25 Ekim 2013 Cuma

Evden çalışmak kulağa hoş geliyor, ama...

Uzunca bir süredir home-office, yani evden çalışan biri olarak bu çalışma yöntemini anlatabilecek yeterince deneyime sahip oldum. Gelin, evden çalışırken neler oluyor bir göz atalım..
                                    Evden çalışmanın en güzel yanı, patronların olmayışıdır!
                             
patron yok!
 Aslında bizler tembel insanlar değiliz, çalışmayı sevmeyenimiz az. En azından ben, kendi adıma bu kategoride olduğumu söyleyebilirim. Bizleri çalışmaktan soğutan en önemli unsur, bence kendini bilmez patronlar, patronlardan daha da bıktırıcı olan kişiliksiz yöneticiler ve elbette ki çekilmez iş arkadaşları...Beni onlar bezdirdi bu güne kadar..  Bakınız bu yazı ..  
Evden çalıştığınızda, yüzlerini her gün görmek, kaprislerine katlanmak zorunda kaldığınız bu tiplerin hiç biri olmuyor.. Bir tek bu avantajı için bile evden çalışma yöntemi tercih edilebilir bence..

 İstediğiniz yerde çalışabilirsiniz!
Home-office yapılan işler, genelde  benim yaptığım gibi makale yazmak, içerik yöneticiliği yapmak, çeviri yapmak, e-ticaretle, affiliate marketing ile  ilgilenmek şeklinde bilgisayarla  ve internetle yapılabilen işler olduğu için, özellikle yaz günlerinde açık havalarda, parklarda, bahçelerde de çalışmanız mümkün olabiliyor. Yaşasın bedava  wi-fi bağlantıları! Çoğunuz havasız, camsız ofislere tıkılmak zorundayken, freelance çalışanlar, bol oksijen alabiliyorlar. Ama biraz sonra anlatacağım gibi bu pek de kolay olmayabiliyor bazen..
freelancer hayat
Bakınız, adamımız jakuziden ofis yapmış kendisine! Bir ofiste olması gereken her şey ve hatta daha fazlası mevcut yanında.. Bu da bir çalışma tarzı gördüğünüz gibi.. Home-office çalışmak için ille de kendi işiniz olması gerekmiyor ayrıca.. Call-center temsilcileri,  grafikerler, bilgisayar mühendisleri, mimarlar, tercümanlar, organizatörler, pazarlamacılar da bir şirkete bağlı ama özgürce çalışabiliyorlar artık.. Bu çalışma tarzı her geçen gün yaygınlaşıyor.. Ofis giderleri azaldığı için patronlar memnun, çalışanlar da patronları görmediği için memnun.. Aslında herkes memnun..

Home-office 7/24 full time iş!!
evden-calisinca-zaman-durur
Şimdiye kadar güzel taraflarından bahsettik, ama maalesef her şey öyle güllük gülistanlık da olmuyor evden çalışınca.. Zamanınızı iyi değerlendiremezseniz, bu zavallı gibi günde 15-16 saat çalışırken, hatta işinizin başında uyuklarken kendinizi bulmanız işten bile değildir. Çalıştığınız müşterilerinize, ya da şirketlere sizin de normal insanlar gibi mesai saatleriniz olduğunu iyi anlatmanız lazım. Kendi prensiplerinizi baştan belirleyip, bu prensiplere öncelikle kendiniz uyacaksınız ki, onlar da sizi anlayışla karşılayabilsinler. Bu işlere ilk başladığımda gece dörtlere kadar çalışıyordum, müşterim de gecenin 23:00'ünde mail atıyor, işi bir iki saat içinde yetiştirmemi rica ediyordu.Tabii ki kendisini kırmıyordum, zaten tek müşterim vardı! Bu böyle bir kaç ay devam etti, işlerde deneyim de kazanmaya başlayınca kuralları koyan ben olmaya başladım. Acil işleri geri çevirdim, kapasitemi zorlamaktan vaz geçtim.. Özgür olmak için home-office çalışmayı tercih edip, çok daha uzun süreler çalışmanın içinde kendinizi bulmak istemiyorsanız, bu konuya özen göstermeniz şart! Ben bu konuda kendimi iyi disipline ettim diyebilirim. Sabah erkenden kalkıyorum, kahvaltımı yapıp işlere başlıyorum. Gerçi öğle yemeği molası verdiğim pek söylenemez ama, gün içinde en geç 18:00'de işi bırakıp paydos ediyorum..



