6 Temmuz 2017 Perşembe

İçerik Bulutu Yazarlığı


Kişisel blogumun adını “Evde Yazar” koyduğum için gerçekten abartmıyorum- Güzin Abla kadar olmasa da- her gün en az 3 tane “Güvenilir bir sitede yazarak para kazanmak istiyorum. Bana tavsiye edeceğiniz adresler var mı?” şeklinde e-postalar alıyorum. İşte bu sorularınıza vereceğim toplu yanıt:

Evet, İçerik Bulutu'nda yazarak kaliteli bir oluşumda yer alabilir ve düzenli bir gelir elde edebilirsiniz. Üstelik bu işi olabilecek en profesyonel ortamda yapmanın keyfine vararak! Heyecanlandınız biliyorum; o halde gelin size sürecin tüm detaylarını kendi deneyimlerimden yola çıkarak anlatayım. Çünkü 29 Aralık 2015'den bu yana İçerik Bulutu'nda “içerik üreticisi” olarak yer almaktan son derece memnunum. İşte belki de hayatınızı değiştirecek bu platformun detayları:





Öncelikle altını çizelim; “Makale” değil, içerik üretiyoruz!

Bu işlere ilk başladığımda, piyasada çok yanlış bir şekilde yaygınlaşan “makale yazarlığı” tanımlamasını ister istemez ben de kullanıyordum. Ama biliyorum ki internet için profesyonel içerik üretmek, bilimsel anlamda “makale yazarı” olmaktan çok çok farklı bir uğraş! Makale; bilimsel bir gerçeği açıklamak, bir tezi savunmak; ya da bir düşünceyi anlatmak için yazılıyor. İnternette tanıtım ve pazarlama amaçlı üretilen “içerik”lerin, bu makalelerle hiç bir benzerliği yok! Dolayısıyla “makale yaz para kazan” mantığı ile açılan deyim yerindeyse “merdiven altı” web sitelerinden çok farklı bir yer İçerik Bulutu. Tahmin edersiniz ki, üretilen içeriklerin kalitesi ve işleyiş de “100 kelimesi 1 TL” mantığıyla çalışan bu düzeysiz web siteleriyle karşılaştırılamaz bile.!Yani pazarda satılan markasız ucuz ürünleri “100 kelimesi 1 TL”ye satılan “makale” adındaki anahtar kelime çöplüğüne dönüşmüş yazılara benzetirsek, İçerik Bulutu'nda üretilen web içeriklerini markalı butik ürünlere benzetmemiz yanlış olmaz. Bir tekstilci de başka türlü örnek vermez...

İçerik Bulutu Yazar Ücretleri

En çok bu konuyu merak ettiğinizi biliyorum. Elbette direkt web siteleriyle çalıştığınız ücretler kadar süper ücretler almıyorsunuz İçerik Bulutu'nda. İyileştireceklerini söylüyorlar, ki ben de samimiyetlerine inanıyorum. Ama şu da bir gerçek ki; 100 kelimesi 1 TL gibi ücretler de yok. Elbette fiyatlar daha iyi durumda. Konunun özelliğine göre; uzun blog, kısa blog, ürün tanımı, gibi kategorilerine göre; yazar statüsüne göre değişiklik gösteriyor ücretler. Bir örnek vermek gerekirse, “TOPİKO” denilen bir kaç kelimelik konu başlığı bulmak için ödenen ücretin, o malum sitelerde 300 kelimeye verilen ücretle hemen hemen aynı ya da daha fazla olduğunu söylersem, sanırım daha iyi değerlendirme yapabilirsiniz.

İçerik üretme hızınıza ve disiplininize göre günde 3-4 saat çalışarak ciddi sayılabilecek bir gelir elde etmeniz mümkün. Fazla detay verirsem iş ahlakına sığmaz.

Hesabınızda biriken paradan ne kadarının ödenmesini istiyorsanız her ayın 13-14'ü gibi sistem üzerinden “ödeme talebinizi” oluşturuyorsunuz. Ayın 15'inde para banka hesabınızda oluyor. Ne zaman ödenecek, ödendi mi gibi stresli süreçler asla yaşamıyorsunuz. Çünkü ödeme yapılınca posta kutunuza otomatik bir mesaj geliyor:

Hesabında bir hareket var. Kontrol et ve güle güle harca!”
Takdir edersiniz ki, bu da çok hoş bir şey...




