31 Aralık 2014 Çarşamba

2015'e girmeden önce son içsel yolculuk!

Evet ülkede abuk subuk şeyler yaşandı ama yine de 2014 benim evimde, ruhumda huzurlu bir yıldı. Sanırım kendi farkındalıklarım arttı, huzurumu bozan ortamlara, işlere, insanlara “hayır” demesini daha çok bildim sanki.


Tabi ya, çok sevdiğim yazma işini profesyonel hayata taşıdım mesela, artık işim sadece yazmak. Tişörtün etiketinde “a” harfi unutulmuş, montların 1000 tanesinde baskı hatası olmuş, kumaşlar yetmemiş, düğmeler yanlış gelmiş gibi düşününce saçma gelen gereksiz stresler vardı tekstil hayatında. Sanki fersah fersah uzaklaştım o dünyadan. Artık sadece araştırıyorum ve yazıyorum. Haa zor elbette, beyin yorgunluğu haddinden fazla. Ama olsun, seviyorum ben. İleride roman yazacağım günler de gelecek biliyorum.

Sigara bağımlılığından kurtuldum, bu da şahane bir kazanımdı benim için. “İnsan isteyince her şeyi başarır!” adlı yaşam felsefeme bir çakıl taşı daha eklemiş oldum. Ne de güzel oldu, aferin bana...


Canımı sıkan insanlarla arama çat diye mesafe koyabiliyorum artık, dolayısıyla da beni üzemiyorlar. Eskiden olsa aman ayıp olur, aman kaç yıllık arkadaşım, aman yüz yüze bakıyoruz falan derdim. Artık öyle demiyorum, kapris çekmek yok, oh rahatladım! Neden aramıyorsun diyenleri iyicene aramıyorum mesela. Şunu yap, bunu yapma gibi emrivaki yaklaşanlara direkt kapılarımı kapattım. Yakınmış gibi davranırken alttan alta iğneleyenleri de ilgisizliğimle cezalandırıyorum. Daha ne olsun ki! Hep birilerini üzmemek için yaşanmıyor gerçekten de. Evet özel birkaç kişiyi üzmemek gerekir doğru, ama gerisi için artık özel çaba harcamıyorum. Hafifledim.

Bir de affetmeyi öğrendim. Daha doğrusu beni üzen insanları artık kafama takmayıp içten içe “sizi affettim, artık özgürsünüz” terapisi yapıyorum, ohh sen sağ ben selamet. İnsan negatif enerjilerin her türünden uzak durmalı.


Hayatın değerini daha iyi anlıyorum sanırım, bu da içimi huzurla dolduruyor. Evet birçok olumsuzluk var bakıldığında, ama olsun ben şükretmeyi de biliyorum. “Thankfull” olmak diyor ya İngilizler, öyle işte. 2015'e sağlıkla ve iç huzuruyla girdiğim için şükran dolu içim.

Birileri kalkmış gavur icadı bu işler diyor, her sene olduğu gibi yine aldırmıyorum. Yeni başlangıçlar güzeldir, yeni başlangıçlar enerji verir insana, yeni başlangıçlar tazeliktir. Dolayısıyla 2015'e girerken kim ne derse desin heyecanlı ve de mutluyum.



Akşama nevaleler ufak ufak hazırlandı, bir iki meze yapılacak, "çoook eğleneceğiz çoook!" diyesim geliyor, dedim ya nedense bu yılbaşında içim sanki daha bir kıpırtılı gibi... 

Yeni yıl dileğimi mi soruyorsunuz, şöyle:

Geçen sene dilemeyi unuttuğumuz bütün güzellikler 2015'de gerçekleşsin...
Ve içimiz sevgi ile dolsun bu yıl, sevgi dolu olan yüreklerin dilekleri zaten gerçek olur...



O halde geleneği bozmayıp sabahın bu saatlerinde Zeki Müren'le girelim yeni yıla hep birlikte..

