14 Ekim 2013 Pazartesi

Ne zaman bayram gelse...

mutlu-bayramlar


Ne zaman seyehate çıksam, biletimi son ana bırakırım. Bu sefer öyle yapmadım, otobüs biletlerim hazır.. Hem gidiş, hem de geliş! 
Ne zaman seyehate çıksam, çanta hazırlama işini de son ana bırakırım. Bu sefer de öyle oldu.. Bir kaç saat sonra yola çıkacağım, ama ortada henüz bir çanta yok! Zaten bavul taşımayı da hiç sevmem. Yanıma gereksiz gördüğüm hiç bir şeyi almam. 
Ne zaman seyehate çıksam, içimi saatler öncesinden yolculuk heyecanı kaplar, bu sefer nedense böyle bir heyecanım da yok..
Ne zaman seyehate çıksam, yanıma mutlaka bir kitap alırım, bu sefer yine hazır kitabım.. Sarık ve İstanbulin.. Sevgili "Şimdi Duydum" bloğunun çekilişinde kazanmıştım, dün başladım okumaya.. Ben böylesi akıcı tarih kitabı okumadım daha önce, Osmanlı'ya Avrupa'dan objektif bir bakış açısı.. Çok güzel..
Ne zamandır bayramları geleneksel tarzda geçirmemiştim, genelde bir yere gitmiyordum. Bu sefer öyle olmayacak. Küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öperek geçecek bu bayram.. En çok sevindiğim şeyse itiraf edeyim, kalem gibi sarılmış zeytinyağlı dolmalar, bol cevizli ev baklavaları, su börekleri, mis gibi tarçın kokan bayram çörekleri ile donatılan bayram sofralarında yer alacak olmam!  


bereket-kusu

Ne zaman bayram ziyaretine gitsem, çikolata götürürdüm, bu sefer değişiklik yaptım.. Bu el yapımı kelaynak kuşlarından aldım gideceğim evler için.. Bunların adı bereket kuşuymuş. Rivayete göre Nuh peygamber, tufandan sonra 3 kuş türünü serbest bırakmış:

Barış için güvercin,
    Yeni bir çağ için kırlangıç
        Bereket içinse kelaynak kuşları

Hatta kelaynak kuşlarının nesli tükenirse  kıyametin kopacağına inanılırmış halk arasında.. Bilmiyordum, yeni öğrendim ben de! Hem anlamlı hem de çok  güzeller bence.. Bakalım 5 ayrı eve aldığım bu hediyeleri ev sahipleri de beğenecek mi?

Yani demem o ki;  Evdeyazar, cumartesiye kadar "evdeyazmaz" olacak.. Bayramda da "yazmaz" olacak nitekim..

 Gönlünüzce, hayalinizdeki gibi, çocukluğunuzun güzel anılarını hatırlatan  bir bayram geçirmenizi diliyorum..

Bir hafta sonra görüşmek üzere,
Sevgiyle kalın,
Mutlu bayramlar..



10 yorum :

  1. Bu efsanenin kuşlarla ilgili bölümün sizden öğrendim.Güzelmiş.İnşallah ,ben de güzel bir bayram tatiline gideceğim.:) Merak ediyorum,neler olacak?
    Herkese iyi bayramlar,diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de öyküsünü okuyunca çok güzel hediye olacaklarını düşündüm:)
      Size de iyi bayramlar şimdiden. Artık dönünce maceralarımızı okuruz karşılıklı:)

      Sil
  2. ne zaman bayram gelse nerde o çocukluğumda yaşadığım bayramlar derim. Aslına bakarsanız bayramlar aynı bayram sadece ben çocuk olmadığım için eski hazzı alamıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Size de mutlu bayramlar :) Umarım dilediğiniz gibi güzel geçmiştir bayramınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç oldu yanıtlamam, ama bayram evet güzeldi:)

      Sil
  4. Umarım hem gidiş - hem dönüş yolculuğunuz, hem de bayramınız güzel geçmiştir. Hediyeleri alanlar sevinmişlerdir. Bekliyoruz dönüşünüzü... Bizler buralardayız... :)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidiş yolculuğu çok güzeldi, dönüşte üç saatlik küçük (!) bir gecikme yaşadım maalesef:)) Hediyeleri ise çok beğendiler:)

      Sil
  5. Küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öperek geçecek olan bayram en güzel bayramdır bence :))
    Dilerim güzel geçmiştir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen söylediklerinize katılıyorum ve de öyle oldu, güzeldi nitekim:)

      Sil