İçerik Bulutu sistemi nasıl çalışıyor

Sistem gerçekten profesyonel. Müşteriler en bilindik markalar. O yüzden ben, İçerik Bulutu'nda yer almayı çok önemsiyorum. Kısaca anlatayım. Bir yazar ekranı var. Açtığınızda içerik talepleriyle karşılaşıyorsunuz. Bu listede marka adı, içerik tipi, konu başlığı, minimum kelime sayısı, ücret bilgisi yer alıyor. Listeden bir içeriği üstlenmek için tıklıyorsunuz. İçinde müşterinin istekleri, kullanılacak anahtar kelimeler, kullanılacak dilin özelliğine kadar bütün bilgiler var. Yani müşteri samimi mi, profesyonel bir dil mi istiyor;hangi ara başlıkları istiyor.. vb.bütün detaylar bu açıklamalarda yer alıyor. Kimseye başka bir soru sormak zorunda kalmıyorsunuz.

Ve süreç başlıyor. İçeriği üretmek için 15 saatiniz var! 15 saat boyunca ekranda içeriği üretmezseniz sizden otomatik olarak içerik alınıyor. Bu da sizin yazar puanınızı kötü etkileyen bir şey. Ben bu duruma sanırım hiç düşmedim. Çünkü içerik üretmek disiplin gerektiriyor ve ben de disiplinli çalıştığım için bu işten para kazanabiliyorum.

İçeriği üretip sistemden gönderdikten sonra profesyonel editör onayı süreci başlıyor. İmla, içeriğin kopya olup olmadığı, konu bütünlüğü, anahtar kelime kullanımı gibi kriterlere göre editör ya içeriğe onay veriyor. Ya da revize istiyor. Revize için de yazarın 12 saat süresi var. Sonraki aşamada yayıncı onayına gidiyor içerik. Eğer onaylanırsa otomatik olarak ücreti yazarın hesabına yansıyor. Eğer takıldığınız bir şey olursa, sistem üzerinden yöneticilere mesaj yazıyor ve kısa sürede yanıt alabiliyorsunuz. Hepsi bu kadar. Nasıl şahane değil mi sistem!

Açıkçası başlarda editör denetimlerinde zorlanıyordum, ama verdikleri revizeler sayesinde kendimi kaliteli içerik üretme konusunda oldukça geliştirdim. Artık ben de sistemde editör olabilirim. O derece yani. (İçerik Bulutu yöneticilerine duyurulur)



İçerik Bulutu Yazar Davetiyesi

Sistemde 2500+ yazar çalışıyor. Önce yazar olmak için sistemdeki formu dolduruyorsunuz. Eğitiminiz, deneyimleriniz,kendinizi ifade biçiminiz değerlendiriliyor ve bu aşamadan geçerseniz, e-posta adresinize davetiye kodu geliyor. Bu şekilde yazar olabiliyorsunuz.

Puanlandırma sistemi

Yazar, uzman ve guru olmak üzere üç kategoride çalışabiliyorsunuz. Unvanınız geliştikçe gelirleriniz de artıyor. Ciddi bir performans değerlendirme sistemi var. Yeni güncellenen ekranlarımızda başarı grafiklerimizi takip edebiliyoruz. Yani freelance iş yapmak ancak bu kadar sistemli olabilir!

Eğer kendinize güveniyorsanız, sürekli yazarak düzenli bir gelir elde etmek için İçerik Bulutu Yazarlığı yapabilirsiniz. Başvurmak isteyenler, buradaki bağlantıya tıklayabilir. Bol şans...

NOT: Başvurmadan önce bu yazıyı da okumanızı tavsiye ederim. 