home-office calisirken yalnizsiniz!
 Fabrikalarda çalıştığım dönemlerde bilgi-işlem departmanında çalışan, genelde ukala, kendini bilgisayar dahisi olarak gören, yaşları ne olursa olsun ergen kişilikli olduklarını düşündüğüm tiplerden nefret ederdim.. Bin bir yalvarmayla sorunları çözerlerdi. İtiraf edeyim, home-office çalışmaya başlayınca zaman zaman “keşke olsalardı” dediğim oldu.. 
Home-office çalışırken bir sorunla karşılaşınca yardım alabileceğiniz kimse olmuyor maalesef. Ama zaman içinde bu sorunları da aşmayı öğreniyorsunuz. Sanal dünyada, yüzünü hiç görmediğiniz yardımsever insanlarla tanışıyorsunuz, karşılıksız yardımlaşmanın güzelliğini yaşıyorsunuz.. Bir çok teknik konuda ister istemez bilgi sahibi olmaya başlıyorsunuz.. Aslında sabırlı iseniz, bu sorun size zaman içinde avantaj olarak geri dönebiliyor. 
evden calisan pejmurde kisi

 Home-office çalışırken kendinize özen göstermez, dağılırsınız!
İşte benim yaşadığım en büyük sorun bu! Sabah pijamalarla oturuyorum bilgisayarın karşısına, akşam üzeri markete gideceksem değiştiriyorum ancak üzerimi.. Gerçi avantajı yok mu? Var elbette.. "Bugün  ne giysem acaba?" derdiniz yok.. Makyaj yapmak ya da traş olmak zorunda değilsiniz.  Acayip de ekonomik oluyorsunuz elbette.. Bir kadınsanız, örneğin eskiden on günde bir manikür yaptırırken, ayda bire indiriyorsunuz bu döngüyü.  Sokağa pek çıkmadığınız için yeni bir mont, yeni bir bot almak zorunda kalmıyorsunuz mesela.. Ama işte aynaya bakınca bütün bu büyü bozuluyor! Kendinizi öyle bakımsız, dağınık, özensiz görünce "yahu ofiste mi çalışsaydım!" çelişkisine düşüyorsunuz ister istemez.. Yani evden çalışmak için  öz disiplin şart! 
     
anti-sosyal olabilirsiniz!
  Home-office çalışırken anti-sosyal olma tehlikesine dikkat!

   Öncelikle çevrenize işsiz olmadığınızı, evde çalıştığınızı anlatmanız epey bir zaman alır. İlk başlarda tam da işinize yoğunlaştığınız zamanlarda sizi ararlar:
"Hadi gel dışarı çıkalım, hava güzel.. Nasılsa çalışmıyorsun" derler mesela.. İşinizin olduğunu, çalışmanız gerektiğini anlamaları epey bir zaman alırken, siz de bu duruma ister istemez sinir olursunuz.. Siz bu tür teklifleri reddettikçe zaman içinde arkadaşlarınız da bu durumu kanıksarlar ve sizi aramamaya başlarlar.. İlk aylarda özellikle eski iş arkadaşlarınızı görmek istemediğiniz için bu sakinlik size de iyi gelir. Bir kaç ay daha geçince, bu sefer siz aramaya başlarsınız, onlar "Şimdi telefonu kapatmam lazım, müşteri geldi, çok işim var" falan demeye başlarlar.  Derken derken bir de bakmışsınız ki kimseyle görüşmez olmuşsunuz! Hayatınızda artık "cuma gecesi iş çıkışında bir yerlere gidelim" gibi  spontan teklifler yer almamaya başlar.. Arkadaşlarınız, "Nasılsa üşenir ve gelmez" diye sizi aramazlar, arasalar da cidden üşenirsiniz. Zaman içinde bakkal, manav haricinde hiç bir yere gitmez olursunuz.. İşte bu nokta, tehlike çanlarının çalmaya başlayacağının göstergesidir.. Kalabalıklar her zaman iyi değildir ama insanlara da ihtiyacımız var nihayetinde.. Dedim ya, denge ve öz disiplin olmadan evde çalışmak zordur!                                                       

evden para kazanmak
Evden para kazanmak kolay değil!