26 yorum :

  1. Can ne güzel yazmışsın. Tıpkı benim gibi içindekileri olduğu gibi yansıtmışsın yazdıklarına. Son yazımda yazdıklarımı okursan hak vereceksin bana.2015 ve gelecek yıllarında sana; sevgi dolu, huzur dolu, sağlık dolu, bolluk ve bekeret dolu günler diliyorum. Sen hep yaz, kalemin hiç susmasın... (http://minelse.blogspot.com/2014/12/vedalasmadan-once.html)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim iyi dilekler için, sizin yazınız da eminim her zaman olduğu gibi şahanedir, ilk fırsatta okurum tabii ki,siz de hep ama hep yazın, sevgiyle :)

      Sil
  2. Merhaba.
    Sağlık, mutluluk, huzur dolu bir yıl olsun 2015. Yine güzel yazılarınızı okuyalım, paylaşalım. Yeni yılınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler bu güzel dilekleriniz için Başak Hanım. Siz de her zaman olduğu gibi kitap tavsiyelerinizle, yorumlarınızla bize ışık olun bu yıl da, sevgiler :)

      Sil
  3. swenin için güzel bir yıl olmuş sevindim özellikle ruhani olarak olgunlaşmışsın sanırım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel duygularınız için, mutlu seneler:)

      Sil
  4. Yazını gülümseyerek okudum. Çok teşekkürler yaşattığın bu güzel duygu için. Özellikle yazmayı işine dönüştürmen, sigarayı bırakman ve affetmeyi öğrenme gelişmeleri için çok çok içten kutluyorum seni. Gerçekten çok sevindim senin adına. Yalnız nerede yazıyorsun, ne yazıyorsun merak ettim. Takip etmek isterim çünkü. :)
    Umarım bu yılın da her anlamda evrilerek, gelişerek, sağlık, neşe ve bollukla dolu geçer. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu içten, samimi, sıcacık mesaj için ben de çok teşekkür ederim:)
      Sevgiler, mutlu bir yıl dilerim:)

      Sil
  5. Yazinizi cok begendim ve sizin adiniza cok sevindim tam bir farkindalik yili olmus :) Saglikli, mutlu ve huzur dolu yillar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, 2015 hiç unutamayacağınız güzellikler getirsin size, sevgiler:)

      Sil
  6. insanın yüreğini ısıtan sıcacık bir yazı.. bir mutluluk esintisi gibi geldi..
    yüreğine sağlık...
    neden aramıyorsun diyenleri iyicene aramıyorum, harika..
    ben de aynen böyle yapıyorum..
    mutlu yıllar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim, bu sıcacık mesaj için. Eğer mutluluk esintisi sizin oralara ulaştıysa şahane:)
      Sevgiler :)

      Sil
  7. Bu yılbaşında benim içim de başka bir kıpırtılı gibi :) Musmutlu bir yıl seninle olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kıpırtılar bütün yıl hep sizinle olsun, sevgiler :)

      Sil
  8. yaa süpersin sen amaaa :) ne kadar tatlı içten <3
    hep böyle musmutlu ol, şükür dolu ol sen ;) ohh zeki mürenimiz de var daha nolsun ;)
    yaa bu arada zeki müreni görür görmez hep diyorum sana da diyeyim, zeki mürenin son bestesi yani ölmeden önce yaptığı son beste, seslendirmek kısmet olmamış . ben onu dinlemiştim çok beğenmiştim adı " gece kirpikli kadın" dinler ve seversin belki <3 . nedense bu bilgiyi sanki bi ben biliyomuşum gibi geliyor çoğu zaman :D
    iyi eğlenceler <3<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, mutlu yıllar:)
      Evet bu şarkıyı hiç duymamıştım, merak ettim şimdi:)

      Sil
  9. Nasıl da kendimi buldum yazınızda...Muhteşem anlatmışsınız....

    YanıtlaSil
  10. Aferin mi aferim mi? . Yazilariniza bayiliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusu "aferin" miş, hemen düzelttim, çok teşekkürler :)

      Sil
  11. Yazınızı yeni okuyabildim. Gerçekten samimi ve içten bir yazı olmuş. Kişisel blog bu olsa gerek hayatta yaşadığınız şeyleri güzel bir dille bizimle paylaşıyorsunuz. Yeni yılınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için, mutlu yıllar :)

      Sil
  12. harikasın, farkındalığın artmış bu yıl demek ki:) yeni yıldan hepimizin dileği tüm insanların kalbinde sevginin artması olsun zaten, o zaman tüm dünya güzelleşecek. Ve evet, enerjini düşüren insanlardan uzak dur, doğru karar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, tavsiyelerinizi dinliyorum, sevgiler :)

      Sil
  13. Yeni yılda yeni başlangıçlar için hedef koyabilmek çok güzel. Bu sene inşallah Romanın ilk satırlarını yazmak nasip olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, inşallah diyorum ben de :)

      Sil