31 Aralık 2013 Salı

Yeni yıla meydan okuyorum, bu sefer yemezler!

#blogfırtınası etkinliğinde atladığım gün sayısı çok, onları tamamlayacağım elbette, bari son günü kaçırmayayım dedim.


Gün 31.Konumuz yeni yıl. Yeni yıldan beklentileriniz, yeni yıl kararlarınız ya da aklınıza ne gelirse…

Sevgili Yeni Yıl kardeşim, öyle şirin resimlerine, iyilik güzellik, mutluluk getireceğin safsatalarına bu sefer inanmıyorum bilesin. Maymun gözünü açtı artık, yemezler.

Yıllardır bizi oyaladın, hep kendini en yeni olarak lanse ettin, eskiyi kapatıyoruz,yepyeni olacak her şey dedin; dedin dedin de 1 Ocak sabahı kalktığımızda hiç de farklı bir dünyaya açmadık gözlerimizi yıllardır.

 Hani her şey değişecekti?

Tamam piyango biletine büyük ikramiye vuran kişi belki farklı bir sabaha uyandı, ya geriye kalan milyonlarca biz ne olduk? 

 Aynı kıl komşu ile karşılaştık merdivende, iş arkadaşımız kaldığı yerden ukalalığa devam ediyordu 2 Ocak günü, başbakan yine yüksek perdeden bağırıp duruyordu televizyonda.  Ha bazılarımız seni karşılama ritüelini abarttığı için akşamdan kalma bir baş ağrısı, mide bulantısı ile uyanmış olabiliyor 1 Ocak sabahlarında, bak bir tek bu konuda haklısın. Ama dünya aynı yerinde duruyor be üstat sen gelsen de gelmesen de! Hâla da utanmadan bizi kandırmaya devam ediyorsun, biz de sana her sene inanıyoruz ya pes doğrusu!

Yani şimdi dünya güneşin etrafında dönerken, 365 gün önce geçtiği noktaya geri geliyor, yeni bir döngüye giriyor diye neden abartıyoruz ki her şeyi? Eğer bütün bu tantananın nedeni dünyanın güneş etrafında 365 gün gibi uzun bir sürede sallana sallana dönmesiyse, o halde her sabah güneş yeniden doğduğunda da yapsak ya bu ritüelleri.

yeni yil degil, yeni gun!



Yaşasın yeni bir gün başladı” desek ya! Yaşasın yeni bir gün, yeni umutlar, yeni başlangıçlar diye dans etsek ya. Dansöze gerek yok bence de, güneşi karşılama dansı etsek ya şafak vakti! Hem dünya bu kendi etrafında dönme işini çok daha çabuk hallettiği için hak etmiyor mu özel bir kutlamayı? Dönmeye başladığı noktaya her 24 saatte bir geri dönmüyor mu? Garibim çok çalışkan, kısa sürede işini bitiriyor diye kutlama yapmayacak mıyız yani? İlle de savsaklayarak 365 günde bitirdiği işi mi bekleyeceğiz?

Ya yeni yıl bir sene de gelme, bir düşünelim, nerede yanlış yapıyoruz ortaya çıksın ak kaşık kara kaşık!

Belki de bu kadar mutsuz olmamızın nedeni bu erteleme huyumuzdur, bu alışagelmişten sıyrılamayışımızdır, bu da senin yüzündendir!

 Yeni umutlar, yeni başlangıçlar için 365 gün beklemesek, her yeni güne aynı güzel pozitif gözlerle baksak belki de çoğu sorunumuz kendiliğinden hallolacak, kim bilir?

hosgeldin yeni gun!


Yeni yılcığım, bak seni kırmak istemiyorum ama şu küçük kardeşin Yeni Gün’e de biraz fırsat versen diyorum artık! Tamam, anladık büyüksün, iyi de azıcık kenara çekil, nedir bu ego yahu!

Bak şimdi, adet yerini bulsun diye ilk dileğimi söylüyorum ben de sevgili yeni yılcığım ve diyorum ki:

-        Yeni yıl kardeş, senin eskimeni beklemeden her günümü yeni bir başlangıç olarak alacağım ve her yeni günün değerini bilerek, hakkını vererek yaşayacağım. Öyle ki yeni bir yıl geldiğinde coşacak ekstra bir sebebim kalmayacak!