Bu kadar zor yanları olduğunun farkına varmayanlar veya başka çaresi olmayanlar, zannediyorlar ki evde para kazanmak kolay iş! Kimse pembe hayaller kurmasın bence, hiç de öyle kolay değil bu işler. Evde bir şirketin elemanı olarak çalışıyorsanız, evet düzenli bir işiniz ve geliriniz olabilir. Ama evden kendi işinizi yapacaksanız, cidden çok fazla emek sarf etmeniz gerekiyor.
Öncelikle  evden yürütebileceğiniz bir mesleğiniz veya yeteneğinizin olması lazım. Yıllarca mühendislik yapmış ve bunun haricinde ne yapacağını bilmeyen biri olarak, aylarca internetten evde nasıl para kazanılacağını araştırdım ve sonunda "yazmak" gibi bir yeteneğim olduğunu fark ederek bu işlere soyundum. 

Aslında burada söylemek istediğim şey, "herkes nasıl yapıyorsa ben de yaparım" diyenlerin çoğunun kendilerini ve yeteneklerini iyi tanımamaları..

Daha önce de söylediğim gibi bir çok mailler alıyorum,"Sizin gibi ben de yazarak kazanmak istiyorum" diyenlerden.. Ama bazılarının yazdıkları iki satır e-posta bile, yazma konusunda ne kadar yeteneksiz olduklarını, basit dil bilgisi kurallarını bile bilmediklerini  gösterebiliyor. Üzülüyorum da aslında, ama yapacak bir şey yok elbette.. Herkes bir şekilde para kazanmak istiyor çünkü.. Ama dediğim gibi bir işe başlamadan önce o işte ne kadar yetkin olduğunuzu rasyonel bir bakış açısıyla test etmeniz lazım. Balıklama atlarsanız bir işe, hem hayallerinize, hem çabalarınıza, hem de zamanınıza cidden yazık olur! 
Her neyse konuyu dağıtmadan söylemeliyim ki, home-office çalışırken, işi kaytarma özgürlüğünüz olmadığını bilmeniz gerekir. Yani "çok kar yağdı, yollar kapandı" gerekçesiyle ofise gitmediğinizde maaşınız çalışır ama, evden yaptığınız işleri zamanında teslim edemezseniz para kazanamazsınız!
Evde çalışırken, hastalanıp rapor alma lüksünüz de olmaz.. Eğer sosyal güvenceniz yoksa, kenarda köşede paranız da yoksa;  sağlık sorunlarıyla karşılaştığınızda evden çalıştığınız için pişman olabilirsiniz. 
"Yazmak, çizmek, tasarlamak, tercüme etmek"  gibi bir yeteneğinizle para kazanmayı hedefliyorsanız, kendinizi müşterilerinize kanıtlayana kadar geçen sürede işiniz sürekli olmayabilir, kazandığınız paralar da emeklerinizin karşılığı olmayabilir. Zaten öncelikle müşteri bulmak için iş ilanlarını kovalamak zorundasınız. Kendinizi tanıtmanız lazım, bir yerlere başvurmanız lazım.. Pes etmemeniz lazım.. 
 Yani her işe başlarken nasıl ki çaba ve sabır gerekiyorsa, bu işlerde de aynı durum söz konusu.. Başlarda karşı tarafın isteklerine boyun eğmek zorunda kalacağınızı, kendinizi kanıtlayana kadar çok fazla özveride bulunacağınızı kabullenmeniz şart! Aylarca dürüst, güvenilir bir müşteri bulamayacağınızı da bilerek başlamalısınız bu işlere..

Sonuç olarak demeliyim ki, sabırlı ve çalışkansanız, yeteneğinize ve öz disiplininize güveniyorsanız, başarmamanız için hiç bir sebep yok aslında..

