11 Mart 2014 Salı

Berkin Elvan için üzül diyemem, utanırım...

Ben kimseye empati kurmayı öğretemem, zaten kimse kimseye bunu öğretemez. Karşısındakinin yerine kendini koyarak olaylara O'nun penceresinden bakmayı -en azından- denemek, insan olmanın bir gereğidir çünkü. Empati kurabilenler erdemli insan değildir bu yüzden; tıpkı sadece kendini düşünen bencil yaratıklara insan denilemeyeceği gibi!

berkin elvan

Bugün 15 yaşında bir çocuk, hayata gözlerini yumdu, adı Berkin'di. Bakkala ekmek almaya giderken hain bir gaz kapsülü  beynine isabet etmiş ve 269 gün komada yatmasına neden olmuştu.
 Sanki savaş  mı vardı, hayır yoktu!
Peki neden?
Cevap vermeye yüreğim dayanmaz!
Şimdi ben, kendinizi O'nun ailesinin yerine koyun demem, diyemem. 
Utanırım böyle bir şey söylemeye!

Zira ha insan mısın diye sormuşum, ha Berkin'in ailesinin yerine kendini koy demişim, aynı şey benim gözümde.
Karşımda fiziksel olarak insana benzeyen biri varsa, nasıl söylerim böyle?
 Utanırım...

Herkesle de empati kuramam elbette, bu işin de insani limitleri var. Birileri “şimdi sırası mıydı, seçim kampanyamıza gölge düşürecek bu ölüm!” diyorsa içinden, kusura bakmasınlar kendimi onların yerine koymak bir yana, onlar adına da çok ama çok utanırım...

Ateş düştüğü yeri yakar, doğrudur. Ben ne yapsam da ne etsem de 269 gündür umutla çocuklarının yaşama dönmesini bekleyen anne baba gibi hissedemem. Ama en azından bu zulme, bu insanlık dışı duruma, bir çocuğun yaşama hakkını koruyamayan, sağa sola şiddet saçan devlete tepkimi gösterebilirim. İşte bugün bu yazıyı yazarak, belki içinizden bir kişiye
 “Bu ülkede neler oluyor böyle, ben çok duyarsız davrandım, bunlara karşı durmam gerekir” dedirtebilirsem, vicdanım bir nebze de olsa rahatlar Berkin kardeşime karşı..

Bu hayatta herkesin bir görevi olduğunu düşünürüm, her şeyin de bir nedeni olduğuna inanırım. Berkin kardeşimin insanlara ışık olmak gibi bir görevi varmış diyorum, o kahraman olmak için gelmiş dünyaya.. 
Genç yaşında hepimizin yüreklerinde yerini aldı, karanlığın bitmesine katkı sundu 16 kiloya düşen cılız bedeniyle..

Şimdi ben, böyle düşünmeyenlere bir şey anlatamam, utanırım...
 İnsanlığımdan utanırım, O'na laf söyleme pervasızlığını gösteren biriyle karşılaşırsam..

Rahat uyu Berkin kardeşim, sen artık milyonların gözünde kahramansın! Melek kanatlarını takarak gör seni sevenleri, gör ki nasıl bir mertebeye uğurladık seni ..

Işıklar içinde yat sevgili kardeşim Berkin ♥




11 yorum :

  1. Bende utanırım :( Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  2. kelimeler anlatamıyor hissettiklerimi : (((

    YanıtlaSil
  3. .... Annesine ve ailesine sabır versin.

    YanıtlaSil
  4. allah rahmet eylesın ama benı onun kadar yaralayan bı olay daha var 3 gun once kırsehırde devrılen polıs otobusunde kı sehıtler neden kımse bloğunda bununla ılgılı tek kelıme yazmıyor bu ulkenın sehılerı neden bu kadar onemlı degıl ve suan en cok canımızı yakanda o devrılen otobustekı polislerden bırısı eniştem hastanede suan omurılıgınde 6 tane kırık kaburgalarında kırıklar cıgerınde ezılme ....kımse şehıtlerı ıcın sokağa dokulmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur enişteniz.
      Ben kendi adıma ölen asker için de, polis için de üzülüyorum elbette. Berkin olayı benim için bardağın taşma noktasıdır, o günahsız bir çocuktu!
      Birçok kişi de benim gibi hissettiği için bu olayı yazdı bloğunda. Berkin olayına olan tepki, bu ülkenin çivisinin çıkmışlığına, hukuksuzluklara, adaletsizliğe,kötü gidişe, nedensizce ölen bunca insana olan tepkinin dışa vurumudur. Lütfen ayrımcılık olarak algılamayınız, sevgilerimle..

      Sil
  5. 1 oy dan ne olur demeyin diye sanatçıların kampanyası var hani, o bir oy belki bu iç kıyımlara dur diyecektir.
    Orada ne işi vardı diyenlerle, bunu söylemeye senin ne hakkın var demek için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet oy vermek çok önemli, yeterli değil elbet; hele ki yerel seçimlerde!
      Ama vermemek çok daha kötü..

      Sil
  6. Öncelikle söylemek isterim ki Berkin o kadar da masum değildi.Olabilirdi ancak bazıları tarafından kandırılmasaydı.Elinde sapanla ekmeğe gideni görmedim ben.Terörist eylemine katılmış bulunduğunu gösteren videolar var.

    Bunun yanında öldürüldü iyi oldu da diyemem ben.Sonuçta bir İNSANdı.Bazıları Türk-Kürt ayrımını yaptı sonra Türk'ü yine kendi başına bırakmadılar.İslamcısıydı-Milliyetçisiydi hepsiyle ayırdılar.

    Olaylara tamamen tarafsız bakmak zor olsa da yapılmalı bu.Yani ne kadar az olursa o kadar iyi.

    Her neyse umarım anlatabilmişimdir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayrıca bir sürü fotoğraf var küçücük çocuklar ellerinde sapan ve taşla, ama kimin yanındalar biliyor musunuz? POLİSİN

      Sil
  7. Berkin daha 15 yaşındaydı, o bir çocuktu ve elbette ki masumdu.. Bir çocuğun, ölmüş bir çocuğun masumiyetini sorgulamak gerçekten de ne size ne de bana düşer.
    Elinde sapanla fotoşoplanmış fotoğraflara değil, annesinin ve babasının o acı dolu açıklamalarına inanıyorum ben, kaldı ki elinde sapan da olabilirdi. Elinde sapan olması, ölümünü haklı kılar mı?
    Eğer etrafta polisler gaz atıyorsa, plastik mermi atıyorsa çocuklar da şiddete meyil etmezler mi?
    Neyse aslında bu kadar açıklama yapmaya bile gerek yok, ben diyorum ki kimse öldürülmesin, hele çocuklar hiç öldürülmesin, şeker yiyebilsinler...
    Vicdanlarımızı lütfen kurutmayalım...

    YanıtlaSil