35 yorum :

  1. Zamanı ve becerisi olanlar için güzel bir alternatif. Rakipleriniz çoğalacak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgi paylaşılınca güzel:)
      Birilerine faydam olsun yeter ki; daha ne isterim:)

      Sil
  2. Sizden böyle bir cevap beklerdim kuşkusuz:)

    YanıtlaSil
  3. İçerik Bulutu'nda kısa bir süre yazdım, sonra bize uygun değilsiniz mealinde bir yazı ile yazarlığım son buldu. Kurucu Ahmet Durmuşoğlu entelektüel, sektörün önde gelen isimlerinden, objektif biri, sadece twitter da yazdıklarını takip ederek bile çok şey öğrendim. Ama bu sistemde editörler de çok önemli, yeni başlayanlara talebe uygun yazmayı öğretmek de. Ben çok yazmıştım anahtar kelime, seo bir anlatın ya da nereden öğreneyim bir yol gösterin diye. İçerik Bulutu bu sektörün en iyisi belki ama dediğim hususlar önemli. Hatta o dönemler sizi de araştırmalarım sonucu bulmuş, tanımıştım. İçeride yanlış bir şeyler oldu ve dışarıda kaldım. Benim kaybettiğim bir şey yok asıl hedefim açmayı planladığım blogumdu, hala da severim içerik Bulutu'nu. Aradan geçen zamanda sözünü ettiğim eksikler de giderilmiştir, niyet edenlere başarılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle sistem dışı kalmanıza rağmen bu şekilde pozitif bir yorum yaptığınız için sizi tebrik etmek isterim.

      Dediğiniz gibi İçerik Bulutu profesyonel bir platform. Dolayısıyla bence, orada yazabilmek için "içerik üretimi" konusunda deneyimli olmak gerekiyor. Ben de sisteme girmeden önce başka platformlarda "Seo uyumlu internet içerikleri" konusunda acemiliğimi atmış olmama rağmen, yazıda da belirttiğim gibi ilk zamanlar editör revizeleri konusunda zorlanmıştım. Ama dediğim gibi bu uyarılar ve eleştiriler kendimi geliştirmeme çok yardımcı oldu.Hala da zaman zaman revizelerle karşılaşabiliyorum. Yeri gelmişken de sisteme yeni girecek olanlara editör uyarılarını çok ciddiye almalarını tavsiye ediyorum.

      Blogunuzda gayet olumlu bir yere geldiniz, ben de sizi severek takip ediyorum.
      Bu arada pozitif yorumunuz için tekrar teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  4. Kendimi o yazarların içinde gördüm. Burada parayı masaya yatırıp şu kadar yazarsanız şu kadar kazanırsınız gibi şeyler yazmadığınız için tebrik ediyorum sizi. Bu neredeyse bir sanat, bir şeyler icra ediyoruz ve karşılığını da almak istiyoruz. Cem Yılmaz'ın dediği gibi "Para için bir şey yapmam fakat bir şey yaparım, para yapar; ona ben bir şey diyemem." Tekrardan teşekkürler, konu ile ilgili araştırmalarıma başlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      O mantıkla olaya yaklaşanlar bence içerik yazarlığını emlakçı mantığına indirgiyorlar. Zaten onlardan uzak durmak lazım.
      İçerik Bulutu bu işi profesyonel olarak yapmak için iyi bir köprü bence. Size de bol şans ve başarılar diliyorum.

      Sil
  5. Bir mum başka bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez diye bir laf vardı. işte bu..
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel sözmüş, teşekkür ederim; sevgiler :)

      Sil
  6. Sevgili Evde Yazar, öncelikle, yazınızın birçok blog yazarı için çok faydalı olacağına emin olduğumu söylemeliyim.Siz de gelen maillere toplu cevap niteliğinde olduğunu söylemişsiniz zaten.Tüm detaylarıyla çok da açıklayıcı bir yazı olmuş.Fakat yine de bir sorum olacak;) Sadece bloğunda yazıyor olmak, İçerik Bulutu yazarı olabilmek için yeterli mi, yoksa, seo konusunda epey bir bilgi sahibi olmak mı gerekir? Daha önce deneyim sahibi olmalı mı yada, deneyim kazanmak için başlanabilir bir adres mi?
    Kafamda deli sorular ;)) Çok teşekkürler paylaşımınız için, sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevgili Ayna Hikayesi,
      Ben başvurduğumda bu konuda deneyimliydim ve başvurum kabul edildi. Ama değerlendirme nasıl oluyor, bu konuda net bir şey söyleyemem. Bence formu doldurup şansınızı deneyebilirsiniz.
      Seo bambaşka bir uzmanlık alanı. İçerik üretirken seo bilmek gerekmiyor, zaten ben de bilmiyorum. Ama seo uyumlu içerik üretme konusunda bilgi sahibi olmak gerekir. Yani anahtar kelime nedir, nasıl kullanılır, etkileyici bir başlık nasıl olmalı, özgün içerik gibi konuları bilmekte fayda var. Sistem kopya içerik konusunda çok hassas.
      Sistem içerisinde editörler takıldığınız yerlerde sorularınıza yanıt veriyor. Dediğim gibi profesyonel bir içerik ajansı, ve gerçekten de yazarları özenle seçiyorlar. Özet olarak ben sizin yerinizde olsam başvururdum. Çünkü freelance yazarlık yapmak için kaliteli bir platform.
      Bol şans diliyorum:)