Bu uzunca yazıdan sonra merak ediyorum, home-office çalışmaya başlayacak mısınız?

Herkesin mutlu olacağı işlerde çalışması dileğiyle, sevgiyle kalın..





59 yorum :

  1. Harika bir yazı. Evde, bilgisayar başında çalışmak bundan daha güzel bir şekilde anlatılamazdı. Tüm yönleriyle, tüm ayrıntılarına değinerek anlatmışsınız. Çok yol gösterici bir yazı olmuş. Kaleminize sağlık. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yazıyı yayınladıktan sonra eksik kalan bir şeyler olduğunu fark ettim, ileride belki onları da yazarım. Beğendiyseniz ve yararlı olduysa ne mutlu bana:) Değerli katkınız ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Şimdilik part time yapsam bile sevineceğim,yahu!..

    YanıtlaSil
  3. bence bunların hepsine uygun olarak bir meslek var oda benim ilerde olmaya çalıştıgım 1 ay önce kadar çalışalara başladıgım o meslek " bilgisayar üzerine , web tasarım olur , bilgisayar programcılıgı olur. " :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evden yapılabilecek çok fazla iş var, ama dediğim gibi: öz disiplin şart!
      Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. sanırım home Office tarzı çalışma biçimi, geleceğin çalışma biçimlerinden birisi olacak, ve para kazanma kavramı farklılık kazanacak, zaman dilimi olarak bizden çok daha ileride olmanız ve öncülük etmeniz sebebiyle sizi tebrik ederim :)) yazılarınızı okurken gerçekten, geleceği gözlemliyor hissediyorum kendimi, evde çalışmanın en büyük riski, asosyalleşmek bana kalırsa, insanı ciddi anlamda ruhsal bunalıma sokabilir, sıra dışında durmak, ve bunu hazmetmeye çalışmak, dışarıda milyonlarca insan eski usul çalışıyor. İnsan işinden çıkarken eve kaçar gibi hissediyor kendini, eve ulaşmak herşeyi dışarıda bırakmak gibi, peki eviniz işiniz ise, huzur bulmak için nereye gidersiniz :) insanın bu duygu halini yaşaması bile oldukça ciddi bir sorun olabilir. yani özetle, alışılmışın dışında, ciddi sonuçlarıyla gelen bir yöntem. İşten gelmenin yorgunluğu ile, ancak bu kadar sağlıklı cümleler kurabildim umarım az çok anlatabilmişimdir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, her zamanki gibi çok yüreklendirici ve motive edici bir yorum yazmışsınız yine:) Evet, ben de aynı sizin gibi geleceğin çalışma biçiminin evden çalışmak olacağını düşünüyorum. Fakat siz, size özgü güzel bakış açınızla konuya yine güzel pencere açmışsınız: Evde çalışan insan, huzur bulmak için nereye gider? İşte galiba bu sorunun yanıtı parklar, bahçeler, deniz kenarları.. Yani evde çalışan biri olarak ben bu sorunun cevabını böyle görüyorum. Cevap vermek güzel ve kolay tabii ki, asıl sorun pijamaları çıkarıp dışarıya çıkabilmekte:))
      Değerli katkınız için çok teşekkür ederimi sevgilerimle:)

      Sil
  5. Home-office çalışırken kendinize özen göstermez, dağılırsınız!

    Kesinlikle katılıyorum ve özellikle doğal ihtiyaçlarımızdan biri olan sosyallik konusunda da baya zararları olan bir sistem, home-office

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu bir sorun ama getirdiği özgürlükler düşünülürse, home-office çalışmak yine de güzel diye düşünüyorum..
      Yorumunuz için çok teşekkür ederim:)

