7 Kasım 2013 Perşembe

Delinin biri kuyuya taş atarsa!

deli akilli
görsel, internetten alıntıdır..
Bir deli bir kuyuya taş atmış, kırk akıllı kişi o taşı çıkaramamış..

Peki deli niye kuyuya taş atmış?

Belki canı sıkılmıştır.

Belki hakkında konuşulsun istiyordur ve deli numarasına yatıyordur.. Reklamın iyisi kötüsü olmaz çünkü!

Belki merak etmiştir, ardından kaç kişi gelecek diye..

Taşı attıktan sonra kenarda pusuya yatıp, taşı çıkarmaya çalışan akıllıları gözetleyerek eğleniyor olamaz mı?

Belki de attığı taşı çıkarmaya giden akıllıların evlerini soymaya gidecektir. Aslında deli değil, son derece detaylı planlar yapan ve o planları adım adım hayata geçirmeyi hedefleyen bir strateji uzmanıdır kendisi..

Attığı taş büyüktür de ondan mı kırk akıllı seferber olmuştur? Yoksa küçücük taşı kırk kişi çıkarmaya gittiği için taş efsaneleşmiş midir? İşte bu konuyu iyi düşünmek lazım..

Kırk kişi taşı çıkarmaya uğraşırken mutlaka bir karmaşa çıkmıştır ve belki de bu nedenle başarılı olamamışlardır.. İçlerinden birini görevlendirmeyi denemişler, muhtemelen ego savaşlarına yenik düşmüşlerdir.. Egosu yüksek insan, akıllı olsa ne yazar ki?

Bu kırk kişi, o taşı çıkarmayı başaramadıkları halde neden hâla “akıllı” sıfatına layık görülür, bu da ayrı bir tartışma konusu..

Bu söz hakkında yazılmış kişisel gelişim kitabı var mıdır acaba? Çünkü kıldan tüyden meselelerden bile “liderlik sanatı(!)” üzerine söylevler çıkarmayı iş edinmişler ya kendilerine..

Kırk akıllı kişi, olay öncesinde o delinin yoluna taş döşeselerdi acaba ne olurdu diye düşünmüyor değilim hani.. Sahi kim deli, kim akıllı?

Bırakınız atsınlar, bırakınız gitsinler “ diyen olmuştur mutlaka.. İyi de nereye kadar, ya atılan taşlar suyu kapatır da kuyu kurursa!!

Ön görü şart, hatta eğitim de şart..

Yetmez ama evet diyenler, hikayeye seyirci kalanlardır.



Akıllarımıza mukayyet olalım, sevgiyle kalmayı ihmal etmeyelim..









13 yorum :

  1. bırakınız atsınlar, bırakınız gitsinler, bu çok iyiydi.. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllar önce benzer bir cümle kuran pek sayın devlet büyüğümüze teşekkür etmek lazım, bu inciyi bize kazandırdığı için:)

      Sil
  2. Apolitik olan blogu politik hale getirdiniz. Bundan sonra yorum fırtınası kopabilir..

    YanıtlaSil
  3. "Hakkımda" sayfasını okuduysanız eğer, orada şöyle bir cümle geçiyor: "..Aslında ne yaşarsam, hangi konuda dertleniyorsam, neye kızmışsam, neyi düşünüyorsam onu paylaşıyorum sizlerle.. Yani “ Yaşama dair ne varsa..” Dolayısıyla bloğum hala amacından sapmış değil..
    Yorum fırtınasına gelince, kusura bakmayın ama bir önce yazdığınız yorumu yayınlamayı düşünmüyorum.. Sert tartışmalar olsun istemiyorum bu sayfalarda takdir edersiniz ki.. Moderatör benim, yorumları denetleme yetkisi bende, bu yüzden içim rahat, siz de içinizi rahat tutun:)) Merak etmeyin Evdeyazar, sizin ilk takip ettiğiniz Evdeyazar'dan hiç de farklı değil.. Siz sadece bazı düşüncelerime yeni yeni tanık oluyorsunuz, hepsi bu aslında :)

    YanıtlaSil
  4. :))) Neşeli bir yazıydı..

    YanıtlaSil
  5. Resim konu = Konu uyumu (✿◠‿◠)

    YanıtlaSil
  6. :)) kahvemi içemedim bırakalım gitsinler elbe

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir yazı, üslubunuza sağlık. Okumadan yazıl(a)mayacağının en güzel kanıtı.

    YanıtlaSil