15 Aralık 2013 Pazar

#blogfırtınası- 10. gün / Bekir Abi'm

#blogfırtınası etkinliğinin onuncu gününe geldim sağ salim, hala 5 gün geride olmaya devam ediyorum, ama “ya hep ya hiç” kişiliğim yüzünden ısrarla gün atlamamaya devam ediyorum, bakalım arayı ne zaman kapatacağım?

Gün 10. Eskiden yazdığınız bir şeyi bulun. Girişini tekrar yazıp ona yepyeni bir ton verin.

2 Ağustos'ta yazdığım, buradan görebileceğiniz bir yazıyı güncelleyeyim dedim, bu aralar biraz da ihmal ettiğim Bekir Abi de mutlu olsun istedim.

Özet geçeyim isterseniz. Efendim işten ayrılmıştım. Alamadığım yedi yıllık tazminatım, en az altı aylık maaşım, gece gündüz verdiğim emekler, “bu şirket artık ailem gibi oldu, şirketin durumu kötü diye başka iş fırsatlarını değerlendirmek ayıp olur” şeklindeki gereksiz insani yaklaşımlarımdan dolayı kaçırdığım fırsatlar ve dolayısıyla yaşadığım psikolojik travma, umutsuz iş görüşmelerinde gördüğüm rezil işletmeler falan filan derken bir gün, “Yeter yahu!” dedim, başka bir yol olmalı!

Derken izleyenleriniz biliyordur evden para kazanma yollarını araştırmaya başladım. Makale yazıp para kazanmak fena fikir değildi, o işlere girdim, ki hala devam ediyorum. Önceleri saçma sapan da olsa verilen bütün konularda anahtar kelimelerle yazılar yazdım gece gündüz. Sonra, daha doğrusu bu işlerin nasıl yapıldığı konusunda deneyim sahibi olmaya başlayınca daha nitelikli yazma işleri buldum, seçici olmaya başladım. Bu arada bloğuma da sürekli yazılar yazıyordum, derken derken teklifler gelmeye başladı. Şimdilerde artık anahtar kelimeyle yazı yazmıyorum, bir kaç tane web sitesinin içerik editörlüğünü yapıyorum, yani yazılarını yazıyorum. Sırada yeni bir proje daha var, 6 bloğun içeriğini yöneteceğim, yazılar yazdıracağım, kontrol edeceğim, arada ben de yazacağım...

Bunlar iyi güzel de, çok emek istiyor. Yazarak para kazanmak öyle dışarıdan göründüğü gibi pek kolay bir iş değil, başka bir şeyler daha olmalı diye araştırmalara devam ettim ve karşıma güzel bir fırsat çıktı. Gittim Bonanza'lı oldum ve kendime bir e-ticaret sitesi açtım.. (İş fırsatı sayfamı en kısa zamanda güncelleyeceğim, içinizde arayış içinde olanlara yol gösterme amaçlı, azıcık bekleyin, güzel değişiklikler var)  Fazla da bir maliyeti yoktu, içinde binlerce ürün olan bir sitem olacaktı, depolamaya, kargolamaya, müşteri ilişkilerine karışmayıp sadece sitemin tanıtımını yapacaktım. Ala ki ne ala! İsmini bulmak için yaşadığım heyecan bile müthişti.. Sonra bir arkadaşımdan rica ettim Bekir Abi'me bir logo çizdi, şişman suratlı, bıyıklı esnaf Bekir'in bu amatör ruhla yaratılmış olmasına bayıldım ki ne bayıldım!

İşte böyle doğdu Ucuzcu Bekir..


Bekir sanal esnaf
Bekir Abi'miz







Ben hayalperest bir insanım, yani bir işe başlayacaksam, bir şey yapacaksam önce hayalini kurarım, hatta abartırım bu hayalleri. Aslına bakarsanız ticaretten de pek anlamam.. Ama olsun, yeter ki kendim gibi olayım, biraz da eğleneyim, yazar tarafımı da tatmin edeyim diye düşündüm ve Ucuzcu Bekir adında hayali bir karakter yarattım. Enteresan da bir öyküsü oldu, bizim Bekir yıllarca uyumuş, sonra uyandığında her şeyin değiştiğini görmüş, internetle tanışmış gibi gibi.. Hikayenin devamını merak ederseniz Bekir Abi'mizin bloğundaki şu ilk yazıyı bir okuyun derim..