      Sil
  6. Bence haftada iki gün home office çalışılmalı, 3 gün de ofis gidilmeli mesela. Bazı firmalar bu şekilde uygulamalar yapmaya başladı. Benim de en büyük korkum giderek daha fazla asosyalleşmeye ve yalnızlaşmaya başlamak olurdu. Çünkü zaten bu yönde bir eğilimim var, en azından ofise gittiğimde iki insan görüp muhabbet ediyorum :) Tümden evden çalışıyor olsaydım aynen ben de o şekilde dışarı çıkmaya üşenirdim, arkadaşlarım da bir süre sonra aramaz olurdu.
    Gerçekten tüm yönleriyle ele almışssınız. Harika, tebrik ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu da çok hoş bir fikir. 2 gün ev, 3 gün ofis:) Mutlaka bir ortası bulunmalı, herkes insana yakışır koşullarda çalışmalı.. Hayat çok kısa, bu kadar strese ne gerek var ki:)

      Sil
  7. çok güzel bir yazı Bir bilgi işlemci olarak şuan home office çalışsamda çok aktif bir şekilde çalışmıyorum sizin gibi. Fazla aktif olarak çalışmak isterdim ama henüz o kadar omladı. Home office çalışma ortamı , Bence normal şirketlerdeki stres ortamında çalşımaktan bin kat iyidir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, çok fazla avantajı var. Ama işte bazı sorunları da beraberinde getiriyor, duruma alışıp belirli bir disiplin oluşursa, iş sürekliliği de olursa bence de gayet insanca :)

      Sil
  8. güzel paylaşım teşekkürler.
    çok güzel anlatmışsınız:)
    gözüm korkmadı da degil hani bi aralar düşünmüştüm ama ne yapabilirdim diyede düşündüm tabiii:)
    dışarda çalışmak bana göre degil evde çalışmak içinde bişeyler bilmek şart :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de bildiğiniz bir şeyler vardır, bence düşünüp kendinizi değerlendirdiğinizde mutlaka bulabilirsiniz:) Bol şans diliyorum o zaman:)

      Sil
  9. hayat enerjim soldu . Ama güzelde oldu tabi. :D

    YanıtlaSil
  10. Son derece katılıyorum yazdıklarına sevgili evde yazar. Ben de bir süre işsiz kalınca evde makale yazarak para kazanmaya karar verenlerdenim. Bir de blogum var şimdi, henüz çiçeği burnunda. Her ne kadar şimdilik çok komik rakamlara çalışarak, zamanımın ve emeğimin karşılığını tam olarak alamasam da, zamanla gelir düzeyimin de standartlarımın da artacağını biliyorum. Yani en azından ümit ediyorum. Ne demiş şair? ''En son umut olur.'' Eh hayırlısı bakalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için, evet umutsuz yaşanmaz, sevgiler:)

      Sil
    2. Merhabalar. Çok hoş bir yazı olmuş. Umarım herşey gönlünüze göre olur.
      Pınar hanım ben de evden çalışmak, makale yazmak istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? :) ve tabi bloğuma beklerim ;)
      Sevgiler,.

      Sil
  11. Bende tam zamanlı bir home-office çalışanı olarak dediklerinize aynen katılıyorum.Özellikle de arkadaş sıkıntısına :)) Bir lojistikçi olarak ofiste yaptığım tüm işi evden de yapabiliyordum.İşimin saati olmadığından geceleri ve tatil günleri evden çalışmak zorunda kalıyordum. Şehir değiştirmek zorunda olduğumda şirketimden böyle bir teklif geldi, kabul ettim. Artık çok daha disiplinli ve verimli çalışıyorum,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Disiplinli ve verimli çalışıyorsanız harika, home-office çalışmak özgürlük elbette, ufak tefek sıkıntılar ise zamanla aşılabiliyor. Belki de ileride home-office çalışanların kendi aralarında sosyalleşebilecekleri platformlar da olursa dediğiniz yalnızlık sorunu da ortadan kalkar:)

      Sil
    2. Bnde lojistik mezunuyum üzerine işletme ile tamamladım. Bu alanda nasıl home ofis iş bulabilirim. Bi öneriniz var mı.

      Sil
  12. akşamları ya da hafta sonları ek olarak evden çalışmak istiyorum,aslında komple evden çalışayım diyorum,ama malüm gelecek için ssk unsuru var,emekli olabilmem için bu şart.
    neler yapabilirim,fikir verirseniz çok sevinirim

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın, size yanıt vermeyi atlamışım, umarım bir çözüm bulmuşsunuzdur bu arada..