Nasıl ama; şımarık şımarık gelen, kendini bir şey zanneden yeni yıl ancak bu şekilde ters köşeye yatırılırdı bence de. Oh be ne güzel de meydan okudum yeni yıla, hep bunu yapmayı istemiştim!

           Bu kadar laf ettikten sonra elbette sizin yeni yılınızı kutlamıyorum; Yeni Gün’lerinizin her biri size mutluluklar getirsin, 365 gün sonrasında sevinmeye, coşmaya, iyi dileklere alışmış bir huzurla sıradan bir günü, yani 1 Ocak 2015'i karşılarsınız zaten diyorum.

Sevgiyle, her daim…






18 yorum :

  1. Yüzümde kocaman bir gülümse ile okudum yazınızı. Farklı bir açıdan bakmışsınız yeni yıla ve haklısınız da. Çok çok beğendim elinize sağlık. Her gününüz mutlu ve parlak geçsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de Yeni Gün'leriniz mutluluk içinde geçsin, nice yeni günlere:)

      Sil
  2. Çok anlamlı bir yazı olmuş . Ama fazla yeni yıldan umudunu kesmiş bir görüntü çizmişssin. Ama yeni güne umut bırakmak daha mantıklı geliyor. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut dolu yeni günlerim var bir dolu, ne yapayım bir tane yılı :)

      Sil
  3. Mutlu seneler. 2014 olsam şöyle derdim: 'Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Hodri meydan!' Beni gülümsettin.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu günler size de, ben meydan okudum zaten baştan, gerisini 2014 düşünsün:)

      Sil
  4. harika bir yazı olmuş bu.. benim de yüreğimdekileri yazmışsın.. :)
    yaşasın yeni bir gün..
    her yeni gün güneşi karşılama dansı etsek şafak vakti.. müthiş bu...
    tebrikler ve teşekkürler paylaştığın bu güzel yazı için....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaşasın yeni günlerimiz, bir tek geceye sığdırmayacağız bütün coşkuları, günlere yayacağız. Aylar, yıllar gelecek zaten peşi sıra..
      Yaşasın hayal gücü, nice güzel yeni günlere o halde:)

      Sil
  5. Harika bir yazi olmus elinize saglik cok basarili buluyorum yazilarinizi
    Sizin ve butun bloggerlarin yeni yilini kutluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, size de yepyeni günler dilerim ben de:)

      Sil
  6. Bu yazınızı okuyayım dedim bir deryaya dalmış oldum. O yazı, bu yazı derken karşıma farklı bir pencere açtınız. Yazdıklarınızın tamamını okuyamasam da tecrübelerinizi paylaştığınız konularda araştırmalar yapmama neden oldunuz. Çok etkili, çok güzel ve çok faydalı paylaşımlarda bulunmuşsunuz. Teşekkürler ve de ellerinize, fikrinize sağlık diyorum. Bundar sonra da fırsat buldukça takipteyim. Mutlu yeni günler... minelse.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumunuzla beni ne kadar mutlu ettiniz bilemezsiniz, ne diyeyim çok teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  7. ha ha ha kesinlikle haklısın bu arada büyük ikramiyeyi 1000 kişi arasında paylaştırsalar mesela neden o kadar parayı bir kişiye verip hayatını mahvediyorlar canım : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet büyük ikramiye meselesi cidden dert, bence de işkence olsa gerek kazanan için:))

      Sil
  8. Ne güzel bir yazı olmuş, eline sağlık! Harika :)

    YanıtlaSil
  9. http://kalemcambazi.blogspot.com.tr/2013/12/her-ylbas-ayn-muhabbet.html?m=1 işte benim yeni yıl yazım. Bazıları için acımasız ama bir o kadar da gerçekçi. Acılar değilmidir en gerçek hissettiren!?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç oldu ama bakıyorum ben de sizin yazınıza:)

      Sil