Neyse efendim, dedim ki bu karakterin de bir bloğu olsun, orada kendini sevdirsin, bir şeyler söylesin, e esnaf adam, biraz da reklam yapsın.. Aslında her şey güzel başladı ama ben nedense son aylarda ihmal ettim kendisini, biraz yeni takipçiye ihtiyacı var, morale ihtiyacı var, gidin görün okuyun, yorum yapın mutlu olsunBekir Abim..
Hikayeleri var, fıkraları var, en çok da yazarla atışmaları var, yazarla Bekir bir türlü anlaşamıyorlar. Biraz nevrotik bir durum anlayacağınız.. (Çoklu kişilik bozukluğu yaşamam umarım)

İşte böyle sevgili okurlar. Sanal mağaza olayına böyle girdim, biraz çaba sonucunda Google ziyaretçileri oluşmaya başladı. Hiç unutmam, Bekir'e gelen ilk sipariş “At Kestanesi Balsamı”ydı ve iki kutu Ordu'ya gönderildiğinde sanki milyonlar kazanmış gibi havalara uçmuştum.

İsterim ki, ( Bazen O'nun hayali bir karakter olduğunu unutuyorum, sanki yaşıyor gibi geliyor bana, dedim ya tuhaf bir hayalperestim ben) neyse işte isterim ki Ucuzcu Bekir Abi'min sevenleri olsun, O'nun mütevazı web sitesinden birileri bir şeyler alsın, bloğu takip edilsin, Facebook sayfasında hayranları çoğalsın.. Hatta öyle bir noktaya gelsin ki başkalarına para karşılığı yazılar yazacağıma sırf kendim için, sırf okuyucular için daha lezzetli yazıları sırf keyif olsun diye yazmaya devam edeyim.. Yani Bekir Abi beni finanse etsin!


Herkes Bekir'i tanıyacak:)


Ben hayalleri gerçekleşmiş biri olarak bunun da olacağına can-ı gönülden inanıyorum..

Neyse efendim, Ucuzcu Bekir, EvdeYazar'ın bütün takipçilerine özel indirimler sunar her daim bilesiniz. Bir ürünü beğenin, mail atın yeter..

İşte budur sevgili dostlarım, benim de sanal mağaza hikayem böyle.. Ucuzcu Bekir sizden de destek bekler, ilgi bekler, dükkanında her ne kadar çay ısmarlayamasa da bloğunda iki muhabbet etmekten çok hoşlanacaktır..

Nasıl mı ulaşacaksınız, kendisinin eski zaman adamı olduğuna bakmayınız, sanal alemin her alanına kısa sürede uyum sağlamıştır..

Bekir'in sanal dükkanı: http://www.ucuzcubekir.com/
Bekir'in Pinterest'i: http://www.pinterest.com/uygunfiyat/
Bekir'in Twitter'ı: https://twitter.com/UcuzcuBekir


Herkesin hayali gerçek olsun diyorum, iyi pazarlar efendim..

16 yorum :

  1. :) Bekir Abi kesin senin gönlünü alacaktır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç belli olmaz, yazarla Bekir Abi hep atışıyor çünkü, bakalım neler olacak, göreceğiz:)

      Sil
  2. Ayy çok üzülüyorum Bekir Abiyle alışveriş yapamadan paralar suyunu çekince ben de kalakalıyorum. Oysa git güzel güzel hem pazarlığını yap, hem ihtiyaçlarını al,hem esnaf adam herkesin halinden anlar ama nerde.. Daha yola çıkamadan kalıyorum olduğum yerde.
    Bahtın, işlerin, dükkanın açık kazancın bol olsun Bekir Abi... :))) Siz iletiverirseniz memnun olurum. :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İletirim iletirim merak etmeyin:) İlle de alış veriş yapmanız gerekmez, muhabbeti de seviyor Bekir Abi'miz, ilgi görsün yeter ki, bayılıyor:)

      Sil
  3. "Ya hep ya hiç " akrep burcu olmanın göstergesidir.Aynen bende öyleyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ben akrep burcu değilim:)

      Sil
    2. Yükselen akrep olabilir mi :) Düşünce yapınızda akrep burcuna çok uyuyor .

      Sil
    3. Yükselenimi bilemiyorum ama ben bir yengeç burcuyum:)

      Sil
    4. Akrepler , yengeçler ve balıklar su grubu burçları oldukları için birçok konuda birbirlerine çok benzerler ve en iyi kendi aralarında anlaşırlar :)

      Sil
    5. Baktım balık burcu eksik bi yüzgeç sallayıp selam vereyim dedim:)

      Sil
    6. İyi yapmışsınız, böylece tamamlandık su burçları olarak:)

      Sil
  4. "ucuzcu bekir" harika bir isim bayıldım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece ismi değil, anlattıkları da güzel, bloğuna bir uğrayın derim:)

      Sil
  5. Hakkında sayfanın yorum kısmı açık olsa, site hakkında düşüncelerini okuyucular orada belirtse iyi olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen açıyorum o halde, teşekkürler tavsiye için:)

      Sil