      Sil
  13. Konuyu tüm yönleriyle çok güzel anlatmışsınız. Hayat bir alış veriş ve siz sadece alma tarafında kalmayıp, aldıklarınızı paylaşarak verme konusunda da iddialısın bence. İnsan olabilmek için bu durumu kavramak önemli olan. Sizi bunun için ayrıca tebrik ve takdir ediyorum.
    En çok bahsi geçen durum sosyalleşme olduğu için konuyla ilgili şu gerçeği göz ardı etmeyelim. Yazınızda da belirttiğiniz gibi bazen mecburiyetten, bazen gönüllü olarak birçok insanla iletişime girmek zorunda kalmışsınız. Bu durum, sanal ortamda da olsa, sosyal bir çevre içinde olduğunuzun ispatıdır. İnsanların gözünü fazla korkutmayalım :) Emeğinize sağlık. İyi kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim her zamanki gibi yüreklendirici yorumunuz için, biraz geç yanıtladım kusura bakmayınız, nasıl olmuşsa son iki yorum gözümden kaçmış :(

      Sil
  14. Merhaba,

    Yaklaşık 2 yıldır evden çalışıyorum. Yazınızda anlattığınız her şeyi bir bir yaşadım.
    Senelerce fabrika ve ofislerde çalıştım. Bir anne olarak ikinci çocuğumdan sonra evde kalmayı ve çalışmamayı mecburen tercih ettim. Hiç iş aramıyorken birgün bir telefon ile evde çalışma hayatım başladı.
    Başlangıçta çok bocaladım ama 1-2 ay süre içinde kendi mz disiplinimi oluşturdum ve başarılı da olmaya başladım.
    Bir şirkete bağlı olarak evden çalışıyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banada yardimci olabilir misiniz is icin benimde oglum var evde calismak istiyorum fikir verir misiniz

      Sil
    2. Bende evden calismak istyorummmm ama ne yapmaliyim bilmiyorum banada yol gösterebilir misiniz

      Sil
  15. Merhaba, yaklaşık iki yıldır bir firmanın çalışanı olarak evden çalışıyorum. Yazınızda anlattığınız tüm avantaj ve dezavantajları tek tek yaşadım. Yıllarca ofis ortamı ve fabrikalarda çalıştığım için başlangıçta çok bocaladım. Bir anne olarak ikinci çocuğumdan sonra evde kalıp çalışmamayı mecburen tercih etmiştim. Hiç iş aramıyorken telefonla gelen teklif çok cazip gelmişti. Dediğim gibi çalışmaya başladığımda zaten evdeydim, işe başladım yine evdeyim moduna girdim ve biraz zorlandım. Sonrasında belli bir displinle işimi yapmaya başladım. İşim gereği, otel projelerini takip ediyor ve ürün tanıtımını önce telefonla sonra da firmanın bana verdiği araçla ziyaret ederek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasil bir is bu bende yapmak istiyorum ama nasil bulunur hicbir fikrim yok

      Sil
  16. Fakat şimdi çalıştığım firma ofis ortamına geçiyor ve bu bana inanılmaz zor geliyor. Sırf bu sebepten işimden ayrılıyorum. Yine evden çalışacağım iş arıyorum. Belki kendi işimi yapabilirim. Ama bu sefer çok daha prıfesyonel olarak evden çalışacağım. Yazınızı ancak şimdi okuyabildim ve benim için dığru bir zamanlamaydı. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  17. Bende evlendikten sonra hayalim komple evde çalışmak :) ama nasıl olacak bilemiyorum..
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım her şey gönlünüzce olur, blogunuza gelirim elbet, sevgiler :)

      Sil
  18. evden çalışmak gerçekten zor. ben bebeğimden sonra blog yazmaya başladım ama para kazanmak heleki blogtan hiç kolay değil. şimdi kısa süreliğine işe geri döndüm ama bebeğim için bırakıp evde devam edeceğim. para kazanmıyorum ama yazmayı sevdiğim için blog yazıyorum. belki ilerde iş daha da profesyonelleşir kimbilir.

