19 Haziran 2023 Pazartesi

Yaşamın Dibi!

“Her şey çok güzel, hayatım ne kadar da güzel!” derken hoop bir şey olur, acılar içinde kıvranırken bulabilirsin kendini!  Bir şeyleri yanlış yapmışsındır, hayat sana “Bir dakika hemşerim, azıcık frene bas!” demek istiyordur. “Sınırlarını zorlama!” diyordur.

Öylece kalakalırsın.

Belki de hayatı incitmişsindir, olamaz mı? Belki onun da ruhu vardır?

Ya da ne bileyim, senin “Her şey çok güzel” demelerine en yakınındakiler bile hasetle baktıkları için, nazar de, kötü enerji de, bir şey de, ne dersen de onu değdiriyorlardır, olamaz mı?

Aslında kimseyle hiçbir şey paylaşmamak lazım.

Devir çekememezlik ve kötücül duygular devri.

Bu aralar böyle mistik şeyler düşünür oldum canım blog. Belki de bana “manyak” demektesin. Her zamanki halim olduğunu bal gibi bildiğin halde! Ama böyle hissediyorum şu iki gündür, içime düştüm be dostum. Ya da ne bileyim; içim bana düştü de ne olduğunu algılayamaz oldum.

Fiziksel acı çekmek insana neler yaptırıyor bir bilsen!

Hele bir de her sorununu kendi kendine çözmeye alışmışsan, öyle gerektiğine inandırmışsan kendini, hele ki yoksa yanında yörende candan insanların veya uzaklaştırmışsan hepsini!

Başlarsın timüs bezlerini dövmeye!

Ve kendi içindeki meleklerden yardım istersin.

“Bugün dünden daha iyiyim, bugün dünden daha sağlıklıyım, bugün dünden daha mutluyum” diye kendi kendini motive edecek meditasyon şarkıları söylersin. Kendini inandırmaktan başka ne gelir elden! 

Şimdi şaşırıyorsun bu söylediklerime be dostum!

“Hani dalga geçmelerin?” “Nerede üstten bakan esprilerin?” diyorsun!

Eh be, canım be, insanım ben de be!

Bir de içime düşmüşüm ki, sorma gitsin!

Kendi kendime kendimi aşmaya çabalıyorum hep.

Demem o ki, fiziksel acılarla cezalandırıyorsa eğer hayat seni, nerede hata yaptığını gör diyedir, öyledir, böyledir.

Bütün bu anlattıklarım da fasa fiso değildir; kişisel gelişim şeysi de değildir; tecrübenin ta kendisidir, YAŞAMIN DİBİDİR!

 

  



12 yorum :

  1. Hayatımın bir aşamasına kadar " Kendi işlerini hiç kimseden yardım beklemeden kendisi yapan, gücü yetmiyorsa da o işi yapmayı bırakan" kişiydim. Ne zor bi seçim! Yalnızlaştıran bir seçim olduğunu fark edemiyor insan. Bir süredir "yardım isteyebilme" Üzerine çalışıyorum. Bir şey değişti mi dersen, ehh işte. Huy kolay kolay değişmiyor :)) Ama öneririm. Bu arada çokkk geçmiş olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benziyoruz bu konuda. Ama galiba benim adım atma gibi bir niyetim yok. Evet huy geçmiyor 😊 Bizler “Aman ayaklarımın üzerinde durayım, aman özgür kalayım” diye yetişen bir nesiliz. Şimdilerde biraz da ülkede esen rüzgârların da etkisiyle yaklaşım farklı
      Bu arada çokkk teşekkür ederim, sevgiler 😊

      Sil
  2. hımms geçmiş olsun yaaa :) neyse ki seçim stresin bitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, evet seçim stresi, külledik onu :)

      Sil
  3. Böyle şeyler (nazar, batıl inanç vs) de inandıkça güçleniyor o nedenle ben sal gitsin, denk gelmiştir prensibini benimsedim :) Geçmiş olsun ❤️‍🩹

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok nazara falan inanmaktan değil ama, durup düşündüğümde, bu kadar tesadüfün bir araya gelmesi sadece kötü enerji ile olabilir gibi geldi. Evet bence de sal gitsin doğru mantık. Teşekkür ederim, sevgiler :)

      Sil
  4. Nazara zaman zaman inanırım. Misalen o an başıma gelen şey için mantıklı gelirse inanırım yok mantıklı gelmezse ne alakası var ya diyebilirim. Duygu durumu tutarlı bir insan olduğumu iddia etmiyorum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl da kendime benzettim bu anlattıklarınızı :) İnsanız makine değiliz ki, bazen olay şeyleri bir nedene dayandırmak içimizi rahatlatıyorsa, abartılı takıntılarımız ve kuruntularımız yoksa neden olmasın; değil mi ama :)

      Sil
  5. Hayat yalnız başına sırtlanılmayacak kadar zor. Sizin için kaygılanan insanları uzaklaştırmasanız keşke. Geçmeyen dert yok. Sadece zaman 🙏
    İstemeyi deneseniz, sevdiklerinizle hafiflemeyi seçseniz, daha iyi hissedebilirsiniz belki. Sevgiyle, muhabbetle 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, sevgiyle ve muhabbetle 🎊☘️🌼

      Sil