sevgiler:)

      Sil
  5. Bu arada, ben çay-kur, doğadan, komili ile lipton'un facebook paylaşımlarını beğeniyorum. Sevgilerimle...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tavsiyeler için, incelemeye alıyorum, sevgiler:)

      Sil