    YanıtlaSil
  19. Arkadaşlar merhaba ben Serhan Özülüp ben bir girişimciyim. Türkiye'ye ilk defa yep yeni bir konsept getirdik. Evinizden uluslararası bir ticaret yapabileceğiniz, ailenizle ve sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirebileceğiniz ve ciddi gelirler elde edebileceğiniz harika bir proje. Biz buna Yeni Nesil Pazarlama modeli dedik ve Amerika'nın en hızlı büyüyen ve en büyük yatırım bütçesiyle kurulan dev bir şirketiyle beraber çalışıyoruz. Bu anlamda bizimle bu projede yer almak ve evinden çalışmak isteyen arkadaşlar iletişim bilgilerini ve varsa geçmiş iş tecrübelerini yollayabilirler. Yalnız sınırlı sayıda insanla çalışacağımdan dolayı yollayacağınız mail içeriğine göre seçme yapmak durumunda kalacağım bu yüzden ayrıntılı tutmak iyi olacaktır.

    s.ozulup@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ben dilek uzun yillar musteri temsilciligi sevkiyat satis sonrasi destek bolumlerinde calistim ozel sebeblerden dolayi yasadigim sehir ist birakarak suan antalya finikede ikamet etmekteyim burada is imkani cok kisitli is bulmak cok zor iki tane okuyan cocugum var acil calismam gerekiyor yardimci olursaniz cok sevinirim evdende yapabilecegim is suan benim icin cok iyi olur isallah donus yaparsiniz iyi calismalar nehir209@hotmail.com

      Sil
  20. Merhaba Evdeyazar;

    Yazınız gerçekten keyifli ve gerçekçi. Ben tam zamanlı bir işte çalışan, akşamları da blog ve yazı yazma gayretinde olan bir gönüllüyüm.

    Zaten oluşturduğum bloglarda tamamen keyif amaçlı.

    Bu şeker tespitleriniz için teşekkür ederim.

    antalyada365gun.blogspot.com
    antalyahobi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, ilk fırsatta bloglarınızı ziyaret edeceğim:)

      Sil
  21. Home office çalışmakla ilgili yaptığım araştırma için anketimi yanıtlar mısınız ? Yazı için teşekkürler..
    https://tr.surveymonkey.com/s/ZNY3VFJ

    YanıtlaSil
  22. Ya ben 5 senedir o bilgi işlemcilerden biriyle evliyim vicdansız başka işin gücün yok mu bana eşimin ergen taraflarını hatırlatıp depresyondan depresyona sokuyosun beni sabah sabah (((: Tebrik ettim çeken bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  23. Gerçekten çok beğendim yazını kardeşim yıllardır bulunmuş oldugum durumlar sanki aynıymış gibi hiç birini erinmeden yazmışsın eline emeğeğine yüreğine sağlık yazının son kısmındaki durum benim için geçerli sonuna kadar devam patron yok sorun yok dırdır yok ama disiplin şart tabiki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorum için, size kolay gelsin bu arada :)

      Sil
  24. Merhabalar ;
    Bende sizin gibi home Offff-is çalışan biriyim. Uzmanlık Alanım E-ticaret. Burada bir çok kişi evde çalışmaya özenmekte. Ohhhhh , Vay arkadaş adamlara bak patron yok karışan yok görüşen yok keyifler gıcır gibi artık 100 lerce duyduğum cümlelerle yaşayıp giderken, işin bir pislik kısmıda gerçekten böyle olmadığını kanıtlayamadan sıkıntıdan patlarcasına yaşıyorsunuz.
    Heves Kırmak gibi olmasın ama anti-sosyal oluyorsunuz. çevrenize karşı duyarlılığınız azalıyor. mutsuzlaşıyorsunuz. Bir gelir elde ediyorsunuz lakin mal gibi yaşadığımıda atlayamıyorum ne yazıkki :Tek keyifli tarafı sigara kullanan biriyseniz çalışırken zühara içebilmektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar da kötü değil bence, haksızlık etmeyelim :)

      Sil
  25. Nasil basvurcaz nasıl olcak yardım edin ?