      Sil
  7. İlgimi çekti. Bir bakayım içerik üretebilecek miyim?

    YanıtlaSil
  8. Öncelikle böyle güzel bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Sistemin içinde olan, tanıyan bilen ve her şeyden öte doğru yönlendiren bloglar bulmak zor. Samimi diliniz de cabası!!! Şu an Kanada'da yaşayan bir edebiyat öğretmeniyim. Ben de boş günlerimi değerlendirecek yazma tutkuma geniş bir özgürlük kazandıracak bir yer ararken çıktınız karşıma:) Gönül aramadan, el bulmazmış :) Anlayacğaınız gibi bu konuda pek deneyimim Yok ama içimde yazma isteği çok :) sizce önce başka sitelerde mi denemeliyim şansımı??? Şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öncelike teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
      İçerik Bulutu'nun Kariyer.net'teki "İçerik Yazarı" ilanına bakın derim. Orada da belirtildiği üzere "hitap şekli, içerik dili, anahtar kelime, call to action, alt başlık, Seo.." gibi konuyla ilgili terimler hakkında bilgi sahibi olmanız sizin için avantaj olacaktır. Bol şans dilerim...

      Sil
  9. Merhaba ben de icerikbulutu'ndaki serüvenime yeni başladım. Yaklaşık bir hafta oldu sisteme ilk girişinden uygun yana. 30 adet içerik oluşturup gönderdim. Oluşturduğum ilk üç içerik revize aldı, zamanım olmadığı için de ilgilenemedim. Ve Red aldım haliyle. Ancak sonradan açıklamaları ciddiye alarak yazmaya başladım, 30 adet içerik yazdım ve 30'u da revize almadan onaylandı. Ancak şunu merak ediyorum değerli arkadaşım: Tamam 30 içerik editörce onaylandı ancak bunun bir de yayıncı ayağı var. Şunu merak ediyorum, editörlerin hiç revize vermeden onayladığı bir içeriğin yayıncı tarafından onaylanmama olasılığı ne düzeydedir? daha da net bir ifade ile; sizin editörlerce onay alıp da yayıncılar Red alan içeriğinin oldu mu hiç? Olduysa %? kaç oranında yayıncı Reddi ile karşılaştınız? Özellikle de ev ve yaşam konulu içeriklerde... Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim, çünkü yayıncı onayı meselesi nedeniyle yazmaya pek motive olamıyorum. Günde 7-8 saat içerik yazıyorum, editörler tamam onaylıyor ama peki ya yayıncı? Yüzde kaç Red geldi yayıncılar söylersen çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      İçerik Bulutu'ndaki sıkı editör denetimleri yayıncıların içeriği reddetmesini önlüyor. Yayıncı çok nadir revize isteyebiliyor. Ben şimdiye kadar ürettiğim yüzlerce içerikten hiç birine yayıncı reddi almadım.
      Başarılar dilerim.