    YanıtlaSil
  26. BİZİMLE ÇALIŞMAK İSTER MİSİNİZ ?
    ÇAĞRI MERKEZİ DENEYİMİ OLAN YADA DENEYİM KAZANMAK İSTEYEN
    TÜRKİYENİN HER YERİNDEN EVİNDEN ÇALIŞACAK ÇALIŞMA ARKADAŞLARI
    ARIYORUZ….
    http://www.avabayi.com/ava-ltd-sti-kazanc-plani/
    http://www.avabayi.com/…/www.avabayi.com/ava-temsilci-bilgi/
    SAYFAMIZI İNCELEDİKTEN SONRA İLETİŞİM NUMARANIZI BIRAKIRSNIZ BİLGİ İÇİN
    SİZİ EN KISA SÜREDE SİZİ ARAYACAĞIZ

    YanıtlaSil
  27. Network marketting yapmadan aylık sabit gelir imkanı. Bilgisayarınızın harddiskinde alan kiraya verin aylık sabit 1700 TL ek gelir kazanın. Yapmanız gereken tek şey günde 10 saat bilgisayarınızı açık tutmak.
    Detaylı bilgi için websitemi inceleyin www.parabulutta.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dediğin kairos networkun babası lütfen insanları boşa kandırma.
      Network olmasa buna katılmak için yıllık cebinden parayı niye ödüyorsun?Adamlar hem bilgisarımızın hafızasını kullanıyorlar hemde bizden yıllık ücret alıyorlar.

      Sil
  28. Ben ki böyle uzun makaleleri okumam ve hemen sekmeyi kapatırım ama bu yazıya ba-yıl-dım... Dostum eline koluna kalemine ve yüreğine sağlık... Hiç bitmesin diye keyifle okuduğum çok güzel ve çok anlamlı bir yazı... Mühendis olmanın dışında kimsin nesin bilmiyorum ama benden büyüksen ellerinden öeperim, saygılar sunarım. Bu yazınla ve diğer bir kaç tane daha okuduğum makalelerinle saygıyı hak ediyorsun helal olsun... Ben bu işlerde yeniyim makale yazarlığı, editörlük, sosyal medya yöneticiliği gibi işler kovalamaya başlıyorum ama kalıcı bir iş olmayınca; 2 liralık makale satmakla bu işler yürümüyor. Başka bişeyler düşünüyorum... Umarım bulurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bu sıcak ve samimi yorum için çok teşekkürler, beni gülümsettiniz. Biraz sabırlı olup deneym kazanırsanız, içerik yazma işlerinden çok daha iyi kazançlar elde edebilirsiniz, bol şans :)

      Sil
  29. Sevgili evde yazar merhaba:)
    Paylaşımların çok samimi ve detaylı. Okurken kafama takılan her bir sorunun cevabını bir sonra ki satır da vermişsin zaten. Tebrikler:)
    Bir şeyi anlayamadım da bilgi verir misin? "İçerik Yazmak" tam olarak ne yapmak demek..Yani metin yazarlığı mı? Ya da bir ürünün tanıtım yazısı mı? Ürüne ve işverenin isteğine göre yaptığınız bir çalışma mı? Belki çok saçma sorum, ama en anlaşılır senden öğrenebilirim sanırım.
    sevgilerimle;

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce teşekkürler :)
      İçerik üretmek, tamamen internete yönelik bir iş. Yani bir konu hakkında araştırma yapıp sonra o konuyu özgün bir dille internet siteleri için yorumlamak diyebiliriz. Bazen bir ürün tanıtımı, bazen kategori yazısı, bazen tanıtım yazısı, bazen blog yazısı, bazen sms metni, bazen bir liste içerik... Yani internette lazım olan yazılı metinler diyelim..

      Sevgiler :)

      Sil
  30. Hocam peki bu işin garantisini aciklarmisiniz bana yani dolandırici olmadığına dair

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garantisi yok tabi ki, önseziler ve deneyimlere kulak vererek seçici olmak gerekiyor.

      Sil
  31. Merhaba yıllar önce paylaştığınız bu bilgilendirme meetninizden 2019 yılında faydalandığımı bildirmek isterim. Emekleriniz için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir blog yazarı daha ne ister:) Çok mutlu oldum, sevgiler :)

      Sil