      Sil
  10. Teşekkürler. Verdiğiniz bilgi içimi rahatlattı gerçekten. Çünkü 30 içerikten sonra yazmayı bırakmıştım. Yayıncı reddederse boşuna emek vermiş olurum diye. Ben de editörler herhalde laf olsun diye onaylamıyorum diye düşünmüştüm ama tecrübeli birinden bilgi almak farklı bir şey. Değerli arkadaşım merak ettiğim iki konu daha var, bilgilendirirseniz sevinirim.
    1) Yayıncı onayının gerçekleşmesi yaklaşık da olsa ne kadar zaman alıyor? Örneğin 50 adet içerikten oluşan bir konunun bütün içerikleri yazılıp bitti ve ekrandan kayboldu diyelim. Yayıncı onayı için ne kadar bekleniyor, yani ücretler sistemdeki hesabımıza ne kadar sürede yansıyor kısacası.
    2) 3.96 editör not ortalamam var. 50 adet içeriğim onaylandıktan sonra, guru seviyesine terfi ettim diyelim. İçerik ücretlerinde durum değişiyor mu? Değişiyorsa yüzde kaçtık oranla değişiyor? Örneğin 10 TL ile uzman statüsünde yazdığımız aynı konuda statüsü Guru olan bir kaç TL ile yazıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Bu sorularınız şirketin teknik konuları. O yüzden İçerik Platformu mesaj formu kanalıyla yetkililere sormanız daha uygun olur diye düşünüyorum.
      Anlayışınız için teşekkür ederim, başarılar dilerim.

      Sil
  11. Rica ederim, asıl ben teşekkür ediyorum. Kimsenin zararına olmayan bilgiyi paylaşmak kadar güzel bir şey yok. Çalışmalarınızda kolaylık başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  12. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler! Wordapp hakkında ne düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil
  13. İçerik Bulutu yazar davetiyesi alabilmek için mutlaka başvuru öncesi okunması gereken bir içerik... Bu içeriği okuduktan sonra başvurmanızı öneririm.

    http://blog.icerikbulutu.com/icerik-bulutu-yazari-olmak-yazar-davetiyesi-alabilmek-icin-altin-tavsiyeler/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Bu bahsettiğiniz bağlantıda başvuracak kişiler için gerçekten de çok faydalı bilgiler var. Yazının en sonuna da ekledim. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

      Sil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Galiba bu yorumu "Bir Yol Ve Azim Hikayesi" başlıklı yazıma bırakmak istediniz. Küçük bir yanlışlık olmuş:) Ama önemli değil, yine de yorum için teşekkür ederim. Sevgiler :)

      Sil
  15. Merhaba,
    bende uzun zamandır yazarlık yapabileceğim güvenilir bir site arıyorum. Fakat verdiğiniz bu bağlantı açılmıyor.
    Başka bir öneriniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bağlantıları kontrol ettim, sorun yok. Eğer sizde açılmıyorsa Google yardımıyla İçerik Bulutu'na ulaşabilirsiniz. Başarıar dilerim.

      Sil
  16. Merhaba,
    Ben size bir şey sorabilir miyim?:)..Eğer evetse ben blogumu profesyonel anlamda para kazanmak için değil bir hobi olarak yazıyorum..Bir iş ilanında dijital projeler için metin yazarı aranıyor ve formda da bir metin yazmam isteniyor.Sizce bu metini ne ile ilgili yazmamı istiyorlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu yorumu nasıl da atlamışım. Lütfen kusra bakmayın :( Artık zamanaşımına uğramış...

      Sil
  17. Merhaba içerik bulutunda ödemeler her ayın kaçında yapılıyor acaba rica etsem bilgi verebilir misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödemeler her ay düzenli olarak yapılıyor. Gün bilgisi vermem sanırım doğru olmaz. Anlayışınız için teşekkür ederim.

      Sil
  18. Her ayın 15. iş günü ödemeler eğer ödeme talebi oluşturduysanız, hesaplarınıza aktarılır.

    YanıtlaSil
  19. Ben İçerik Bulutu yazarlarının arasına yeni katılmış biriyim. Daha bugün davetiye aldım ve isim soyisim gibi bilgilerimi girip üyeliğimi tamamladım. Ancak hesap aktivasyon koduna tıklamış olmama rağmen hesabım hala aktif değil ve pasif görünüyor. Neden olduğunu ve bir sıkıntı var ise nasıl çözebileceğini biliyor musunuz? Ayrıca bilgi@icerikbulutu.com adresli bir emaile bu konuyla ilgili bir mail de attım. Bunun destek için doğru adres olup olmadığından emin de değilim aslında. Doğru olan değilse kullanabileceğim bir adres biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç yayınladığım için özür dilerim. Sizin yorumunuz gözümden kaçmış. Umarım bu zaman içinde sorununuz çözülmüştür.
      Kolaylıklar dilerim.

      Sil